kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zorlu Bursa'dan Çin'e meydan okudu
Zorlu Bursa'dan Çin'e meydan okudu

Korteks'in kapılarını basına açan Zorlu, "Çin tehdit değil. Bunu marka ve pazarlama stratejimizle aşabiliriz" dedi. Ahmet Nazif Zorlu, amiral gemisi Korteks'in Avrupa'nın en büyük tekno tekstil üssü olduğunu söyledi.

Zorlu Grubu'nun amiral gemisi Korteks'in kapılarını ağabeyi Zeki Zorlu ile medyaya açan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu iddialı konuştu. Korteks'in Avrupa'nın en büyük tekno tekstil üssü olduğunu kaydeden Zorlu, "Bu tesisin dünyada bir eşi yok. Uzakdoğu'da büyüklük olarak vardır ama bu kalitede bulamazsınız. Bulana ben bu tesisin anahtarlarını vermeye hazırım" dedi. Korteks'in kuruluş hikayesini anlatan Zorlu, 28 yıl önce iki kadife dokuma tezgahı ile işe başladığını ve bugünlere hiç de kolay gelinmediğini vurguladı.

Zorlu, 28 yılda günde 580 bin ton polyester ipliği kapasitesi ile bir dev yarattıklarını ve üretiminin yüzde 60'ını ihraç edecek konuma geldiklerini kaydetti. Bundan sonraki hedeflerinin dünyadaki marka imajını güçlendirmek olduğunu kaydeden Zorlu, şöyle devam etti: "28 yılda öyle altyapıya sahip tesisler yaptık ki know how satacak duruma geldik. Makinelerimizin yaş ortalaması 2. Korteks, 10-15 yıl daha yenileme yatırımlarıyla bu rekabeti sürdürecek durumda. Buradan Zorlu sözü veriyorum."

ÇİN'E MEYDAN OKUDU
Çin'in kendileri için tehdit olmadığını ifade eden Zorlu, tekstildeki 50 yıllık tecrübe, kalite ve teknolojileri ile üretilen ürünleri tüm dünyada satabilecek konumda olduklarını kaydetti. Zorlu, "Bizim için Çin tehdidi yok. Az da olsa ürünlerimizin bir bölümünü Çin'e de ihraç ediyoruz. Çin tekstil piyasasında, kaliteli ürün ve pazarlama sorunları var. Kalite, marka ve pazarlama stratejimizle bu tehtidi ortadan kaydıracak güce sahibiz" diye konuştu.

HALKA ARZA HAZIRIZ
Zorlu Holding şirketlerinden Vestel ve Zorlu Enerji"nin halka açık olduğunu hatırlatan Zorlu, " Bütün güzide şirketlerimizi halka arz etmeye her zaman hazırız. Korteks için 2 yıl önce hazırlık yapmıştık ancak ekonomik konjonktür nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştık. Türkiye'de işler her geçen gün iyiye gidiyor. Ekonomik konjonktür uygun olduğu zaman bütün şirketlerimizi halka açmaya hazırız" diye konuştu. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Zeki Zorlu da, Korteks'in geçen yılki cirosunun 600 milyon dolar olduğunu belirterek, "Geçen yıl 7 bini aşkın kişiye istihdam sağladık. Bu yıl 10 bin kişiyi bulacağız. 28. yaşımızı kutluyoruz. Toplam 50 olimpiyat stadı büyüklüğünde kapalı üretim alanına sahibiz.

Borç stokuduruyor, her şeytoz pembe değil
Ekonominin gidişatı ile ilgilideğerlendirmelerde de bulunan Zorlu,herkesin ayağını yorganına göreuzatması gerektiğini söyledi. Zorlu,şöyle devam etti: "Herkes her şeyigüllük gülistanlık görmesin. Borçstoku duruyor. Herkes yer içerse, borçstokunu düşünmezse bu ılımlı havaetkisini çok fazla sürdüremez.Ayağımızı yorganımıza göreuzatmalıyız. Ekonomide iyileşme var.Ben ekonomiyi bir otoban gibidüşünüyorum. Gidiş yolu mali disiplin,geliş yolu ise özelleştirme. Siz malidisiplini sağlayabiliyorsunuz, ancaközelleştirmeleri yapamıyorsunuz.Özelleştirme biran önce biterse ozaman ülke daha iyi noktaya gelir."

