kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
 

Hagi G.Saray'ı kandırıyor

Derbiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?
0-0 aslında maçın skoru değil, ifadesi. Ben bu kadar kötü, bu kadar düşük kaliteli bir derbi çok az seyrettim. Üstelik F.Bahçe ve Trabzonspor daha ligin başında arayı açıyor ve Beşiktaş ile G.Saray'ın muhakkak kazanması gerekiyorken, böylesine "önce yenilmeyeyim" düşüncesi ile oynanan bir futbol beni çok şaşırttı.

İyi olan takım hangisiydi?

Genel olarak G.Saray daha iyi görüntü verdi. Ama istatistiklere bakıyorsunuz, Beşiktaş'ın gol denemesi
G.Saray'dan fazla. G.Saray'ın başında dünyanın en iyi şut atan adamlarından biri var. Buna rağmen G.Saray derbide şut atmadı. 6-7 pozisyon sayarım, G.Saray'ın golcüleri şut atmak yerine pas verme düşüncesi ile hareket ettiler ve pozisyonlar doğmadan öldü.
Hagi'nin yönettiği bir takımın gol pozisyonunda şut atmamasının, duran toptan pozisyon üretememesinin bir açıklaması var mı?
Tonla korner kullandı G.Saray, bir tane pozisyon gözünüzün önüne geliyor mu?
Frikiklerde herhangi bir G.Saraylı'nın heyecanlandığını gördünüz mü? Hagi'nin G.Saray'ında frikik atan adam yok, korner atan adam yok, taç atan adam yok, duran top organizasyonu yok, penaltı atan adam da yok! Hakan Şükür yoklukta penaltı atan bir adam. Kimse kullanmadığı için atıyor yoksa penaltıcı değil. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı 10 pozisyondan 8'inde golü kaçıran Hakan Şükür nasıl penaltıcı olur? Maçın başında, 3.dakikada bir tane daha penaltı kaçırmadı mı
Hakan? Yani penaltı demek, illa topun o noktaya konulup 9 metreden vurulması demek değil. Aşağı yukarı aynı yerden vurdu Hakan. Oynadığı futbolla golcülüğünü birleştirebilse, girdiği pozisyonları gol yapabilse fiyatı 100 milyon $'dı Hakan'ın. Derbinin de en iyi oyuncusuydu. Tek başına ezdi Beşiktaş savunmasını. Ama tek başına kaldı.

Neden tek başınaydı?

Çünkü Hagi maçı kazanmayı düşünmüyor, kafasında kaybetmemek var. Tamam deplasmanda Beşiktaş ile oynuyorsan yenilmemek iyi bir düşünce. Ama karşında Beşiktaş yok ki! Hagi'nin dizleri titriyor korkudan. 'Efendim son 20 dakika yoruldu takım' diyor. Hadi canım sende. Bırak palavrayı Hagi, sen korkudan çektin takımı. 3 tane değişiklik hakkın var. Yorulan takımı değiştirsene, kullansana bunları. 83'te Ayhan'ı, 90'da Arif'i alıyor. Yani oyuncu değişikliklerini vakit geçirmek için kullanıyor sonra da şikayet ediyor, 'Son 20 dakika yorulduk' diye. Son 20 dakika üç tane adam değiştirsen takımın da üçte biri yenilenir.
Söylediği ile icraatının farkında değil. Sezon başından beri Hagi kimleri değiştiriyor oyunda? Pazar gecesi 4 orta saha oyuncusundan üçünü değiştirdi. Bu ilk uygulaması da değil. Bir teknik adamın maçlarda ısrarla üç orta saha oyuncusunu değiştirmesi ne demek? Orta sahayı kuramamışsın, istikrar sağlayamamışsın demek.

