kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu veda ağır geldi
Bu veda ağır geldi
Bayraklar yarıya indirildi
Aile kabristanının ilk misafiri olacak
Köyünden toprak getirilecek
Pazartesi 6 camide mevlit okutulacak

Kalan SA' lar bizimdir

Türk sanayisi SA'sını kaybetti, iş dünyası yasta. Dün sabah vefat eden işadamı Sakıp Sabancı yarın devlet töreniyle Zincirlikuyu'daki 42 kişilik aile kabristanına defnedilecek...

Türk sanayisinin öncü ismi, Sabancı Holding'in Başkanı Sakıp Sabancı dün sabah saat 05.55'te vefat etti. New York Times haberi "Türkiye'nin güçlü ve zengin adamı öldü" diye verdi.

Kalabalığa en uygun Fatih Camii'nde tören
Sabancı Holding'in bütün tesislerinde şirket bayrakları yarıya indirildi. Sakıp Sabancı'nın yarınki cenaze töreni için, İstanbul'da çevresi, avlusu ve büyüklüğü en uygun olan Fatih Camii seçildi.

Hükümeti temsilen Bakan Gül katılacak
Cenaze törenine, Başbakan Erdoğan Japonya'ya gittiği için hükümeti temsilen Bakan Gül ve bakanlar katılacak. Genelkurmay Başkanı da törende olacak. Ailenin açıklamasında "Türk halkının başı sağolsun" dendi.


***

Bu veda ağır geldi

Sakıp Sabancı önceki gün saat 05.55'te yaşamını yitirdi. Doktoru, ölümüne yol açan ''böbrek tümörünün karaciğere atlaması'' hastalığını Sabancı'dan sakladıklarını söyledi.

Türk iş dünyasının temel direklerinden Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı tedavi altına alındığı Amerikan Hastanesi'nde önceki gün saat 05.55'te yaşamını yitirdi. Aile doktoru Hasan İnsel, Sabancı'nın vefatına neden olan hastalığı ''böbrek tümörünün karaciğere atlaması'' olarak açıkladı.

Sabancı'nın geçen yıl yaz aylarında böbrek tümörü ameliyatı geçirdiğini hatırlatan İnsel, daha önce de 1980 ve 1989'da 2 kalp kapakçığı ameliyatı olduğunu hatırlattı. Kalp ameliyatları nedeniyle Sabancı'nın sağlık durumunun sürekli takip altında olduğunu belirten İnsel, bundan dolayı da böbrek ameliyatının ABD'de yapıldığını söyledi. Söz konusu ameliyatın ardından ünlü işadamının tedavisinin devam ettiğini, sık aralıklarla yapılan kontrollerin ''hadisenin kontrol altında olduğunu'' gösterdiğini anlatan Dr. Hasan İnsel, ancak Sabancı'nın 2 hafta önce şiddetli akciğer enfeksiyonu geçirdiğini ve VKV Amerikan Hastanesi'ne yatırıldığını dile getirdi. İnsel, tedavi sürerken aynı anda karaciğerde tümör hareketlenmesinin karaciğer harabiyetine yol açtığının görüldüğünü ifade ederek, Sabancı'yı ABD'de tedavi eden doktorun da Türkiye'ye geldiğini ve hastalığı yenmek için birlikte çalıştıklarını bildirdi. ''Maalesef muvaffak olunamadı. Çok şiddetli tabloydu, inanılmaz derecede hızlı gelişiyordu'' diyen İnsel, Sakıp Sabancı'nın önceki gün sabah saat 05.55'te vefat ettiğini söyledi.

Hastalığını bilmiyordu
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Hasan İnsel, Sabancı'nın vefatına neden olan hastalığın ''böbrek tümörünün karaciğere atlaması'' olduğunu belirtti. İnsel, ''Sayın Sabancı'nın hastalığı neden gizli tutuluyordu?'' şeklinde soru üzerine de, ''Biz tümör hastalığını sizden değil, Sabancı'nın kendisinden bile gizli tutuyorduk. Çünkü iyileşeceğini umuyorduk. 'Tümör' kelimesini duymasını istemiyorduk'' dedi. VKV Amerikan Hastanesi Başhekimi Dr. Teoman Dal da, ''Çok değerli bir şahsiyeti kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını'' belirterek, Sabancı ailesi ile Türk halkına başsağlığı diledi. Saat 11.00'de aile ve holding adına açıklama yapan Sabancı Holding'in Ceosu Dr. Celal Metin, Sabancı için Pazartesi günü holding binası önünde bir tören yapılacağını, cenazenin ise Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedileceğini açıkladı.

Babası için rahmet istedi
Sakıp Sabancı'nın ölümü üzerine hastaneden ayrılan Sabancı Ailesi, 4. Levent'te bulunan Sabancı Center'da taziyeleri kabul etti. Ailenin oldukça üzgün olduğu gözlendi. Holdinge girişte ağlayarak arabadan inen kızı Dilek Sabancı "Bu sabaha kadar onunla beraberdim. Bence Türkiye çok büyük bir insanını kaybetti. Babam diye demiyorum. Hem sanayi dünyası için, hem de insan olarak çok büyük bir şahsiyetti. Allah babama gani gani rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin. Kalan insanlara da sağlıklı uzun ömürler nasip etsin" şeklinde konuştu. Saat 11.00'den itibaren Sabancı Holding binasına taziyede bulunmaya gelen ziyaretçiler yoğun kalabalık oluşturdu. Ziyaretçiler arasında Koç ailesinden Semahat Arsel, Saffet Ulusoy, Erdoğan Demirören, Hayri Kozakçıoğlu, Rıdvan Budak, Cahit Aral, emekli general Muhittin Füsunoğlu, sanatçı Erol Evgin, Orhan Gencebay, Halit Kıvanç ve Nevzat Ayaz da bulundu. 1.Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da Sabancı ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Büyükanıt, Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ve ailenin diğer üyelerine başsağlığı diledi.

Rıdvan TEZEL-Murat KEKLİKÇİ- Veli SARIBOĞA-Zeynep

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Özkök'ün basın toplantısı ertelendi
 Son mektubu Kıbrıs için oldu
 Pilotluk hayali babasına takıldı
 İnsan hakları, öğrenciye çizgi romanla anlatılacak
 İspanya saldırıları Türkiye'de planlandı
 Konsolosluk araçlarının belalıları yakayı ele verdi
 Dört güvercin uğruna kendi canından oldu
 İnönü'nün büstü duvardan çıktı
 Çocukların can alan oyuncakları
 Baba operasyonu: 10 kişi gözaltında
 DHKP-C elektronik kalkanla çökertildi
 Bulduğu fünye patlayınca eli koptu
MEHMET TEZKAN
Sabancı'nın papaza yanıtı: Hepimizin bir Tanrısı...
EMRE AKÖZ
Sakıp Ağa olsaydı...
Ölümler, sevdiğim insanların ölümü...
UMUR TALU
Ağa'nın özel devrimi, derin sırları
Sakıp Sabancı bende...
MUHARREM SARIKAYA
Sabancı üzüntüsü, Irak sıkıntısı
Başbakan Recep Tayip...
Sibel haklıymış!
AP'ye konuşan kaynaklar, FBI'ın Türk çevirmeni Sibel Edmonds'u...
Iraklılar Türk tırını yaktı
Irak'ta son bir haftaya damgasını vuran şiddet olaylarının...
Hagi'de umut yok: 0-1
Hagi'de umut yok: 0-1
Hedefsiz ve amaçsız Galatasaray, Başkent’te de tel tel döküldü.
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.