kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Biz de ÖSS yarışında varız'
'Biz de ÖSS yarışında varız'

Derslerinde başarılı olan ama maddi olanaksızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen Esenyurtlu 250 öğrenci, ücretsiz ÖSS kursunda 'umutları' için eğitim görüyor. Çocuklar, hayallerini gerçekleştirmek için canla başla çalışıyor.

Kimi mühendis olmak istiyor, kimi öğretmen... Ve şimdi hayallerini gerçekleştirebilmek için ellerine geçen fırsatı en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Milyonlarca öğrencinin hayatına yön veren ÖSS'de başarılı olabilmek için özel dershanelere gidemeyen Esenyurtlu öğrenciler, açılan ücretsiz kurslarla bu yarışa ortak olduklarını söylüyor: "ÖSS yarışında biz de varız." Yıllık ücreti milyarları bulan dershane parasını karşılayabilecek gücü olmayan Esenyurtlu öğrenciler, belediye ve Yön Dershaneleri'nin işbirliğiyle açılan ücretsiz hazırlık kurslarında öğrenim görüyor. Aralarında okul birincilerinin de bulunduğu 250 lise öğrencisi, ODTÜ ve Boğaziçi hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyor.

TAM BİR DERSHANE GİBİ
Öğrenciler, Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi binasında dershane tecrübesi olan 11 öğretmen tarafından sınava hazırlanıyor. Yön Dershanesi sahibi 35 yıllık eğitimci İlhami Tağı, "Her belediyenin eğitime yönelik projeleri olmalı. Bu çocukların da iyi eğitim almaya hakkı var. Hepsinin ailesi yoksul, milyarlarca liralık dershane ücretini ödeyebilecek durumda değil. Aralarında çok parlak çocuklar var. Bir dershanede aradığınız tüm donanım da burada var. Test kitapları, deneme sınavları... Talep doğrultusunda belki ek sınıf açacağız" diye konuşuyor. Eşit ağırlıklı ve sayısal alanda ayrı sınıflar bulunan kursta cumartesi ve pazar günleri 6 saatlik eğitim alan öğrenciler, sınava dek toplam 340 saat ders görecek ve 9 ayrı deneme sınavına girecek.

ARTIK DAHA UMUTLUYUM
Alev Biltekin, Esenyurt Lisesi son sınıf öğrencisi. Kara Harp Okulu'na gitmek istiyor. 3 kardeşi daha var okuyan ancak inşaat işi yapan babası, Alev'i dershaneye gönderemeyince ÖSS'den umudu kesmiş ilk başlarda. Böyle bir kurstan haberi olunca da hemen başvurmuş. Şimdi, "Eğitimde eşitlik yok. Herkes iyi eğitim alamıyor maalesef. Derslerim çok iyi. Bu kursla bilgilerimi pekiştireceğim ve istediğim bölümü kazanacağım" diyor.

OKULUNUN BİRİNCİSİ
Bahçeşehir Atatürk Lisesi son sınıf öğrencisi ve okul birincisi Özlem Aslan, Boğaziçi Üniversitesi Eczacılık Bölümü'nde okumak istiyor. Şimdilerde harıl harıl test çözen Özlem, 4 çocuklu bir aile olduklarını söylüyor: "Babamın beni dershaneye gönderecek durumu yoktu. Bu kurs benim için bulunmaz fırsat oldu. Çok çalışıp hedefimi tutturacağım."

AİLESİ ARDAHAN'DA
Esenyurt Lisesi'nde okuyan Elvan Işık da edebiyat öğretmeni olmak istiyor. Hayalindeki okul Marmara Üniversitesi. Memleketi Ardahan'dan çalışmak için İstanbul'a gelen Elvan'ın okuma isteği ağır basınca ailesi Esenyurt Lisesi'ne yazdırmış. 4.74 ortalaması olan Elvan, "Ailem memlekette, amcamlarda yaşıyorum. Parası olan iyi eğitim alıyor maalesef. Bu kurs, bizim gibi azimli insanlar için çok önemli bir basamak olacak" diye konuşuyor.

İSTEDİĞİM YERİ KAZANACAĞIM
Muhammet Düzyol da maddi durumu çok parlak olmadığı için özel dershaneye gidemeyenlerden. Bilgisayar Mühendisi olmak istiyor. Ali Kul Lisesi'nde okuyan Mehmet, geçen yılı 4.80 ortalamayla bitirmiş: "4 kardeşiz. Üniversitede okuyan bir ağabeyim var. Dershane desteği olmadan ÖSS'de başarılı olmak çok zor. Bu kurs ile istediğim bölümü kazanacağım."

ÖZLEM YURTÇU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 mtv programlı yayına başlıyor
 Ayakları yarım trilyona sigortalı
 Spermsiz erkek bile baba oluyor
 Korsan konseri vize başvurusu ele verdi
 Tenha plajın keyfini çıkarıyorlar
 Sıra defileyi aşan gösterilere geldi
 50'li yılların naif' kadınları geri dönüyor
 Annelerimizden neler öğrendik?
 Sevgi Sözcükleri
 Kornişi fırfırlı perde
HAKAN & UTKU
Taze başkan adaylarına tavsiyeler
Ülke olarak, yaklaşan...
AYŞE TÜTER
Kerevizli piliç pirzola
Kırmızı biberleri ızgarada,...
Her çalana kapı açmayın
Konak'ta adres sorma bahanesiyle kapıyı açtıran gaspçı bıçakla tehdit...
Hem cefa'kâr' hem vefa'kâr'
12 yıldan bu yana Haber-İş Sendikası'nın başkanı olan Cengiz Teke'nin...
Sokak ortasında bıçaklandı
Kahramanmaraş BAĞ- KUR İl Müdürü Şevket Çarkanat önceki gece...
Sanat dünyasının kalbi tekliyor
Sanat dünyasının kalbi tekliyor
Son yıllarda artan kalp rahatsızlıklarına en çok sanat dünyasında...
Hastaneden eğlenceye!
Hastaneden eğlenceye!
Semiramis Pekkan, 'Fasting' yöntemiyle zayıflayıp, vücudunu...
Şarkıları kendisinden daha güzel
Şarkıları kendisinden daha güzel
Eski manken, yeni şarkıcı Carla Bruni yeni mesleğinde...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.