kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sezonun unutulmayanları
Sezonun unutulmayanları

Öyle laflar etti ki!
20. Haftadaki Ankaragücü- Beşiktaş maçı sonrası Mircea Lucescu Beşiktaş'ın engellendiğini belirterek "Güven ortamı sarsıldı. Sosyal patlama olabilir. Parlamento müdahale etmelidir. Benzer olaylar Romanya'da Çavuşesku döneminde de yaşandı" deyince ortalık karıştı.

1 KARTA 7 CEZA
G.Saraylı Volkan sezon boyunca sadece 1 kırmızı kart gördü ama toplam 7 maç ceza aldı. F.Bahçe maçında kırmızı kart gördü, 3 maç ceza aldı. Elazığ ve Denizli maçları sonrası yaptığı hareketlerden dolayı toplam 4 maç ceza daha aldı. Bunun 1 maçı daha sonra iptal edildi.

KART MI, O DA NE?
Bravo
dememiz gerekiyor. Ligin en centilmen oyuncusu Denizlispor'un stoperi Kratochvil oldu. Taraftarın "Roman" diye ön adıyla hitap ettiği Slovak oyuncu ligde 34 maçın tamamında 90'ar dakika sahada kalırken, oynadığı mevkiye rağmen bir kez bile kart görmedi.

GÖZÜ DÖNDÜ
8. Haftada G.Birliği- Adana karşılaşması. İlk yarısı golsüz biten maçta ikinci yarıda Veysel oyuna girdi. G.Birliği'nin başarılı forveti, ligde o ana kadar gol atmamıştı. Maçın 53. dakikasından sonra tam 4 gol atarak maça damgasını vurdu. Karşılaşmayı G.Birliği 6-0 kazandı.

ANLAMLI DÖNÜŞ
Ligin ilk yarısında İstanbulspor'un içerisinde bulunduğu zor ortamda teknik direktör Aykut Kocaman daha fazla dayanamadı ve devre arasında istifa etti. Ancak Aykut, takımından sadece 2 hafta ayrı kalabildi ve 20. haftada yeniden takımın başına geri dönerek İstanbul'u ligde tuttu.

HANİ BENİM KALECİM
F.Bahçe sezon başında Barcelona'ya Rüştü'yü gönderip Enke'yi aldı. Ama Enke ilk maçında 3 gol yiyince korkup kaçtı. İyiki kaçtı, futbolumuz Recep ile Volkan'ı kazandı. Bu arada Volkan, sezon başında burnundan, G.Saray maçı sonrası ise sevinirken omzundan sakatlandı!

GOLÜNÜ AT VE GİT
G.Saray, son maçında gol atan iki oyuncusunu gönderdi. Ali Lukunku, 2. haftada Gaziantepspor maçında 45 dakika oynayıp bir gol attı, sonrasında gönderildi. Fabio Pinto ise sadece 2 maçta oynadı, ikinci maçında 1 gol attı ve sonra hiç oynatılmadan gönderildi.

Taraftar in şemsiye out
L
igin 5. haftasında F.Bahçe- G.Antep maçında sarı-lacivertli tribünlerden, G.Antep kalecisi Ömer'e yabancı madde yağarken atılan bir şemsiye dikkatleri çekti. Van Hooijdonk, şemsiyeyi geri yollasa da ısrarcı (!) bir taraftar şemsiyeyi geri yolladı. Bu olay sonrası F.Bahçe'nin sahası bir maç kapandı.
Seyirci serbest mi?
Trabzonspor'un 13. haftadaki Elazığ maçında son dakikalarda sahaya iki seyirci daldı. Para cezası dahi verilmedi. 31. haftadaki Diyarbakır maçında bu kez son dakikalarda sahanın içerisi taraftar doldu. Hakem İsmet Arzuman içeri girdi ve maç 12 dakika durdu. Bunun sonu para cezasıydı. Aynı hafta Denizli-G.Birliği maçında da sahaya son dakikalarda bir seyirci girdi ama saha kapanmadı. Yani bu sezon sahaya şemsiye girince kapandı, taraftar girince kapanmadı.

En tepedeydi Bir yılda bitti
Ali Aydın, Türk hakemliği için bir şanstı. Geçen sezonun en iyi hakemi seçilirken onun cesareti ve yönetimi, bütün hakemlere örnek olacak nitelikteydi. Ama bu sezon 12. haftadaki F.Bahçe-Ç.Rize maçı sonun başlangıcı oldu. Maçın ilk yarısında sarı kart gösterdiği Victoria'ya ikinci yarıda bir daha sarı kart gösterip oyundan atmadı. Bu hata, maçın tekrarlanmasına ve Aydın'ın kariyerinin sarsılmasına sebep oldu.

Baskıya dayanamadı
Ancak dinlendirilmeyen ve üst üste maç yöneten Aydın, 28. haftada G.Saray-Beşiktaş derbisinde Beşiktaş lehine 2 penaltı verince ortalık karıştı. Kamuoyu ve G.Saray camiası penaltıları inandırıcı bulmadı. Üst üste gelen baskılar sonrası hakemliği bıraktığını açıkladı. Ama bu kimilerine göre kendi kararı değil, federasyon ve MHK'nin kararıydı. Öyle ya da böyle, Türk futbolunda Ali Aydın devri artık bitti.

