kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Helal olsun yine yakalandık
Helal olsun yine yakalandık
Şimdi tüm suçlardan yeniden yargılanacak
Çetelere aman vermeyen 'avcı'
Pasaport, eski bir MİT görevlisinin
Teknik büro 24 saat takipte
İadede bir sorun çıkmaz

'Avcı' yakalattı

Çakıcı'yı tam 7 yıldır takip eden "Avcı" lakaplı polis müdürü Demiralp, onun izini telefon kaydından buldu ve Avusturya polisine yakalattı

Çetelerin "Belalısı"
Alaattin Çakıcı, yine "Avcı" sına yakalandı. Polis şefi Şentürk Demiralp, 1997'den beri peşinde olduğu Çakıcı'nın yerine, onun Türkiye'yle yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtlarından ulaştı: Çakıcı Avusturya'daydı.

"Yine Yakalandık"

Viyana polisiyle temasa geçen Demiralp "İtalya'ya kaçacak" ihbarını yaptı. Graz kentinde yakalanan Çakıcı önce direndi. Polis havaya ateş açınca da "Helal olsun yine yakalandık" diye teslim oldu.

Pasaport eski MİT'çinin çıktı

Çakıcı'nın üzerinden Faik Meral adına düzenlenmiş bir yeşil pasaport ve nüfus kağıdı çıktı. Emekli MİT mensubu ve İzmir'deki Ulusal Birlik Vakfı'nın eski başkanı olan Meral, "Olay yargıya yansıdı. Yorum yok" dedi.


***

Helal olsun yine yakalandık

Hapis cezası kesinleşince yurtdışına kaçan Alaattin Çakıcı, Avusturya'da yakalandı. İlk tepkisi "Helal olsun yine yakalandık" oldu. Çakıcı, Kaçakçılık Şube Müdürü Şentürk Demiralp'ın 2.5 aylık ısrarlı takibi sonucu yakaland.

2000 yılında Karagümrükspor Lokali'ne gerçekleştirilen baskın ile ilgili olarak yargılandığı İstanbul DGM tarafından hakkında "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak"tan verilen 3 yıl 4 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanması üzerine yurtdışına kaçan Çakıcı, eski belalısından kaçamadı. 6,5 ay hapis cezası yatacak olan Çakıcı, İstanbul DGM tarafından hakkında 3 Mayıs günü 'yakalama müzekkeresi'nin çıkarılmasından 7 saat önce Antalya'dan Mehmet Salih H.'ye ait 'Brütüs' adlı yatla kaçtı.

AVCI'NIN BÜYÜK TAKİBİYLE
Çakıcı'nın yurtdışına kaçmasının hemen ardından alarma geçen polis, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı bünyesinde özel bir ekip oluşturdu. Özel ekibin başına ise Çakıcı'nın "eski belalısı" Emniyet Müdürü Şentürk Demiralp getirildi. Avcı lakabıyla tanınan Şentürk Demiralp, geçmişte çetelerle ilgili yaptığı operasyonlardan dolayı bu isimle anılıyordu. Yıllar önce İstanbul'da cinayet masası amiri olarak görev yaparken Çakıcı'yı yakalamak için özel bir görevle ABD'ye gönderilmiş ancak tam yakalayacakken gizli bir emirle geri çağırılmıştı. Hem Çakıcı'yı hem de bağlantılarını çok iyi bilen o zamanın genç başkomiseri şimdi Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı'nda Teknik Takip Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. Hem çetelerle ilgili engin tecrübeye hem de başında olduğu şubenin geniş teknolojik imkanlarına sahipti. Özel bir emirle ikinci kez Çakıcı'yı yakalaması için görevlendirilen Demiralp, zaman kaybetmeden ekibini oluşturdu. Yıllardan beri peşinde olduğu Çakıcı'nın kimlerle görüşeceğini çok iyi biliyordu. Öncelikle bu kişilerin telefonlarını dinlemeye aldı. Bu sayede de Çakıcı'nın önce Rodos'a ardından İtalya'ya oradan da sırasıyla Almanya ve Fransa'ya gittiğini tek tek tespit etti. Her seferinde operasyon için düğmeye bastı ancak söz konusu ülkelerdeki polis teşkilatlarının geç harekete geçmeleri nedeniyle saniye farkıyla elinden kaçırdı.

