kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İtelim bi'şey yapalım ya!
Kaptanı Derya Forutan Paşa!

Çok güleceksiniz
Yazarımız Mansur Forutan, SABAH Deniz Kuvvetleri Kupası yarışlarına katıldı, Dolphin1 teknesinde seyir defteri tuttu: Saat 13.30. Rüzgâr yok. Ataköy Marina'dayız. Saat 18.30. Nerede bu rüzgâr? Bu meret otomobil gibi 'vurdurarak' çalışmaz mı?


***

İtelim bi'şey yapalım ya!

Aşk Gemisi'ni izlemiş olmanın getirdiği bir alt yapım var ama bu korkarım yelken açmak için yetersiz. Şehir hatları vapurları tecrübesi de kesmez. Dolphin'in niye beni istihdam ettiğini anlamadım ama hareket etmesi için tasarlanan bir aracın hareket ettiğini görmek büyük keyif.

Ayakkabılarımın bağını on küsur yaşıma kadar bağlayamamış bir yetenek olarak açık deniz yat yarışında benim ne işim olabilir acaba? Tamam... Aşk Gemisi dizisini izlemiş olmanın getirdiği bir alt yapım var ama bu korkarım yelken açmak için yetersiz. Biraz daha zorluyorum ve bindiğim Lüfer1 boğaz teknesi ve şehir hatları vapurları tecrübemin de kesmeyeceğini görüyorum. Dahası sağını solunu bilmeyen biri olarak İskele Sancak gibi iki yeni denklemin de hayatıma girmesinden fevkalade endişe duyuyordum. İnsanlar kimi zaman alışık olmadıkları ortamlara düşerler. İşte bu durumlarda sabır, inanç ve mücadele göstermek gerekir. Büyük keşifler nasıl yapıldı sanıyorsunuz? Peki ben ne yaptım? Sindim ve ezik ezik bir köşeye oturdum. Neden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Bendeniz Sabah Deniz Kuvvetleri Kupası yarışlarında Dolphin yelkenlisindeyim. Bunun Neil Armstrong yönetimindeki Apollo bilmem kaçta olmamdan farkı yok. İki mevzuya da aynı uzaklıktayım. İnanın bana! Dolphin ekibinin neden beni istihdam ettiğini anlamadım doğrusu. Aydın ve Adnan Yurdum kardeşler yılların kurt denizcileri. Mahir, Ali Kemal, Bora ve Cengiz konularında uzman. Türkiye birincilikleri, olimpiyat dereceleri var.

GEYİK ŞİDDETİ 20 NAT
İşlerini ciddiye alıyorlar... Çok emin değilim, galiba ciddiye alıyorlar. Çünkü Çengelköy startından sonra 20 nat şiddetinde geyik başlıyor. Geyiğin başlama nedeni Ali Kemal'ın evcil hayvan statüsünde eşek beslediğinin ortaya çıkması. Tüm tayfanın cep telefonlarında eşinin, dostunun, ailesinin resimleri var. Ali Kemal'de beslediği eşeğin resmi var.

İŞTE SEYİR DEFTERİ
Bu iş keyifli olacak gibi. Seyir defteri moduna geçiyorum! Kaptan-ı Derya Forutan Paşa'nın Seyir defteri. Tarih 23 Temmuz 1420 Rumi Saat 13.30: Rüzgar yok. Olduğumuz yerde duruyoruz. Ataköy Marina'nın karşısındayız. Saat 14.30: Rüzgar yok. Olduğumuz yerde duruyoruz. Ataköy Marina'nın karşısındayız. Saat 15.30: Rüzgar yok. Olduğumuz yerde duruyoruz. Adnan Yurdum sandviç yaptı onu kemiriyoruz. Çok açım ama nezaketten asılamıyorum. Peynir çok tuzlu! Ataköy Marina'nın karşısındayız. Saat 16.30: Rüzgar yok. Olduğumuz yerde duruyoruz. Ataköy Marina görüntüsüne kılım! Saat 17.30: Siz benle dalga mı geçiyorsunuz? Bütün tantana bunun için mi? Altı saat sonunda öğrendiğim, yelken sporunun Ataköy Marina karşısında kalmak olduğu. Bu alet "vurdurarak" çalışmıyor mu? İtelim bi'şey, yapalım Allah aşkına! Saat 18.30: Beni şu geçen tekneye bindirseniz ayıp olur mu? Aha işte rüzgar çıktı. Rüzgarın çıkmasıyla hareket başlıyor Dolphin'de. Anlamadığım, bilmediğim terimler havada uçuşuyor. Tayfalar ipleri çekiştirip duruyorlar.

"PEYNİRE LAFIM YOK"
Hareket etmesi için tasarlanan bir aracın hareket ettiğini görmek büyük bir keyif. Ancak ciddi, çok ciddi bir sorun var. Adnan Yurdum'un yaptığı peynir tercihi tekne personeline zor anlar yaşatıyor. Tuz öldürdü bitirdi hepimizi. Yanıyoruz. Fil sürüsü gibi buzdolabının başına dadandık. Likit stoklarını neredeyse bitirdik ve daha yolun başındayız. Sanırım ilerleyen saatlerde kalan son şişe soda için gizemli cinayetler başlar. Ve işin kötüsü ilk giden ben olurum.
Peynirin kalitesine lafım yok. Ama burada kırk derece sıcağın altında olmaz. Pazar sabahı topla çoluk çocuğu kahvaltıda istediğin kadar ye. Bu yangın zor söner! "
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Büyük yarışın galipleri mutlu
 Özel uçak düştü, pilot öldü, 3 yaralı
 Kaderinden kaçamadı
 Dikkatsizlik 5 can aldı
 Dayak cezası kesinleşti
 4.5 trilyonluk Captagon operasyonu
 Reklamlar çocukları 'obez' yapıyor "
 Fuhuş'tan polisi arayıp kurtuldu
 Nişanlısının özlemine dayanamadı
 Bu tişörtler 11 Eylül'ün hatırası
 Olimpiyat güvenliği NATO'ya emanet
 Mizah dünyası Aral'a ağlıyor
 Sanatçı Kamuran Usluer öldü
 Uçak, rötar yapınca THY'de VİP krizi çıktı
REHA MUHTAR
Özal'ı limonata mı öldürdü?..
Seyahatten yeni dönmüştü..
ERDAL ŞAFAK
Partiler amip mi?
Ecevit insan aklına, doğaya ve bilime...
AHMET HAKAN COŞKUN
Huzur arıyorum!
Vallahi de, billahi de vakti geldi,...
MEHMET BARLAS
Siyasi danışmanlar asla patronlarına...
ALİ KIRCA
İstifa
Beş yıl önce... Büyük depremden tam tamına 50 gün...
Fener bu kez 12'den vurdu
Fener bu kez 12'den vurdu
İşte sambacı için bazı görüşler: F.Bahçe için şans, rakipler için...
Sıra taraftarda
Sıra taraftarda
G.Saray'ın mabedi Ali Sami Yen, 4 Ağustos'ta Suat Kaya'nın...
Van'da devletin olmadığı 1 saat
Eski milletvekili Bayram adamlarıyla Van polis merkezini basınca,...
Sarıgül'ü hakir görmek yakışmaz
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kendisiyle ilgili soruya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.