TEVFİK'LER SOLMASIN
Zamansız bırakıp gitti Tevfik Lav... 4 Nisan 2004 gecesi, Ç.Rize maçı sonrası Manisa'daki evine gitmek üzere yola çıktı, çalıştığı Konya'dan. Ama evine az bir yol kala geçirdiği trafik kazası onu aramızdan çekip aldı. Ne kadar üzülsek azdır. Seni unutmayacağız Tevfik hoca...

DOĞAN'IN UÇUŞU
Ziya Doğan, ligin ilk yarısında çalıştırdığı Malatyaspor'dan ayrılıp Trabzonspor'un başına geldikten sonra, bordomavili ekip üst üste 11 maç kazanma başarısını gösterdi. Bu çıkış, Trabzonspor'a tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı getirdi.

EN GARİP HAFTA
Ligin 34. haftası daha uzun süre konuşulacağa benzer. Küme düşmesi gereken bir takım vardı. Ama 4 takım sınırdaydı. 4 takım da oynadıkları maçların ilk yarılarında öne geçtiler. Maçların ikinci yarılarında hiç gol atılmadı ve dördü de kazandı. Bursaspor, 37 yıl sonra ilk kez küme düştü.

BOŞA GİDEN GOLLER
Elazığsorlu Yunus, bu sezon 16 gol kaydetti ama takımı küme düşmekten kurtulamadı. Yunus'un gol attığı 7 maçta Elazığspor puan alamadı. Yunus'un bu maçlarda attığı toplam 10 gol böşa gitmiş oldu. Yunus'un gol attığı diğer 4 maçta Elazığspor 2 galibiyet, 2 beraberlik alabildi.

TARAFTAR İSTERSE
17. Haftadaki İstanbul- Konya maçında Konya'nın attığı 3. gol çok tartışıldı,. Hakem Hamza Mısır önce golü vermedi. Ardından yardımcı hakemiyle konuştu. Bu arada Konya seyircisi hakeme baskı yaptı, sahaya davul bile atıldı. Sonuçta Hamza Mısır golü verdi. Maçı Konya 3-2 kazandı.

EN KIRMIZI MAÇ
18. Haftadaki Beşiktaş- Samsun maçında hakem Cem Papila, 5 Beşiktaşlı oyuncuya kırmızı kart gösterdi. Karşılaşma 85. dakikada tatil oldu. Skor 4-1 Samsun lehine idi, 4-0 hükmen Samsun lehine tescil edildi. Lig tarihinde ilk kez bir maçta bir takıma 5 kırmızı kart gösterildi.

YILIN KRALI

Yerli malı yurdun malı
Yerli malı haftası 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanıyor. Orta yaştakilerin, okul dönemlerinde en iyi hatırladıkları olaylardan biridir. Şimdilerde pek esamesi okunmuyor. Yabancı futbolcu istilasındaki ülkemizde %95'i yerli bir takım var: Konyaspor.

Gollerin hepsi yerli
Konya'da yabancı statüsünde sadece 3 futbolcu oynadı. Brezilyalı Pereira ve Caca ile Senagalli Oumar. Caca devre arasında gitti, yerine Oumar geldi. Konya'da sezon boyunca ilk 11'den birden fazla yabancı olmadı. 4 maça yabancısız başladı. Dahası, ligde attığı 53 golün tamamı yerli oyunculardan geldi. Zaten 25 golle kral olan Zafer Biryol da Konyalı...

YILIN YEDEĞİ
Böyle yedeğe can kurban
Bazı futbolcular taktik gereği yedek kalırlar ya. Beşiktaş'ta Lucescu'nun Ahmed Hassan'ı hep yedek bırakması çok tartışıldı. Ahmed Hassan, hocasına mesaj vermek, "Beni ilk 11'de oynat" demek için sonradan oyuna girdiği her maçta gol atmaya başladı.

O yedekken daha güzel
Ama taktik tutmadı! Lucescu, sonradan oyuna girip sürekli gol atan Ahmed Hassan'ı sık sık yedek bıraktı. Hassan, sonradan oyuna girdiği 12 maçta 10 gol atıp 2 asist yaptı. İlk 11'de başladığı 14 maçta 4 gol atıp, 3 asist yaptı. İşte fark ortada! Luce'nin bir bildiği varmış demek.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Poyet G.Saray'da
 Fenerle anlaştım
 Ay-Yıldız'ı seyretmek 70 dolar
 Stresle yolculuk
 Hagi listesi ile dönüyor
 Siyasiler de karşı karşıya
 Vural ile Sümer aniden gider
 İlk hedef Santini
 Fileden çekilin
 Seyrantepe'ye onay
 Efes zorlandı: 70-62
 MHK başkanlığına Namoğlu
 Valencia duble yaptı
 Günün İçinden
KENAN ONUK
Büyük düşünmeliyiz
2012 Olimpiyat Oyunları'nı düzenlemek...
Bir ihale için 50 ifade
Bir ihale için 50 ifade
Eski Başbakan Yılmaz ve eski Devlet Bakanı Taner hakkında kurulan...
İmam-hatip protestosu
İmam-hatip protestosu
Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor...
AB'nin kapısını kırana kadar çalarız
AB'nin kapısını kırana kadar çalarız
Brüksel'deki AB-Türkiye Ortaklık Konseyi toplantılarına katılan...
Korkutmak Özendirir
Korkutmak Özendirir
Çocuklarını uyuşturucudan uzak tutmak isteyen aileler, önce 'maddeyi'...
25 yaşın altındaki en ünlü insan
25 yaşın altındaki en ünlü insan
Eğlence ve spor dünyasıyla ilgili haberler veren RedEye dergisi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.