kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Arabadaki saçlarla katili yakalattı
Arabadaki saçlarla katili yakalattı

Trafik kazasında ölüme yol açmaktan tutuklanan müvekkilinin suçsuzluğuna inanan avukat dedektif gibi çalışarak gerçek katili buldu.

ALEV Advur isimli genç kız bir ay önce Urla yolu üzerinde olan bir trafik kazasında hayatını kaybetmiş, olayla ilgili olarak da genç kızın bindiği otomobili kullanan Astsubay Murat Gürcan (24) tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Böylece ilk bakışta adalet yerini bulmuş gibi görünüyordu. Ancak gerçek böyle değildi... Demir parmaklıklar arasına gönderilen Murat Gürcan ısrarla suçsuz olduğunu savunuyor, yakınlarından yardım istiyordu. Nitekim genç adamın avukatı Hadi Genç müvekkilinin suçsuzluğuna inanmıştı.

MÜVEKKİLİNE İNANDI
Hemen çalışmaya başladı. Kaza sırasında olay yerinde bulunan tüm gençlerle tekrar konuştu, tatmin edici bir cevap alamayınca üzerinden bir ay süre geçtiği halde kaza yerine tekrar gidip araştırma yaptı. İlk umut ışığı da bu araştırma sayesinde yandı. Avukat Genç, çimenlerin arasında, üzerinde 'Balıkesir' yazısı olan kırık bir plaka çerçevesinin parçasını bulmuştu. Bu parça kazaya bir başka aracın daha karıştığını gösteriyordu. Nitekim kaza tutanaklarını inceleyince kafasında bir şüphe filizlendi. Tutanaklara göre, olay günü Urla'da bir restoranda grup arkadaşlarıyla birlikte yemek yiyen Astsubay Murat Gürcan ve çocukluk arkadaşı Orçun Celep, eve dönüş sırasında iki ayrı araca binmişlerdi. Murat Gürcan restoranda tanıştığı Alev Advur'un da aralarında olduğu bir grubu arabasına alırken, Orçun Celep de kendi otomobiline grubun diğer kısmını alıp arkadan takip ediyordu. Murat Gürcan'ın direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarpması ve Alev Advur'un camdan fırlayarak ölmesine yol açan kazayı da kendi ifadesine göre 50 metre öteden izlemiş ve yardım için durmuştu.

İÇİNE KUŞKU DÜŞTÜ
Ancak Avukat Genç'in içine bir kuşku düşmüştü. Orçun Celep'in otomobilinin arka plakasında Balıkesir yazılı çerçeveyi görünce kuşkuları güçlendi. Morg görevlisinin ölen genç kızın vücudunda tekerlek izi olduğunu söylemesi ise Genç'i iyice ikna etti. Çünkü ağaca çarpan aracın içinden düşen bir insanın, aynı aracın tekerlekleri altında kalarak ölmesi imkansızdı. Urla Emniyet Müdürlüğü'nden yardım isteyen uyanık avukat, Celep'in kullandığı otomobilde inceleme yaptırttı. Havaya kaldırılıp mercekle her tarafına bakılan otomobilin kartel koruyucusunun üzerine yapışmış bir tutam saç ve bir damla kan bulundu. Müvekkilini kurtarmak için dedektif gibi çalışan İzmirli avukat bu saçları fotoğraflayıp mahkemeye sundu. Laboratuardan gelen sonuçlar da avukatı doğrulayınca tüm gerçekler ortaya çıktı.

İŞTE ACI GERÇEK
Murat Gürcan'ın otomobili ağaca çarptığında Alev Advur arka pencereden dışarı fırlamış, yere düştüğünde Orçun Celep'in kullandığı diğer otomobil onun üzerinden geçerek ölümüne yol açmıştı. Çocukluk arkadaşının, masum olduğunu bile bile 25 gün cezaevinde kalmasına göz yuman Celep hakkında ölüme yol açmak dışında delilleri karartmak, yalan beyanda bulunmak suçlarından dava açılırken, Murat Gürcan tahliye edildi.

Ali EYCE

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 ARKADAŞ KURBANI Ölüm kusan zehirden bile komisyon almış
 Önemli olan türban değil altındaki fikir
 Ölen eşinin yüzüne son kez baktı
 BM sözleşmesi ile işkenceden beraat
 Malatya'da 4.8'lik deprem korkuttu
 Demet Sağıroğlu'na 2.9 milyar lira ceza
 A. Müfit Gürtuna'nın adaylığı tartışılıyor
 Gürtuna'nın üç endişesi
 Kutlu 'pişman değilim' dedi
 Bakan Çiçek'ten yargıya güven
 Eski iki bakana Yüce Divan yolu
 Sigara bıraktırdı
 Yabancılar bebek bakıcılığı yapabilecek
ERDAL ŞAFAK
Çifte standart
Hükümet, Kamu Yönetimi Temel Kanun...
MEHMET TEZKAN
Önce sandık gider sonra çanak anten..
ESKİ bir tartışma...
EMRE AKÖZ
İslami medya 'reality show' programlarını yok...
UMUR TALU
Rejim, devlet, halk, vatandaş...
Kar, örtmeye yeter mi?...
MUHARREM SARIKAYA
Başar Esad'ın sözleri...
TÜRKİYE ile Suriye...
İlk önce siyaset sonra konser
BREZİLYA Kültür Bakanı Gilberto Gil, siyasetçi olmasına rağmen...
Sen misin sambacıyı fişleyen!
Brezilya, ülkeye girenleri fişleyen Amerika'dan intikamını kötü aldı.
HASSAN'A YER YOKMU?
HASSAN'A YER YOKMU?
Yabancı sayısının 5'e indirilmesiyle ilgili konuşan Güreli, "Cordoba,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.