kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BİRBİRLERİNİ HEP SEVDİLER... Nazan Arda 20 yaşındayken çocuklu aşkı Server Güzey ile evlendi. Bu evlilikten oğulları Boğaç doğdu. Bir süre sonra ayrılan çiftin iş ortaklığı ise hep sürdü.
Ölüm ilanını kendisi yazdı

Ünlü yapımcı Ahmet Ertegün'ün kanser olan yeğeni Nazan Arda, öldüğü gün yayınlanan ilan için 12 yıl önce şunları yazdı: "Ömrümce tüm sevdiklerim için mükemmeliyetçilik adına çok hırpalandım. Kendimi sevecek vaktim olmadı."

Kaderine ölüm ilanıyla isyan

Nazan Arda 4'ünde yetim kaldı. 43'ünde meme kanseri oldu. İnadını 12 yıl boynunda gezdirdiği ölüm ilanıyla gösterdi. Ama beyin tümörüne yenildi.

"Şu anda Tanrı'ya teslim etmiş olduğum ruhumu, ömrümce tüm sevdiklerin için mükemmeliyetçilik adına çok hırpaladım. Kendimi sevecek ve özgürlüğ tanıyacak vaktim olmadı. Bilmem o çok uğraştığım 'özel biri' olabildim mi? Rahatsızlık vermekten her zaman çekindiğim sizleri bugün öğle naazını müteakip Erenköy Galippaşa Camii'nde beni uğurlamanız için bekliyor, hepinizi çok seviyorum..." Bu satırların sahibi Nazan Arda, meme kanserine karşı tam 12 yıl savaştı. Ancak bir gece yarısı yaşadığı beyin kanamasının ardından ortaya çıkan beynindeki tümör onu esir aldı ve cumartesi gecesi 55 yaşında yaşama gözlerini kapattı. Diğerlerinden farkıise, kanser olduğunu öğrendiği gün kaleme aldığı ve herkesle paylaşmak istediği kaderine karşı isyanıydı.

4 YAŞINDA YETİM KALDI
Acılar, Arda'yı küçücük yaşta yakalamıştı. 4 yaşında annesini kaybetti. Ondan geriye kalan son doğum günü hediyesi oyuncak ayısıyla teselli ararken, devlet memuru olan teyzesi Sabiha Soydan'a maaşını alabilmesi için evlatlık verildi. 20 yaşına geldiğinde ise ilkokul aşkı Server Güzey ile hayatını birleştirdi. Eşiyle birlikte kurduğu reklam ajansında yönetici olarak çalışan Nazan Arda'nın mutluluğu uzun sürmedi. Anlaşamadığı eşiyle kısa süre sonra hayatını ayırırken, iş ortaklığını başarıyla devam ettirdi. Fakat yaşadığıacılar peşini bırakmadı. 1992 yılında göğsündeki bir kitle için doktora gittiğinde 12 yıl sürecek bir mücadelenin de ilk adımlarını attı. Milyonlarca kadının korkulu rüyası meme kanseri onu da pençesine almıştı. Yıkılmıştı ama yılmayacaktı. Eve döndüğünde bir kağıt kalem alarak, öldükten sonra ilan olarak yayınlanmasını istediği satırları kaleme aldı.

ERTEGÜN'ÜN YEĞENİ
Küçük bir kağıtta yazılı sitem dolu satırları ölünceye kadar çıkartmamak üzere boynuna asan Arda, tedavi için dayısı ünlü yapımcı Ahmet Ertegün'ün yanına Amerika'ya gitti. Burada sağ göğsü alınan Arda, bir süre sonra Türkiye'ye geri geldi. Yaşamdan kopmayarakOĞLU: ÇOK ÖZEL BİR İNSANDI Ünlü müzik yapımcısı Ahmet Ertegün’ün yeğeni olan Nazan Arda’nın oğlu Boğaç Güzey (ortada) şunları söyledi: Kansere direndi ancak beynine yenildi. Askerlik nedeniyle son günlerimizi ayrı geçirdik. Izin alıp geldim. Çok üzgünüm.”direndiği hastalığını 'tam yendim' dediği sırada beyin kanaması geçirdi. Hemen Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkikler sonucunda beyninde tümör olduğu saptandı. İki kez beyin ameliyatı oldu. Ancak bu kez o kadar şanslı değildi. Bir yıl süren tedavi cevap vermedi ve cumartesi gecesi Çiftehavuzlar'daki evinde 55 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

DUYGULARI İLAN OLDU
Geride kalan oğu Boğaç ile ayrıldığı eşi Server Güzey'e de talihsiz kadının vasiyetini yerine getirmek düştü. Acılarını bağırlarına basan baba, oğul annelerinin bir an olsun ayrılmadığı oyuncak ayının fotoğrafı ile yazdığı satırları gazetelere ölüm ilanıolarak verdiler. Galippaşa Camii'nde dün kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna çıkartılan Arda'yı 'rahatsız etmek' istemediği dostları yalnız bırakmadı. Ayrılmalarına karşın aynı evi paylaştığı Server Güzey'in çiçeklerden yaptığı kalp ile sevgisini gösterdiği Nazan Arda, Nakkaştepe Mezarlığı'na toprağa verildi. Nazan Arda'nın 35 yıllık arkadaşı Rana Bezal, "Bana ölümünden bir süre önce bir mektup ile bir video kaseti verdi. Ancak kısa süre sonra geri aldı. Boğaç'a verilmesini istiyordu. Kendisi sanata ve edebiyata çok düşkündü. Hikayeler ve romanlar yazıyordu. Ancak bastırmadı. Herşeye rağmen yaşamayı seviyordu"dedi.

Gülcan DEMİRCİ - MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Mağdur mu, zanlı mı?
 'İki torunumu da yalnız kalmasınlar diye öldürdüm'
 Mazhar kapıyı 'başarı' dileği için tekmeledi
 'Karakoldan simitçi kaçırma' skandalı
 Barı tarayan zanlı yakalandı
 Adliye önünde tekme tokat
 Kardeşi tüfekle vurup öldürdü
 Bahçede bomba
 Benzerlik kurbanı
 Eşinin evini ateşe verdi
 Kaleiçi'nde patlama: 1 ölü
 Ölümden döndüler
 Miras kavgası kanlı bitti
 6 yıllık davaya adli tatil engeli
REHA MUHTAR
"Kadın daha fazla kadın.." diye yırtınan sesler..
1991...
AHMET HAKAN COŞKUN
Sorular ve cevaplar
Yine sorular birikti.
Sorular,...
MANSUR FORUTAN
Teori: Kadınlar olmazsa köpek balığı filmleri...
MEHMET BARLAS
Mazrufa takılıp, sakın zarfı unutmayın!
Ünlü kadınları...
HINCAL ULUÇ
Sezen'e yanıt yok. Ama Hürriyet'e var!..
Hayır.. Sezen'e...
EMRE AKÖZ
Anadolu'nun Maradonası
BJK'nin eski teknik direktörü...
Bütün suç benim
Bütün suç benim
30 santim farkla bronzu kaçıran Eşref'in hocası "Hızlı dönünce çekici...
Tehdit mi Edildi?
Tehdit mi Edildi?
Elvan yarışı son 4 turda bırakınca Bakan Şahin, "Üç günde bu kadar...
Proje üreteceklerine Atatürk'e sarılıyorlar
CHP'den ihraç edilen İstanbul milletvekili Ahmet Ketenci'ye göre...
'Din kimsenin tekelinde değil'
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, "din kimsenin tekelinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.