kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Rezene çorbası

Lezzet Güneşi

Bezeli tart
Un, tozşeker ve tereyağını ince ekmek kırıntısı haline gelene kadar robottan geçirin. Robot çalışırken suyu ilave edin ve sert bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru düz ve unlu bir yüzeyde yumuşayıncaya kadar yoğurun. Streçe sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 25 cm çapında kalıbın taban ve kenarlarını kaplayacak büyüklükte açıp kalıba yayın. Tabanına çatalla birkaç yerinden delik açın. Hamurun üzerine yağlı kağıt yayıp, fasulye taneleri koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve fasulye tanelerini alıp 10 dakika daha pişirin. Bir kapta limon kabuğu, limon suyu, tozşeker, süzülmüş yumurta ve yağı karıştırın. Benmari usulü, karışım koyulaşıncaya kadar karıştırarak ısıtın. Başka bir kapta jelatini su ile ıslatın ve yine benmari usulü eritin. Erittiğiniz jelatini limon kremasına ekleyin. Pişen hamurun içine hazırladığınız limon kremasını yayın ve katılaşmasını bekleyin. Yumurta beyazlarını, kar gibi olup, koyulaşana kadar mikserle çırpın. Şekeri, her eklediğinizde eriyinceye kadar çırparak, yavaş yavaş katın. Limon kremasının üstünü hazırladığınız bezeyle kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
250 gram un
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 125 gram tereyağı
* 2 çorba kaşığı su
* 1 çorba kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
* 90 ml limon suyu
* 170 gram tozşeker
* 3 adet yumurta (hafif çırpılmış ve süzülmüş)
* 60 gram tereyağı (doğranmış)
* 2 yaprak jelatin
* 2 çorba kaşığı su (ılık)
* 2 adet yumurtanın beyazı (oda sıcaklığında)
* 125 gram tozşeker

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 22-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 21-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 20-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 18-09-2004
 Sıcak salata   / 17-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 16-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-09-2004
 Dereotlu kek   / 13-09-2004
HAKAN & UTKU
Ünlüler Çiftliği (özel)
Merak ettiklerimiz...
*...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Bezeli tart
Un, tozşeker ve...
Su içmek ve iyi beslenmek
Su içmek ve iyi beslenmek
Bütün dünyada uzmanlar, yaşlanmayı geciktirmek için beslenme şekline...
Masaya oturarak yemeyi adet edinin
Masaya oturarak yemeyi adet edinin
Anti-Aging Eğitim ve Araştırma Derneğinin Genel Sekreteri ve Avrupa...
Anadolu Ateşi başlıyor
Anadolu Ateşi başlıyor
Türk Halk Müziği'nin geniş kitlelere ulaşmasını amaçlayan atv, bu...
Kendini ihbar etti
Kendini ihbar etti
Uyuşturucu kullandığını söyleyerek kendini Narkotik Şube'ye ihbar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.