"TAKİBİMİZDEN KAÇAMAZDI"
Çakıcı'yı adım adım takip ederek yakalanmasını sağlayan Şentürk Demiralp, "Çakıcı'nın kaçmasından hemen sonra sıkı bir takibe başladık. İşe telefonları dinleyerek başladık. Böylelikle de Çakıcı'yı gittiği her ülkede bulduk. Şubemizin teknik donanımları çok fazla olduğu için her türlü takip yöntemini kullandık. Ancak, gittiği ülkelerin polislerinin yavaş davranması sonucu birkaç kez saniye farkıyla elimizden kaçırdık" dedi. Çakıcı'nın sırayla İtalya, Almanya ve Fransa'ya gittiğini kaydeden Demiralp, "En son gittiği Avusturya'da onu yakalamayı başardık. Zaten takibimizden uzun süre kaçması mümkün değildi. Artık hukuki süreç başladı. Çakıcı bir ayda da 6 ayda da iade edilebilir. Şimdi iki ülkenin Adalet Bakanlıkları arasında başlayacak görüşmeler ile iade süreci başlayacak" diye konuştu. Bu arada Adalet Bakanlığı 'Suçluların iadesi anlaşması' gereğince İnterpol aracılığıyla Avusturya makamlarından Çakıcı'nın iadesini isteyecek. Avusturya makamlarının talebi yerinde bulması üzerine İnterpol Daire Başkanlığı, bu ülkeye giderek Çakıcı'yı teslim alacak. Avusturya makamları, Türkiye'den Çakıcı'nın suç dosyalarını istedi. İstanbul polisi de söz konusu suç dosyalarını Avusturya'ya gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na teslim etti. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Alaattin Çakıcı'nın iadesi maksadıyla tutuklanması için Avusturya makamlarına başvurulduğunu açıkladı. İngiltere'de bulunan Çiçek, "Olay bize intikal ettiğinde bakanlık olarak hazırlıklarımızı yaptık'' dedi. İade isteği gerekçesini 5 suçun teşkil ettiğini bildiren Çiçek, bir soru üzerine "Hangi paaportla yakalanırsa yakalansın, bizi öncelikle ilgilendiren Türkiye'ye iadesidir. Daha sonra onlara da bakılır'' dedi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'da Çakıcı için "Avusturya'da yakalanması bizim için iyi oldu. Fransa gibi bazı ülkeler iadede zorluk çıkartıyor"dedi.

KAÇMASAYDI 6.5 AY YATACAKTI
2000 yılında Karagümrükspor Lokali'nin silahlı adamlar tarafından basılmasının ardından yakalanarak gözaltına alınan ve İstanbul DGM'de yargılanan Çakıcı, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak"tan 3 yıl 4 ay hapis cezası, 'adam yaralama' suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Karar duruşmasında ise, tahliyesine karar verildi. Ancak başsavcılığın itirazı üzerine İstanbul Nolu DGM, yurtdışına çıkış yasağı koydu. Yargıtay, çete suçundan verilen 3 yıl 8 ay hapis cezasını onarken, 15 kişinin yargılandığı olaydan Çakıcı'nın 15 ayrı 'adam yaralama'dan cezalandırılmasını istedi. İnfaz yasası cezaevinde yattığı gün göz önüne alındığında çete suçundan 6.5 ay cezaevinde yatacak olan Çakıcı, hakkındaki kesinleşmiş ceza dosyası 3 Mayıs günü İstanbul DGM'ye gönderildi. Aynı gün, Çakıcı hakkında yakalama müzekkeresi çıkarılarak, ilgili birimlere gönderildi. Çakıcı, yakalama müzekkeresinin çıkarılmasından 7 saat önce yine 3 Mayıs günü Antalya'dan Mehmet H.' ait 'Brütüs' adlı yatla kaçmıştı. Evcil'in yanında çalışan İbrahim Arı'nın pasaportuyla Beşiktaş Kulübü aracılığıyla aldığı vizeyle çıkış yapmıştı.

Hasan ERŞAN-Veli SARIBOĞA Salih AYDIN-Ersin RAMOĞL

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Büyük yarışa 7 gün kaldı
 Polisleri gasp ettiler
 "Kurusıkı" korkutuyor
 Piyangoda milyon dönemi
 Dedeyi kahreden hata
 Sunat toprağa verildi
 Parayı geri alamadan yakayı ele verdiler
 Hiçbir şey yapamadan izlediler
 "O mirasta hakkım var" dedi, öldürdü
 Genç kız serinlemek için girdiği havuzda öldü
 Minibüse split
 Terkedilen ikizlerin annesi ortaya çıktı
 Bu imamlar neden uyuyor?
 Başkanları koruyan sistem: JAMMER
 Kırkpınar eski ağasına tutuklama
 Gazeteci Nazlı Ilıcak anneanne oldu
ERDAL ŞAFAK
Şimdi tam zamanı
İlkesiz siyasetin en iç bulandırıcı...
AHMET HAKAN COŞKUN
Aykırı analiz
Deniz Baykal'a bundan daha iyi bir hayat...
MEHMET BARLAS
Sade yöneticiler değil, seçmenler de sorumlu...
ÖMER LÜTFİ METE
Bir bakan niye çalar?
Bazı siyasiler patır patır 'Yüce...
SAVAŞ AY
Öldürülen tiyatrocunun eşi: "Bana hayatı öğretip...
REFİK DURBAŞ
AİHM neyi onayladı?
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi...
HINCAL ULUÇ
Türk Hava Yolları nereye konuyor?..
Erman Yerdelen...
Zafer Digiturk & TRT'nin
Zafer Digiturk & TRT'nin
Her hafta Digiturk 3, TRT 1 maç naklen yayınlayacak. İlk yıl için 136...
Sınav zamanı
Sınav zamanı
Erkekler 800'de Selahattin Çobanoğlu ve bayanlar 800'de Binnaz Uslu...
Ağar çiftçiye sahip çıktı
Çıktığı Trakya gezisinin Edirne durağında çiftçilerin şikâyetlerini...
'Kayınpederim arsa zengini'
Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı MHP'li Aydın, 2,5 milyon dolarlık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.