kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kimliğini çalan hırsız kabusu oldu
Kimliğini çalan hırsız kabusu oldu

Azılı bir suç şebekesinin lideri evinden kimliğini çalınca, Ünal Gül onlarca kez hırsızlık ve gasp suçundan gözaltına alındı. Yıllarca süren mücadelesine rağmen Ünal Gül hâlâ 'sabıkalı'.

Ünal Gül'ün en büyük hayali denizci olmaktı. Hayallerinin peşine İstanbul'a geldi. Ağabeyi evlenmek üzereydi; o yüzden iş bulup çalışmaya karar verdi. Gaziosmanpaşa'da bir gecekonduya yerleşti. Ne olduysa bundan sonra oldu. Bir gün eve döndüğünde kapının açık, eşyalarının dağınık olduğunu gördü. Hırsızlar beklediklerini bulamayınca Ünal Gül'ün askerlik terhis belgesi ve ilkokul diplomasını alarak sırra kadem basmıştı. Aradan 2 yıl geçti ve Gül, Yalova Adliyesi'ne giderek, iş başvurusunda kullanmak üzere sabıka kaydı almak istedi. Ancak duydukları karşısında şok oldu. Çünkü sabıka kaydına göre azılı bir suçluydu!

GÖZALTILAR BİTMİYOR...
SABIKA
kaydının üzerinde 'Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi' yazıyordu. Kadıköy Adliyesi'ne gitti. Burada duydukları daha korkunçtu. Gül, Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'nden firar etmiş görünüyordu. Sabıkalarla ilgisi olmadığını söyledi. Bunun üzerine Paşakapısı Cezaevi'nden firar eden kişinin fotoğrafını ve parmak izi istendi; böylece olay ortaya çıkmış oldu. Sabıkalı kişi Şafak Vural'dı. Savcılık durumun adli tıp raporu ile tespit edilmesi için Adalet Bakanlığı'na yazı yazdı ve suç duyurusunda bulundu. Şafak Vural hakkında yakalama emri çıkarılınca dosyanın kapanacağını sanan Ünal Gül, yanılacağını yine çok sonra anladı. "Adliyeye 3 ay sonra gittiğimde yakalanıp yeniden Paşakapısı Cezaevi'ne konulduğunu söylediler. Benim adıma yine başka bir suç işlerken yakalanmış." Ünal Gül, Ayşe ile hayatını birleştirirken de müstakbel eşine hakim 'temize çıktığını' söyledi. Aradan yıllar geçti. Gül bu kez Yeşil Kart evraklarını imzalatmak için gittiği Yalova Emniyet Müdürlüğü'nde "arandığı" gerekçesiyle gözaltına alınınca yeni bir şok yaşadı. Ertesi gün eşi, Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nden aldığı evrakları getirince 'pardon' deyip bıraktılar. Bitmek bilmeyen gözaltı ve işkenceler sürerken evine bir yazı geldi Ünal Gül'ün. İstanbul Cumhuriyet Savcısının imzasını taşıyan yazıda 'işlediği suçlar' sıralanarak tutuklandığı bildiriliyordu: "Meğer adam yine benim adımı kullanarak başka suçlar işlemiş. Savcılık kanalıyla tespit ettiğim benim adıma 36 adet nüfus cüzdanı çıkarılmış. Paşakapısı Cezaevi'ne de 3 defa girmiş." Savcılığa bir kez daha başvuran Ünal Gül,Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla fotoğrafları çekilerek kilo ve boy gibi özelliklerin yazıya dökülmüş ve 81 ilin emniyet ve nüfus müdürlüklerine yazı gönderilmiş. Yazıda 'Ünal Gül'ün gözaltına alınması halinde yanlışlık yapılmaması ve söz konusu kişinin suçlarının başkası tarafından işlediği anlatılmış, nüfus müdürlükleri 'Bu kişi adına sahte kimlik çıkarılmasına karşı hassas' olmaları istenmiş.

81 İLE YAZI YAZILDI
ÜNAL Gül tüm yazılara rağmen halen 'temize' çıkamadı. 11 Şubat 2004'te Adli Sicil Kaydı almak için gittiği İstanbul Adliyesi'nde yine 'sabıkalı' çıktı. Buna göre 4 ayrı hırsızlık suçundan aranıyordu. Gül, artık yaşadıklarına isyan ediyor: "7 yılda ne kadar işkence gördüğümü, kaç kez gözaltına alındığımı hatırlamıyorum. Sağlığımı kaybettim. Sağ kulağım tabanca dipçikleri ve telsiz darbeleri yüzünden iyi duymuyor" diyor.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kişi başına 150 ağaç
 3 bin öğrenciye burs verildi
 Yeni deprem yönetmeliği geliyor
 Piri Reis gemisiyle İzmir fayının röntgeni çekilecek
 Elveda Güldünya
 Terör mağdurları yardım eli bekliyor
 5 saat 20 dakika gülen Bursalı genç rekor kırdı
UMUR TALU
Pastoral senfoni
BİLİYORUM, insanoğlunun uzun (belki...
EMRE AKÖZ
Aynı lokantaya mı gittik?
Yukarıda gördüğünüz fotoğraf...
MEHMET ALTAN
İşkence sanığını küreselleşme yakalar
Bitlisli...
Yüzyılın Davası
Belçikalı sübyancı Marc Dutroux'nun davası 7 yıl sonra bugün...
Londra'ya geldiğinde sokaklarda yatıyordu
İngiltere Başbakanı Blair'in eşi Cherie Blair, eşinin liseyi bitirip...
Yedi oscarlık Fenerbahçe
Yedi oscarlık Fenerbahçe
F.Bahçe, Nobre'nin erken golüyle rahatladı. Onur mücadelesi yapan...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.