kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Hasat-4' hızlı biçiyor
'Hasat-4' hızlı biçiyor

Balıkesir'de geçen hafta başlayan Hasat-4 Operasyonu'nda 100 kişi gözaltına alınırken, tutuklananların sayısı 15'e çıktı.

BALIKESİR'DE geçen hafta Hasat-4 adıyla başlayan operasyon giderek büyüyor. "Kamu ihaleleriyle alım satım işlerine fesat karıştırdıkları" gerekçesiyle tutuklananlar arasında Bayındırlık İl Müdürü Esat Aşkın da bulunuyor. Operasyona start verildiği ilk günlerde gözaltına alınanlardan müteahhit Rıza Kolenoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü Yapım İşleri Şube Müdürü Şahin Ergün, kurumda görevli memur Cengiz Arın, Balıkesir Müteahhitler Derneği Başkanı Erol Menteş ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

KAR ENGELLEYEMEDİ
Balıkesir'e 35 kilometre uzaklıktaki Şamlı Beldesi Jandarma Karakolu'nda gözaltında tutulan 19 zanlı ise yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanması üzerine Balıkesir'e getirilemedi. Öğlene kadar yapılan çalışmalardan sonuç alınamayınca Başsavcı Işık Keskin Özbay, karayolları ve diğer kamu kuruluşlarından yardım istedi. Ancak yolun kapalı olması nedeniyle yasal gözaltı süresinde adliyeye sevk edilemeyen ve savcılık tarafından önceki gün serbest bırakılan 12 kişi, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından haklarında çıkarılan gıyabi tutuklama kararının ardından aynı gün akşam saatlerinde tekrar gözaltına alındı. Balıkesir Adliyesi'ne sevk edilen sanıklardan Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Esat Aşkın, Yapım İşleri 1. Şube Müdürü Hasan Ordu, aynı kurumda görevli Latif Aydınlı ile MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Satıcı, Hızır Yıldırım ve diğer müteahhitler Nezir Ekin, Mahmut Gedik, İbrahim Acaroğlu, Yaşar Özmen ile yeğeni Yaşar Özmen, Mevlan Acaroğlu ve Sadık Keleş, haklarındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek tutuklandı.

OPERASYON GENİŞLİYOR
Balıkesir'de jandarma ve polis, İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin isteği üzerine Ocak ayının 19'unda Hasat-4 adını taşıyan operasyonu başlatmıştı. Operasyon kapsamında kamu ihale ve alım-satım işlerine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle 100'e yakın kişiyi gözaltına alındı. Sözkonusu zanlılardan çoğu ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Geriye kalan 19 kişiden 15'i tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Işın Keskin Özbay, operasyonun genişletilerek devam ettiğini söyledi. Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı ve Jandarma Komutanlığı'nın ortak yürüttüğü operasyon ile ilgili iddialar ise şöyle: "Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünden gizli olması gereken ihale bilgilerinin bazı müteahhitlere sızdırılması, ihalelere bir grubun sokulmasına yönelik baskı, bazı müteahhitler ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğündeki bazı görevlilerin çıkar ilişkisi içine girmesi ve bazı yetkililerin alenen rüşvet alması, Balıkesir Savcılığı'nın incelediği onlarca dosyanın bazılarının gerçek anlamda ihale olmadığı ve sözde ihale yapılarak bazı müteahhitlere özel olarak verilmesi."

Sadık UÇAR

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Elektrik kurbanı çift toprağa da el ele gitti
 Çaldığı kadar yatacak
 SABAH YİBO'da ilk karne
 Televizyon eğlence programları babasını kaybetti
 16 kaçak domuz çiftliği saptandı
 Uğur Mumcu unutulmadı
 Emniyet Müdürü Okkan anıldı
 Lüks konuttan halk konutlarına
 Aksu vatandaşı suçlu buluyor
 Kar yağışına en çok kimsesizler sevindi
 En soğuk gece için hazırlıklı olun!..
 Arazi mafyasına uydudan gözaltı
 Türkiye en başarılı model
ÖMER ÇELİK
Siyaset, bugün ve gelecek
* DAVOS...
HINCAL ULUÇ
Yedi Ölümcül Günah.. Günah mı?..
Papa Büyük Gregory...
UMUR TALU
İstanbul'da kar felaketi!
Çocukluğumuzun en önemli ahlak...
'İstanbul'a gideceğim
Dora Bakoyanni. Atina'nın güzel ve başarılı Belediye Başkanı.
Gürcistan'da iç savaş söylentileri
EDUARD Şevardnadze'yi "Kadife Darbe" ile indirdikten sonra...
Nede olsa Mega Köy
Nede olsa Mega Köy
Türkiye'nin metropolü İstanbul'da kar yağışı Cuma 19.00'da durdu. Ama...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.