kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balık erkeği soslu bir balığa, Yay ise et ve patatese tav olur
Balık erkeği soslu bir balığa, Yay ise et ve patatese tav olur

Erkeklerin kalbine giden yolun mideden geçtiğine inanıyorsanız, sevdiğiniz erkek ile yiyeceğiniz akşam yemeğinin mönüsünü onun burcuna göre belirlemeye hazırlanın. Sofra Dergisi'nin yeni sayısında yer alan haberde, sevdiğiniz kişinin kalbini burcunun özelliklerine göre pişireceğiniz yemeklerle fethetmenin ipuçları veriliyor. İşte size tüyolar!.

KOÇ: Bir et-patates erkeği (21 Mart-19 Nisan)
Renk:
Kırmızı Tutku çiçeği: Sümbül Sihirli koku: Tarçın Otlar: Katırtırnağı, devedikeni, hanımeli. Mars'ın hükmettiği ateş burcu erkeği Koç, et-patates erkeği olarak tanımlanabilir ve az pişmiş biftek favorileri arasındadır. Enerji tuzları olan potasyum fosfat zihinsel güçlerinin yenilenmesine yardım eder. Potasyum fosfat ise karnabahar, ıspanak, salatalık, soğan, patates, zeytin, elma, muz, marul, ceviz, mercimek ve fasulyede bolca bulunur. En sevdiği çiçeklerden olan sarı nergisleri masada bulundurun. Kırmızı masa örtüsü, mum ve şarap ilgisini çekecektir.
Önerilen yemekler: Günahkar salata, sarmısaklı ekmek, afrodizyak tutku tavuğu, çıldırtan çilekler

BOĞA: Mükellef sofraların erkeği (20 Nisan-20 Mayıs)
Renk: Yeşil Tutku çiçeği: Kadife çiçeği Sihirli koku: Mine Otlar: Kekik, solucanotu, süpürgeotu. Venüs'ün etkisindeki bu toprak burcu erkekleri mükellef sofralardan hoşlanır. Boğaların hücre tuzu, vücut sıvılarını dengede tutan soda sülfatıdır. Pancar, lahana, karnabahar, soğan ve balkabağında bu madde bolca bulunur. Önemli otları arasında adaçayı ve kekik sayılabilir. Gırtlağa hükmeden boğa burcu, boğaz şişmelerine, grip ve bu tür rahatsızlıklara yatkındır. Adaçayı, iyi gelir. Sofranızı yeşillerle donatın ve yemekte salataya ayrı bir özen gösterin. Şık masa örtüsü ve kumaş peçeteleri unutmayın.
Önerilen yemekler: Sevdalı sezar salatası, işveli lazanya, kışkırtıcı karnabahar, günahkar çikolatalı pasta

İKİZLER: Fast food erkeği (21 Mayıs-21 Haziran)
Renk: Sarı Tutku çiçeği: Frezya Sihirli koku: Badem Otlar: Keten, engerekotu, kuşotu. Merkür'ün etkisindeki hava burcu olan İkizler yalnız yemekten hoşlanmaz ve ayaküstü yemeye alışmıştır. Çin yemeğini doğrudan kutusundan yiyebildiği için çok sever. İkizler'in hücre tuzu potasyum klorürdür. Bu madde kuşkonmaz, kayısı, portakal, şeftali, armut, erik, pancar, kereviz ve ananasta bulunur. Yemeklerde kullanacağınız otlar arasındaki maydanoz, İkizler'in göz yorgunluğunu rahatlatmaya ve kanını temizlemeye yarar. Sarı tonları ve mavi ile renklendirdiğiniz güzel bir sofra, ilgisini çekecektir.
Önerilen yemekler: Arzu yüklü Yunan salatası, erotik patlıcan, ballıbaba tatlısı

