kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SEZER'E BİLGİ VERDİ:Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök resepsiyonda sohbet ettiler. CHP lideri Baykal, Sezer'i TCK görüşmeleri hakkında bilgilendirdi.
Resepsiyonda TCK pazarlığı

AKP ve CHP kurmayları uzlaşma görüşmelerini sürdürürken, 30 Ağustos resepsiyonu da Erdoğan ve Baykal arasında TCK pazarlığına sahne oldu. Uzun süre konuşan iki lider TCK'da uzlaştı.

Resepsiyonda iki liderin TCK pazarlığı

AKP ve CHP kurmayları Meclis'te görüşmelerini sürdürürken, 30 Ağustos resepsiyonunda bir araya gelen Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Baykal, TCK değişikliğinde son pazarlığı yaptı.

AKP ve CHP kurmayları Meclis'te uzlaşma için görüşmelerini sürdürürken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün 30 Ağustos nedeniyle verdiği resepsiyon, Başbakan Erdoğan ve Deniz Baykal arasında Meclis açılınca gündeme gelecek Türk Ceza Kanunu (TCK) konusunda bire bir pazarlığına sahne oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümü dolayısıyla Orgeneral Özkök'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyonda CHP lideri Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i iktidar ve muhalefet arasında gece geç saatlere kadar süren TCK pazarlığı konusunda bilgilendirdi. Uzun süre sohbet eden Erdoğan ve Baykal da, pazarlıkta AKP ve CHP kurmaylarının çözemediği noktalarda uzlaşma sağladı.

HEYETLER 1.5 SAAT GÖRÜŞTÜ
Baykal, resepsiyondan ayrılırken bazı ufak tefek konular dışında epey ilerleme olduğunu söyledi ve "Şimdi gidip arkadaşlarımıza talimat vereceğiz" dedi. Baykal, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, eski bir Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak konuya ilgi gösterdiğini ve bilgilendirdiğini söyledi. Baykal, "AB'ye beş kala zina yeniden suç mu olacak" sorusuna ise, "Biz kadınlarla erkeklerin eşit olacağı bir düzenleme istiyoruz" karşılığını verdi. Resepsiyonda iki lider görüşürken AKP ile CHP arasındaki görüşmelerin dün akşamki ikinci bölümü Meclis'te gece geç saatlere kadar sürdü. Adalet Bakanı Cemil Çiçek başkanlığındaki AKP heyeti ile CHP Genel Sekreteri Önder Sav başkanlığındaki CHP heyeti arasındaki görüşme bir buçuk saati aşkın sürdü. Toplantıdan sonra basına ortak açıklama yapıldı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, komisyondan geçen TCK tasarısı üzerinde "aşağı yukarı" uzlaşma sağlandığını bildirdi. Sav, "Bir içtüzük değişikliğine gerek kalmadan Genel Kurul'da tasarı görüşülecek" dedi. Sav, zina konusunda da Anayasa Mahkemesi kararları doğrultusunda anlaşma sağladıklarını ifade ederken, Adalet Bakanı Çiçek gazetecilere kızdı. Çiçek, 10 aydır yapılan çalışmaların magazinleştirilmeye çalışıldığını savunarak, "Bunları bırakın" dedi.

TEKNİK GÖRÜŞMELER SÜRECEK
Edinilen bilgiye göre, taraflar teknik düzeyde görüşmeyi sürdürme kararı aldı. Görüşmede düşünce ve inanç özgürlüğü ile ilgili 115. maddenin tasarıdaki gibi kalması üzerinde anlaşmaya varıldı. Ancak din adamlarının siyasi açıklama yapmalarını önleyen 219 ve bazı kisvelerin giyilemeyeceğine dair 222. madde üzerinde anlaşma sağlanamadı. Bu maddelerde anlaşma sağlanamazsa, bunların karşılığı olan 241, 242 ve 526. maddelerin korunması konusunda da tarafların görüş birliği içinde olduğu kaydedildi. Bu maddelerle ilgili teknik görüşmeler CHP'li Orhan Eraslan ve AKP'li Hakkı Köylü tarafından sürdürülecek.

TARTIŞILAN ÜÇ KONU
14 Eylül'deki olağanüstü oturumunun konusu olan TCK'ta değişiklik paketi, iki gündür yoğunlaşan görüşmelerde iktidar ve muhalefet arasında kıran kırana pazarlığa dönüştü. Pazarlık, "zina", "kisve" ve "türban" üzerineydi. AKP, din adamlarının cami dışında konuşma yasağının kaldırılmasını isterken, Cumhuriyet'in kuruluş döneminden kalma ve bazı kisvelerin kullanılmasına ilişkin Devrim Yasası'nın da TCK kapsamı dışına çıkarılmasını önerdi. CHP ise her ikisine karşı çıktı. Buna karşın son haftada gündeme gelen zinanın tekrar TCK'da suç haline getirilmesi konusuna iki parti de soğuk bakmıyordu.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP Sarıgül için düğmeye bastı
 Savcının isyanı Bayram'a ikinci tutuklamayı getirdi
 Vekiller İsrail'de nabız tutacak
 Ankara da AB'ye karşı atak başlatıyor
 İş bilenin ataşelik müdürün!
ÖMER LÜTFİ METE
Aydın ile Zann Baba Hazretleri
Devlet Bakanı Mehmet...
MUHARREM SARIKAYA
İş, aş, tayin, teşvik...
Partinin içi ziyaretçiyle dolu.
YAVUZ DONAT
TOBB üniversitesi
Büyük Atatürk'ün modern Ankara'sı...
Çarkıfelek artık kadınların elinde
Sanat dünyasında yakın dostluklarıyla tanınan Emel Müftüoğlu ve Deniz...
Ölüm pencereden sızdı
Açık bulduğu pencereden gece yarısı gizlice eski eşi Marifet Duruk'un...
'Bir daha doğsam yine ajan olurum
'Bir daha doğsam yine ajan olurum
Doğu Alman Gizli Servisi STASI adına çalışıp ABD'de 15 yıl hapis...
Halk, zaferini kutladı
Halk, zaferini kutladı
Büyük Taarruz'un 82'nci yıldönümü kutlamaları için Anıtkabir'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.