kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Erkek Partisi' AKP
'Erkek Partisi' AKP

Seçim Koordinasyon Başkanlığı'nın açıklamasına göre AKP'ye belediye başkan aday adayı olarak 7 bin 764 başvuru yapıldı. Başvuranlardan sadece 62'si kadın.

AK Parti'de 28 Mart yerel seçimleri için resmi başvuruda bulunan aday adaylarının tasnifi tamamlandı. 18 Ocak Pazar günü yapılan temayül yoklamasının pusulaları Ankara'ya ulaştı. Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Büyükşehir, il, ilçe ve Belde belediye başkan aday adayı olarak toplam 7 bin 764 kişinin başvurduğunu, bunlardan 62'sinin kadın aday adayı olduğunu söyledi.

YÜZDE 3.4'ü KADIN
SABAH'a konuşan Ataş, 62'si kadın 7 bin 764 aday adayı bulunduğunu, bunlarla ilgili 18 Ocak Pazar günü milletvekilleri gözetiminde tüm illerde temayül yoklaması yapıldığını anımsattı. Ataş, şöyle dedi: "Herhangi bir sorun, tartışma ya da kavga olmadan, sağlıklı ve huzur içinde bir temayül yoklaması gerçekleştirildi. Görevli milletvekilleri temayül yoklama pusulalarını Genel Merkez'e teslim etti. Şu anda tüm pusulalar elimizde, tasnif işlemine başlayacağız. Tasnif en az bir hafta sürer. Ardından bu sonuçları, rapor halinde Merkez Komisyonlara teslim edeceğiz." Başkanlık Divanı üyeleri ve MKYK üyelerinden oluşan merkez komisyonlar tasnif sonuçlarını değerlendirerek, her seçim merkezi için üç aday adayının ismini belirleyecek. Bu değerlendirmede, seçim bölgelerinde yapılan veya yapılacak anketlerde etkili olacak. Her merkez için belirlenen üç isimden oluşan liste, ABD gezisi dönüşü Tayip Erdoğan'ın başkanlık edeceği, Başkanlık Divanı toplantısında ele alınacak. Nihai kararın verileceği bu toplantılardan çıkacak isimlerde son karar Erdoğan'ın olacak. Üst Kurul, resmi başvuru ve anket sonuçları ile öne çıkan üç aday arasında seçim yapabileceği gibi, resmi olarak aday adayı olmayan isimlerden de seçebilecek. Şu ana kadar yalnızca Çorum İli'nde Belediye Başkan adayını kesinleştiren AKP'de, Erdoğan'ın son sözü söyleyeceği belediye başkan adaylarının kimler olacağı ancak 24 Şubat'tan bir iki gün önce kesinleşecek.

GİZLİ TUTULUYOR
AKP Seçim Koordinasyon Merkezi'ne ulaşan temayül yoklaması sonuçlarına göre, kimlerin birinci olduğu Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla gizli tutuluyor. Bazı illerde pusulalardaki sayımın tamamlandığını ancak Ankara, İzmir İstanbul gibi büyük kentlerde henüz sayım yapılmadığını belirten Ataş, "Kimlerin birinci olduğunu açıklamayacağız. Bu sonuçlar Genel Başkan ve MYK üyelerinden başka kimse tarafından bilinmeyecek" dedi.

Zübeyir KINDIRA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Münevver Arınç ilk yurtdışı gezisine çıktı
 Gül ve Aksu’ya tedbir kalktı
 AKP'den Org. Tolon'a sitem
 İlk resmi aday adayı Hamzaçebi
 Sincan'da 28 Şubat'ın rövanşı
 Erol Mumcu Avcılar’a talip
 Bakırköy'e emekli Binbaşı Topaloğlu
 Sirmen de İstanbul için adaylık istedi
 Ankara'da Müşerref için Taliban alarmı
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Star 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
 Kanal D 19.40
"Spor"
Zılgıtlarla uğurlandı
Kütahya'nın Domaniç İlçesi yakınlarında düşen F-16 savaş uçağının...
Hem oğlu hem kendi ceza aldı
Miras cinayetinde suçu birbirlerinin üzerine atan baba 18, 17...
Ünlüleri internette DÖVÜŞTÜRÜN
Ünlüleri internette DÖVÜŞTÜRÜN
İnternet sayfalarında kimin adı daha fazla geçiyor sorusunun cevabı,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.