YENGEÇ: Kiloya eğilimli erkek (22 Haziran-21 Temmuz)
Renk: Gümüş gri Tutku çiçeği: Dağ lalesi Sihirli koku: Mürrüsafi Otlar: Lapaza çiçeği, menekşe, duvar sarmaşığı. Su burcu olan Yengeç, Ay'ın hükmü altındadır. Yengeç'in hücre tozu florürdür. Bu madde süt, lahana, tere, marul, balkabağı, yumurta ve kepek ekmeğinde bulunur. Ay erkeklerinin sağlığı için, dereotu, rezene ve maydanozu da el altında bulundurmakta fayda var. Vücutlarının su tutması nedeniyle kilo almaya eğilimlidirler. Kalorilere dikkat etmelisiniz! Midelerini sakinleştirmek için kuru nilüfer çiçeği ve hanımelini de çay olarak kullanabilirsiniz. Her türlü deniz ürününlerini çok severler.
Önerilen yemekler: İstiridye, şehvet ıstakozu, körpe salata, tutku patatesi, çıldırtan çikolata kreması

ASLAN: Zevkli sofra erkeği (22 Temmuz-21 Ağustos)
Renk: Sarı altın rengi Tutku çiçeği: Sardunya Sihirli koku: Günlük Otlar: Gözotu, çuha çiçeği, ökseotu. Ateş burcu olan Aslan'ın yemek zevki, en pahalı servis takımlarını gerektirir. Aslan erkeğinin hücre tuzu magnezyum fosfattır. Marul, badem, tahıllar, salatalık, soğan, böğürtlen, kuşkonmaz, incir, arpa, lahana, hindistancevizi ve kepek ekmeği bu madde bakımından zengindir. Kolesterola dikkat etmek gerekir. Elinizin altında bulunduracağınız ceviz, onun kalbi için çok yararlıdır. Rezene, dereotu ve papatya da faydalıdır. Sofra düzeni zarif olmalı. Mum ışığı en doğru seçim olacaktır. Yemekte iyi bir şarap içmeye bayılırlar.
Önerilen yemekler: Kışkırtıcı oyunlar, aslan usulü horoz, vahşi pilav, çıplak muz

BAŞAK: Doğal yemek erkeği (22 Ağustos-22 Eylül)
Renk: Koyu mavi ve griler Tutku çiçeği: Glayöl Sihirli koku: Paçuli Otlar: Süsen, gülhatmi, rezene. Merkür'ün yönettiği toprak burcu Başaklar'ın hayatları boyunca aradıkları mükemmel kadın, mükemmel bir aşçı da olmalıdır. Başak'ın hücre tuzu potasyum sülfattır. Marul, turp, domates, havuç, çavdar, kepek ve yulafta bol miktarda bulunur. Sakin ve dengeli kalabilmek için, ot desteğine ihtiyaç duyar. Rezene ve dereotu, yemeklerinde bulunmalıdır. Kırmızı et yerine tavuk ya da balığı tercih ederler. Vejetaryen ve doğal yemeklerden etkilenirler. Kolalı örtü ve tertemiz bir sofra etkileyici olacaktır.
Önerilen yemekler: Bakire miso çorbası, sarmaş dolaş sebzeler, taze meyve fantezisi

TERAZİ: Meyve sebze erkeği (23 Eylül-22 Ekim)
Renk: Pastel mavi, pembe, açık sarı Tutku çiçeği: Begonya Sihirli koku: Çuha çiçeği Otlar: Melekotu, dulavarat otu, yarpuz. Hava burcu Teraziler'e, Venüs gezegeni hükmeder. Sofralarında uyum ve güzellik ararlar. Teraziler'in hücre tuzu sodyum fosfattır. Bunun için buğday, pirinç, bezelye, havuç, armut, pancar, kereviz, mısır, ıspanak, karalahana, çilek, incir ve elmayı yemeklerden eksik etmeyin. Böbrek sağlıklarını korumaları için kekik ve rezene idealdir. Masanın görünümü ve yemeklerin sunuluş biçimleri de çok önemlidir. Masa örtüsü temiz, peçeteler kumaş olmalı. Mum ve taze çiçekleri de unutmayın.
Önerilen yemekler: Venüs çorbası, şehvetli karides, uyarıcı iksir, uysal salata, parfe eros

