kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çakıcı'ya iş bulmuş
Çakıcı'ya iş bulmuş
"Çakıcı ile Ermeni terör örgütüne karşı birlikte çalıştık"
MİT adamını kendi teslim etti
Oğlunun telefon şifresi çözüldü
Çiçek: İade dosyasını hemen göndereceğiz
Aşırı sağcı bir avukat seçti
3 milyona yakın yeşil pasaport

Kadrosu Çakıcı'da

Eski MİT'çi Meral'in pasaporttan sonra yeni Çakıcı bağlantısı. Bir işadamını fidyecilerden korumak için de Çakıcı'yı devreye soktu

Pasaportu Alaattin Çakıcı'da ele geçen emekli MİT'çi Faik Meral'in polisteki ifadesinden önemli ipuçları çıktığı belirtildi. Meral'ın, 1998'de çetelerce kaçırılan Kartal Makarnaları'nın eski sahibi Ali Ulukartal'ı yeni tehditlerden korumak için Çakıcı'yı devreye soktuğu ve ikisini tanıştırdığı ifade edildi.

MİT: SAHTECİLİK YAPTI
Faik Meral'in 2002 yılında "çek senet tahsilatı" suçlamasıyla gözaltına alınıp serbest bırakıldığı kaydedildi. MİT de Meral için "Sahte MİT kimliği kullandığı, nüfuz sağlama arayışlarına girdiği için uyardık" açıklaması yaptı.


***

Çakıcı'ya iş bulmuş

Çakıcı'nın üzerinde adına düzenlenmiş pasaport çıkan Faik Meral'in, İzmirli ünlü işadamı Ulukartal'ı çetelerden korumak için Alaattin Çakıcı'yla tanıştırdığı ortaya çıktı.

Viyana'da yakalanan Alaattin Çakıcı'nın üzerinden, adına düzenlenmiş pasaport çıkan MİT emeklisi Faik Meral'in, İzmirli ünlü işadamı, Kartal Makarnaları'nın eski sahibi Ali Ulukartal'ı çetelerden korunmak için Çakıcı'ya tanıştırdığı iddia edildi. Ulukartal'ın, 1998'de başına gelen kaçırılma olayından sonra Meral aracılığıyla Çakıcı ile tanıştırılarak koruması altına alınmasının sağlandığı ileri sürüldü. MİT Müsteşarlığı, Meral'in daha önce de "Kimliğini kullanarak menfaat elde etme" girişimleri nedeniyle uyarıldığını açıklarken, 56 yaşındaki eski MİT mensubunun, 2002 yılında İzmir Emniyeti'ne gelen bir ihbardan sonra "Çek-senet tahsilatı yapmak" suçlamasıyla gözaltına alındığı, ancak daha sonra serbest bırakıldığı da belirlendi.

KAÇIRILINCA KORKTU
TR-B 029248 seri numaralı pasaportun sahibi 30 Haziran 1948 Bor doğumlu, MİT'ten emekli terör uzmanı Faik Meral'in, İzmir'in Bornova İlçesi'nde oturduğu evden alınarak götürüldüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinde İzmirli ünlü bir işadamını Alaattin Çakıcı ile tanıştırdığını anlattığı öğrenildi. Çakıcı'nın yakalanması ile yeniden gündeme gelen, altı yıl önceki olay şöyle gelişti: Ünlü işadamı Ali Ulukartal, 1998 yılında İzmir'in Bayraklı semtindeki fabrikasının önünden silahlı kişiler tarafından kaçırıldı ve bir gün sonra serbest bırakıldı. Kaçırılma olayından sonra uzun süre suskun kalan Kartal Makarnaları'nın eski sahibi ve Verde Zeytinyağları'nın da şimdiki sahibi Ulukartal, 17 Kasım 2000 yılında ilk kez konuştu. Polis kayıtlarına geçen olayda Ali Nuri Bakır adındaki kişinin liderliğini yaptığı bir grup tarafından kaçırıldığı ve 300 bin dolar ödedikten sonra serbest kaldığı belirlendi.

30 YILLIK KOMŞUYA YARDIM
Polis yetkililerinden edinilen bilgiye göre işte bu aşamada Faik Meral devreye girdi. Meral'le Çeşme'de 30 yıllık yazlık komşusu olan Ali Ulukartal, çete baskılarından kurtulmak için Meral aracılığıyla Alaattin Çakıcı'yla tanıştı. Zengin ve ünlü işadamlarına yönelik olarak o tarihlerde çok sık yaşanan tehdit ve para sızdırma olaylarından korkan Ali Ulukartal'ın, Çakıcı'nın koruması altına girerek çetelerden kurtulduğu ileri sürüldü. Bu iddialar üzerine İzmirli işadamı Ulukartal, Faik Meral'le 30 yıllık komşu olduklarını belirterek, "Çok sevdiğim bir komşumdur. 30 yıldır Çeşme'de yan yana olan evlerimizde yaşarız. Diğer konularla ilgili yorum yapmak istemiyorum" dedi. Organize Suçlar Büro Amirliği'nde sorgulanan Meral'in, ''İzmirli bir işadamını tehdit ederek, zorla para istediği'' iddiasıyla, 2002 yılının eylül ayında gözaltına alındığı ve hakkında işlem yapıldığı da ortaya çıktı. Milli İstihbarat Teşkilatı ekiplerinin, dün ikamet ettiği evinde yakalayarak gözaltına aldığı ve bir süre sorguladığı Meral, daha sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Meral İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'nün Çınarlı'daki Hizmet Binası'na götürüldü.

Fatih ŞENDİL - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Van'da iki 'kirli polis'e suçüstü yapıldı
 Kafatasına yama yapıldı geçen ayları hatırlamıyor
 Şanslı kadınlardan mısınız?
 Internet cafeleri haraca kesen polise gözaltı
 PKK militanının itirafı
 Kürtler'e hakaret eden doktora ceza
 Harbiyeli bir kez kopya çekebilir
 Düğün konvoyunda taş kavgası: 13 yaralı
 Ankara'da 3.4'lük deprem korkuttu
ERGUN BABAHAN
Devletin itibarı
Alaattin Çakıcı'nın yurtdışına...
MEHMET ALTAN
Türk'e Türk'ün yaptığı
Kokain baronlarının esir...
Magusa'ya karşı Maraş
Rum yönetimi, KKTC'ye "güven artırıcı" paket sundu: Maraş iki tarafın...
Kaddafi opera oldu başrol bir rapçinin!
Libya Lideri Muammer Kaddafi, bir opera eserine ilham kaynağı oldu.
Türkiye süper ligi 2004-2005 sezonu fikstürü
Türkiye süper ligi 2004-2005 sezonu fikstürü
1959 yılında kurulan ve bu sezon 47.'si oynanacak olan Profesyonel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.