Biz aklımızıpeynir ekmekleyemedik
Ahmet
Zorlu, Bursa'dakitoplantıda önceki gün gazetelerdeyayınlanan ve kaynağı belli olmayanTüpraş'ın yeni ortağı Tatneft'e yönelikeleştirilere de cevap verdi. "Aslında busorunun muhatabı biz değiliz" diyenZorlu, şunları söyledi: "15 gün önce ortağımız Tatneft'leçıkıp açıklama yaptık. Bizim içimiz çokrahat. Ne idüğü belirsiz insanlarlaişbirliği yapacak değiliz. Bizim bu ülkeiçin yapamayacağımız hiçbir şey yok.Herkesin rahat olmasını istiyorum.Zorlu Ailesi diyor ki, önce ülkemiz.Bu iddia, sizin işinizde gücünüzde ikensokaktan geçen sarı çizmeli Mehmetağayı muhatap almanız gibi bir şey.Biz aklımızı ekmek peynirle yemedik."

LEYLA ŞEN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Borsa, 'Kıbrıs çözülür' deyip rekor kırdı
 Maden sektörüne 5 yıl içinde 1 milyar $ yatırım yapacağız
 Marketlerle Yeni Lira zirvesi!
 Yeni teknolojiyle erken teşhis
 Sabancı'dan çalışanlarına emeklilik jesti
 Porno tuzağına bürokrasi de düşmüş
 Alfa, kapılarını mahkemeyle açtı
 Sami Erdem: TMSF kararı bizi çok şaşırttı
 Anadolu Efes Cola'nın yüzde 5'ini aldı
 Enflasyon muhasebesi geldi, bedelsiz patladı
 TMSF: Yüksek faizli protokollerde borçları indirdik
 Siz hangi gruptasınız? Dinmerkezci mi, yılgın mı, yoksa...
 Park Grubu, Taksim LaresPark ile zincire ikinci halkayı...
 DB'den enerjiye 200 milyon dolar
 Devlet, ölüden bile yüzde 18 KDV alıyor
 Orakçıoğlu'na yılın işadamı ödülü verildi
 Dış ticaret açığı Ocak'ta % 74 arttı
 Devler listesine 12 Türk şirketi girdi
YAVUZ SEMERCİ
Doğan Grubu'nun kaybı 500 milyon doları bulur mu!
Sabah...
İLKER SARIER
Bize niçin saldırıyorlar?
Hürriyet grubunun bazı...
SERVET YILDIRIM
Seçimden sonra ekonomi
Piyasalar yarınki seçimin olası...
GÜNTAY ŞİMŞEK
İran taviz vermiyor
Pahalı doğal gaz ücretlerini aşağıya...
Sarışınsan işi kaptın!
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre; sarışın, bebek yüzlü, iri...
'Binbir Surat'ı eşi yakalattı...
Eşini izleyen ekipler, sürekli kılık ve yer değiştiren Sıtkı Polat'ı...
Yalancının mumu buraya kadar!
Yalancının mumu buraya kadar!
Tuğçe Kazaz'ın yalanları başına dert oldu. Hem Kenan Doğulu...
Burcu gözyaşlarıyla yarışmaya veda etti
Burcu gözyaşlarıyla yarışmaya veda etti
atv'de yayınlanan Akademi Türkiye bu hafta da oldukça...
IMKB
E: 20,836 D:% 1.78
DOLAR
S: 1,321,000 D:% -0.23
EURO
S: 1,608,000 D:% -0.19
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.