AKREP: Her şeyi yiyen erkek (23 Ekim-21 Kasım)
Renk: Mor Tutku çiçeği: Karanfil, Sihirli koku: Sardunya Otlar: Pelinotu, uyuzotu, top dikeni. Su burcu olan ve Plüton'un hakimiyetinde olan Akrepler, yemek konusunda hiçbir şeye hayır diyemezler. Akrepler'in hücre tuzu, limon sülfattır. Limon sülfat, karalahana, erik, şalgam, turp, pırasa, sarmısak, karnabahar, kuşkonmaz, taze hindistancevizi ve böğürtlende bulunur. Vücutlarındaki zararlı maddelerden kurtulmak için otlara gereksinimleri vardır. Böğürtlen yaprağı, devedikeni, turp ve pırasa onlar çok yararlıdır. Egzotik unsurlar, mönüde ve dekorda ön plana çıkartılabilir.
Önerilen yemekler: Körili karides keyfi, hınzır hıyar, kışkırtıcı Hint pudingi

YAY: Tatlıya zaafı olan erkek (22 Kasım-21 Aralık)
Renk: Deniz yeşili Tutku çiçeği: Kırmızı gül Sihirli koku: Safran Otlar: Koyunotu, mührüsüleyman, kızıl yonca. Ateş burcu olan Yaylar, Jüpiter'in hükmü altındadır. Yay burcunun hücre tuzu silisyumdur ve genel sağlığı için önemlidir. Çilek, incir, erik gibi meyve kabuklarında ve sebzelerde bulunur. Birasını da ihmal etmeyin. Yemek yemeyi sever ve çok yerler. Favorileri arasında et ve patates ilk sıradadır. Zaafları ise tatlıdır. Neyse ki taze meyve ve sebze de severler. Yaylar'a, kızıl yonca, yalın hatmi, kara hindibağdan hazırlayacağınız çaylar, sağlıkları için yararlı olacaktır. Balkon ya da terasta yemek yemek hoşlarına gidecektir.
Önerilen yemekler: Çapkın çorba, flörtçü fırın köfte, patates ayartma, pasta

OĞLAK: Sade yiyecek seven erkek (22 Aralık-20 Ocak)
Renk: Siyah, kahverengi Tutku çiçeği: Nergis Sihirli koku: Servi Otlar: Karakafes, çobandeğneği, çobançantası. Toprak burcu olan Oğlaklar'a, Satürn gezegeni hükmeder. Sade yiyecekleri severler ama lüks restoranlardan da hoşlanırlar. Oğlaklar'ın hücre tuzu, kalsiyum fosfattır. Oğlaklar'ın beslenmesinde, kalsiyumun önemi büyüktür. Süt içmelerini önerin. Çilek, ahududu, marul ve salatalık da kalsiyum açısından zengindir. Yararlı otları kara kafesotu kökü, karağaç ve keklik üzümüdür. Ispanak, kepek, çavdar, arpa ve balığı sofradan ihmal etmeyin. Sofrada çiçekler ve pembe şarabı severler.
Önerilen yemekler: Tahrikkar tavuk göğüsleri, çalımlı çalıfasulyesi, tapyoka keyfi