Saidou oynayabilir mi?
Bu orta sahada denenmeyen bir adam var: Saidou. Ama kadroda bile yok. Diyor ki, "Efendim, hazır değil." İyi de hazırladıklarını da sen beğenmiyorsun, habire değiştiriyorsun. Saidou daha hazır değilse, sen G.Saray Teknik Direktörü olarak ne iş yapıyorsun? Ergün aldığı bütün topları rakibe atar. Sayın, G.Saray kadar çok top kaybeden takım var mı ve G.Saray'da en çok top kaybını kim yapıyor? Orta saha adamı top kaybederse, o takım hücum yapabilir mi? Beşiktaş'ın yaptığı bütün akınlar, G.Saray orta sahasının kaptırdığı toplardan oldu. Conceiçao var mı yok mu belli değil. Ama Hagi, Ergun Gürsoy'a kızgın, Özhan Canaydın'ı arkasına almak için, Ergun'un transfer ettiği Saidou'yu oynatmıyor, başkanın Real Madrid kapısında 1 saat bekleyip, Emilio Butragueno'dan lütfen alabildiği Conceiçao'yu sürüyor sahaya. Ama oyunda yok Conceiçao. Sabri kötü oynuyor ama koşuyordu en azından. Ergun ile Conceiçao dökülürken Hagi de onu çıkardı düşünebiliyor musunuz?

Hagi ile bu lig biter mi?
Şimdi Hagi ile G.Saray'ın olmayacağı artık çok açık. Adamın kafasında sabit fikirler var. National Bükreş maçında 8 tane genç oyuncu oynattı. 'Ben gençlere önem veriyorum' diyor. Yalan kandırıyor G.Saray camiasını, gençler kafasında hiç yok. Sahte maçta 11'de oynattı onları, hakiki maçta bir tanesi kadroda yok. Yanında Baliç, Arif oturuyor, Arda oturmuyor, Cafercan, Mülayim oturmuyor. O National maçındaki sekiz adamın sekizi de Beşiktaş karşısındaki takımda oynardı. Ama Hagi'nin kafasında bu yok. Baliç'i kazanacak, Ergün ve Arif'i kazanacak... Fatih Akyel'i, Bülent Akın'ı transfer etmek istiyor. G.Saray yönetimine verdiği listelere bak, ısrarlara bak. Böyle bir fikri sabit ile
G.Saray yönetilir mi? 'Romanya'da başarısız, Bursa'da başarısız, Galatasaray'da başarılı olur.' Böyle bir şey yok. Beşiktaş'ın oyun kuracak, maçı kazanacak hali olmadığının farkına varmadı. Ve son 20 dakikayı ziyan etti. Sen bu Beşiktaş'ı yenemezken hangi takımı yenersin kardeşim? F.Bahçe, G.Saray'ı böyle yakaladı mı 6 atıyor. G.Saray, Beşiktaş'ı böyle yakaladığında 0-0'a razı oluyor. Maç bitiminde gülerek sahadan çıkıyorlar, 'Vay 1 puan aldık' diye.. Fark burada işte. Yakaladın mı altı atacaksın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 TRT'nin görevi ve Demiröz!..   / 21-09-2004
 Hagi ile olmuyor   / 20-09-2004
 Zina için "Mil ü mikale!.."   / 19-09-2004
 En Duygulu feminist!.. Duygu Armstrong!..   / 18-09-2004
 Yarım teşekkür!.. Ya öbür yarısı..   / 17-09-2004
 Ersun Yanal nereye koşuyor?..   / 16-09-2004
 Bazı fikirler linç edilir!..   / 15-09-2004
 Yeter ki Daum istesin   / 15-09-2004
 Bir Hisar yazı daha bitti!..   / 14-09-2004
 Hakan Şükür   / 13-09-2004
HINCAL ULUÇ
Hagi G.Saray'ı kandırıyor
Derbiyi nasıl...
GÜRCAN BİLGİÇ
Biz yıktık biz yapacağız
Dublin'de S.İrlanda Türkiye...
AHMET ÇAKAR
Del Bosque zaman kaybı
Sevgili Yıldırım Demirören ve...
HASAN SAYDAM
Beşte Beş olur mu?
Liste başı jokeyimiz bugün beş koşuda...
MERT AYDIN
Gözleri açık gitti
Daha 2 yıl önce 2.Lig'de...
Faaliyetleri dondurduk
Faaliyetleri dondurduk
Vinsan İnşaat'ın sahibi Ali Haydar Veziroğlu, "10 Türk işçisine...
'Irak'tan çekilmeyi doğru bulmuyorum'
'Irak'tan çekilmeyi doğru bulmuyorum'
Siirt'ten atv'nin canlı yayınına katılan Erdoğan, Türk şirketlerine...
Gümüldür'den Londra'ya
Gümüldür'den Londra'ya
Türk modasının Avrupa'daki temsilcilerinden Bora Aksu'nun İngiliz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.