kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"AB olmazsa olmaz değildir"

Başbakan Erdoğan AB'den TCK yasa tasarısının geri çekilmesi ile ilgili eleştirilere sert yanıt verdi. Erdoğan "Kimse bizim içişlerimize karışmasın AB bizim için olmazsa olmaz değildir" dedi..

Erdoğan bugün Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen'in sözcüsü Jean-Christophe Filori'nin açıklamalarına AKP İl Başkanları toplantısında cevap verdi: Türkiye'nin içişlerine kimse karışamaz.

Erdoğan şöyle konuştu:

"AB'nin Türkiye'nin İçişlerine ve parlamentosuna yönelik böyle bir talebi olamaz. AB'nin talepleri bellidir. Bunlar Kopenhag kriterlerinde bellidir. Türkiye uyumla ilgili bütün talepleri yerine getirmiştir. Uygulama ise elbette zaman alacaktır. Bizler nasıl başka bir ülkenin içişlerine müdahale etmiyorsak kimse de bizim içişlerimize karışamaz.

Biz Türkiye'yiz ve Türk'üz bunun kararlarını biz vereceğiz. Kimse AB üzerinden siyaset yaparak hükümeti sıkıştırmaya kalkmasın. AB ülkesi arasında mekik dokuduk. Bizim için AB olmazsa olmaz değil. Ortaya kriterler konmuştur.Biz o kriterleri yerine getirdik."

''BİZ TÜRKİYE'YİZ VE TÜRKÜZ, KENDİ KARARIMIZI KENDİMİZ VERECEĞİZ''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen'in sözcüsü Jean-Christophe Filori'nin, TCK tasarısının TBMM Genel Kurulu'ndan çekilmesinden ''kaygı duyduğu'' yönündeki açıklamasını ''AB sözcüsünün, Türkiye'nin içişlerine, Parlamentosu'na yönelik böyle bir talebi olamaz'' diye değerlendirdi.

Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nın açılış konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, ''TCK tasarısı komisyona geri çekildi. Ne zaman
Meclis Genel Kurulu'na gelecek diye merak ediliyor. Yeni düzenlemede zinayla ilgili madde yer alacak mı?'' şeklindeki soru üzerine, daha önce istinaf mahkemelerinin kurulmasına ilişkin yasa tasarısının da TBMM'de görüşülürken yürütme ve yürürlük maddelerine gelindiğinde çekildiğini anımsattı.

Bu düzenlemeleri bir paket olarak ele aldıklarını kaydeden Erdoğan, bunların TCK, CMUK ve Ceza İnfaz Kanunu olduğunu söyledi. TCK tasarısında yürürlük ve yürütme maddeleri dışındaki hükümlerin kabul edildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, TBMM'nin açılmasıyla birlikte CMUK ve Ceza İnfaz Yasası'nın da Genel Kurul'a geleceğini bildirdi.

Kamu Yönetimi Reformu, İl Özel İdareleri, belediyeler yasaları gibi bu yasaları da paket olarak gündeme getireceklerini kaydeden Erdoğan, çalışmalarının bu şekilde devam edeceğini söyledi. Erdoğan, ''Geldiğinde nasıl olduğunu aynı şekilde göreceksiniz. AK Parti, belirlemiş olduğu siyasetinden, ülkemizin hassasiyetlerini temel alan, kendi ilkelerine sadık kalarak çalışmalarını sürdürmektedir'' dedi.

''Birileri çıkıpta 'AK Parti yanlış yapıyor, kendine zulüm ediyor bunun hesabını nasıl verecek' diye bize böyle yardımcı olmaya çalışıyorsa biz onlara sadece teşekkür ederiz'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ama biz attığımız adımların istişaresini, müzakeresini en geniş anlamda yapıyoruz. Akademisyenler ve bürokratlar bazında çalışmalarımızı yapıyoruz ve ondan sonra kararımızı veriyoruz. Bu noktada, her siyasi partinin kendine has bir üslubu vardır. O üslubunu kullanmak onun en tabii hakkıdır. Dolayısıyla AK Parti de bu demokratik hakkını en geniş manada değerlendirmelerini yaparak sürdürmektedir ve bundan sonra da sürdürecektir.''
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AB'den TCK uyarısı
 TCK son anda çekildi
 'Hayatımın akışı değişmeyecek'
 İşkence görenlere mesaj hattı açıldı
 AB heyeti işkence iddası için Ankara'ya geldi
 İHV Temsilcisi Ve Doktoruna Gözaltı
 Neşter'de bir Yargıtay üyesine 'çekil' iması
 Bar cinayetinde 30'ar yıl istendi
 Ercan Arıklı'nın öldüğü kazada şoför ağır kusurlu
 Yerel gazeteciye 'Rant' kurşunu
 Bakırköy'de ücretsiz gösteri
 Bahçeşehir'de görev değişimi
AHMET HAKAN COŞKUN
Bir tahtırevanın yıktığı imaja dair
Ali Babacan...
UMUR TALU
Elçi'ye zeval!
Dün "sünnet" arası verdikten sonra,...
Bağdat'ta intihar saldısı:13 ölü
Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen intihar saldırısında 13 kişi...
Basayev üstlendi iddiası
Osetya'nın Beslan kentinde düzenlenen kanlı okul baskının Çecen...
Önce siyah sonra beyaz:1-1
Önce siyah sonra beyaz:1-1
UEFA 1. Tur ilk maçında Cordoba'yı ilk dakikalarda kaybeden,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.