KOVA: Yarı etyemez erkek (21 Ocak-19 Şubat)
Renk: Beyaz Tutku çiçeği: Hercai menekşe Sihirli koku: Akasya Otlar: Sığır kuyruğu, adaçayı, koyunotu. Uranüs'ün etkisindeki hava burcu Kovalar, sadeliğe önem verir. Kovanın hücre tuzu sodyum klorürdür ve tuz tadını çok sever. Tuz su içmeyi sağlar. Yemek hazırlarken ıspanak, elma, incir, salatalık, çilek, kestane, turp ve havucu sıklıkla kullanın. Bacak krampları için yılan kökü kullanabilirsiniz. Birçok Kova yarı et yemezdir. Bu yüzden vejetaryen olup olmadığını öğrenin ve mönüyü ona göre oluşturun. Baba yadigarı kristaller ve ağır sofra takımları ile sunulacak yemekler, ters etki yapar. Mumları unutmayın.
Önerilen yemekler: Brokoli çorbası, orgazm salatası, fellatio fettucine, çileden çıkartan çilekler

BALIK: Deniz ürünleri erkeği (20 Şubat-20 Mart)
Renk: Eflatun Tutku çiçeği: Yaban süseni Sihirli koku: Manolya Otlar: Su yoncası, güneş gülü, civanperçemi. Burçlar kuşağının en romantiği, Neptün'ün etkisindeki su burcu Balık'tır. Balığın hücre tuzu demir fosfattır. Soğuk algınlıklarından ve akciğer rahatsızlıklarından korunmak için, demire ihtiyaç duyarlar. Bunun için ıspanak, lahana, çilek, soğan, kuru üzüm, kara lahana, arpa, marul, kırmızı ve kara turpu sofranızdan eksik etmeyin. Otlara gelince; sayısız şikayetlerinin tedavisi için İrlanda yosunu önerilir. Deniz mahsullerinden oluşan bir mönüye bayılır. Sofrada eflatun tonları kullanılabilir.
Önerilen yemekler: Karışık ordövr tabağı, istekli istiridye çorbası, dayanılmaz deniz kabukları
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Karadeniz'in hamsisi Nemo'ya hayat verdi
 Akademi'de bugün çifte nişan var
 Esin Afşar-Günseli Kato aynı sahnede
 Üç yıllık beraberlik evlilik yoluna girdi
 Hakan'ın ilk ihaneti değil
 'Bambaşka Biri' için start verildi
 Bestelenen şiirlerini resim ile buluşturdu
 Eskişehir tramvayını kadın vatman sürecek
 'Çocukları bekliyoruz'
 Leyleklerin nüfus sayımı başladı
 Tiyatroya yeni bir soluk
 Negatifleri önemseyin
 Sevgi Sözcükleri
 İSMEK kursları, hem meslek hem de hayat dersi veriyor
 Transparan değil KUMAŞ HİLESİ
 Ayılık var senin hamurunda...
 Ağa, arabasıyla poz verdi
HAKAN & UTKU
Seçilemeyen adaylara züğürt tesellisi
Aylardır kafamızı,...
REFİK DURBAŞ
"Tanbur"a adanmış bir ömür...
Hafız Kemal Bey,...
AYŞE TÜTER
Üzümlü çörek
Su ve tereyağını, tereyağı eriyinceye kadar...
Bu yöntem kesin sonuç veriyor
Polis bir kez daha suçluya" sevgili"den ulaştı. Cinayet zanlısı Murat...
Yoksulluğa, Dünya Bankası umut oldu
Sosyal Riski Azaltma Projesi'yle, güvencesi olmayan milyonlarca...
Tetik geri tepti
Kastamonu ile İstanbul arasında sarımsak ticareti yapan ve dört gün...
Shahnavaz maddi sıkıntıda (mı?)
Shahnavaz maddi sıkıntıda (mı?)
Son günlerde kulağıma sık sık Ceyla Shahnavaz'ın eşi Sherry...
Aşkları mazide kalmış!
Aşkları mazide kalmış!
Kanal D haber spikeri sosyetik güzel Aslıgül Atasagun ile CNN...
Kendi podyumda, aklı beyazperdede
Kendi podyumda, aklı beyazperdede
Amerikalı seksi top model Josie Maran, podyumdan beyazperdeye...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.