kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
 

Moral galibiyeti

G.Saray farklı bir galibiyet kazandı ve Saidou nihayet oynadı.
G.Saray'ın ve de seyircisinin böyle bir moral skoruna fevkalade ihtiyacı vardı. G.Saray attığının iki mislini de kaçırarak İstanbulspor'u dörtledi. Burası güzel. Ama farkı G.Saray'ın bir fevkalade oyununun değil İstanbulspor'un ligin zayıf takımlarından biri oluşuna bağlamak daha mantıklı olur. Hagi arayışlarını sürdürüyor. Bu maçta Hagi klasiğini bozmadı ve orta sahanın 3 adamını değiştirdi. Hemen her maçta orta sahasının dörtte üçünü değiştiren bir takımın nasıl istikrar yakalayacağını düşünmek lazım.
G.Saray'ın teknik direktörü nedense sabit fikirlerinden vazgeçmiyor. Ancak oyunun içinde yaptığı değişikliklerle durumu kurtarmaya bakıyor. Bu defa yaptığı tüm değişiklikler yerinde, zamanında ve doğruydu. Bu da ümit verici bir gelişme.
Dünkü maç ortaya koydu ki, G.Saray orta sahasının göbeğinde Volkan'la Saidou oynamalı. Uzun zamandır kadroya almadığı Saidou'nun dün bugüne kadar bu mevkide oynayan bütün futbolculardan ortalama iki misli performans verdiğini herhalde Hagi de görmüştür.
Şimdi artık bu olumlu gelişmenin üzerine Hagi'nin kafasında da olumlu gelişmelerin başlamasını bekleyebiliriz. Sol tarafta Hakan, Ergün, Baliç üçlüsünden en az ikisi oynamamalı. Bana sorarsanız üçü de oynamamalı ama diziliş böyle olunca sol kanat sıfırlanıyor. G.Saray'ın hücum gücü yok olurken rakip sağ kanada bol imkan yaratıyor. Burası güçlü bir takım, G.Saray'a çok acı çektirir.
Israr ediyorum. Bu takımın yedekleri arasında Arda ve Cafercan bulunmalı. Dünkü gibi rekora giden bir maçta gençleri deneme fırsatı bulamazsak, formanın sıcaklığını hissettirmezsek nasıl kazanacağız sorusuna G.Saray Teknik Direktörü'nün kabul edilebilir bir yanıt vermesi lazım. Adeta zorla oynattığı Saidou'nun performansını gördük. Arda ve Cafercan, Baliç'lerin, Arif'lerin, Hakan Ünsal ve Ergün'lerin oynadığı takımda çok rahat yer alabilecek genç yetenekler.

G.Saray'ın gol atamadığı Beşiktaş, Ankaraspor'a yenildi.
Geçen hafta Hagi'nin korkaklığı yüzünden Beşiktaş'ı yenemediğini söylemiştik. Bir yığın Hagi hayranı da G.Saray'ın İnönü'den puan çıkarmasının başarı olduğunu sıkılmadan yazmışlardı. Bunlara cevabı Ankaraspor verdi. G.Saray'ın gol atamadığı Beşiktaş önünde 8 net gol pozisyonu buldular, 3 de gol attılar. İki hafta arasındaki fark Hagi'yle Samet Aybaba'nın yürekleri arasındaydı.

Ya Hakan Şükür?
G.Saray iyi oynamadı dedik ama birbirinden güzel goller attı. Özellikle birinci gol uzun uzun anlatılmaya değer. Burada Hakan Şükür'ün klasını gördük. Topu Necati'ye indirip sola doğru hamle yapınca peşine takılan rakipleriyle sağ kanadı hışım gibi gelen Hasan Şaş'a bıraktı. O da harika vurdu. Hakan Şükür gene G.Saray'ın en iyi adamlarından biriydi. Girdiği pozisyonları gol yapsa 100 milyon dolarlık adam olurdu. Dün tam bu ifadenin Hakan Şükür'ü vardı sahada. Harikulade asistleri, olağanüstü saha boşaltmaları, usta adam eksiltmeleri ve de boş kaleye atamadığı goller. Bu Hakan, maçtan golsüz çıksaydı yazık olurdu. En hoşuma giden şey geçmiş yıllarda Hakan gol kaçırdığı zaman "Hakan dışarı" diye bağıran seyircinin bu defa aynı durumda "Hakan gol" haykırışları. G.Saray seyircisinin geçen yıllar içinde futbol anlayışında büyük gelişmeler olduğunu ortaya koyuyor. Hakan, yeri doldurulmaz bir futbolcu. Onu Milli Takım'a almaması Ersun Yanal'a baskı yapmaya çalışanlara her maçta fevkalade oynayarak cevap veriyor.

İstanbulspor'u nasıl buldunuz?
İstanbulspor gerçekten çok zayıf, küme düşme adayı. Hele savunmanın lideri Saffet'in olmayışı onları darmadağın etti. Gol rekoru çıkmadıysa sevinmeleri lazım.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Nice yıllara Öcal Ağabeyim!..   / 26-09-2004
 Duygu'yu çatlatacak bir sergi..   / 25-09-2004
 TRT'nin kendine ihaneti..   / 22-09-2004
 Hagi G.Saray'ı kandırıyor   / 22-09-2004
 TRT'nin görevi ve Demiröz!..   / 21-09-2004
 Hagi ile olmuyor   / 20-09-2004
 Zina için "Mil ü mikale!.."   / 19-09-2004
 En Duygulu feminist!.. Duygu Armstrong!..   / 18-09-2004
 Yarım teşekkür!.. Ya öbür yarısı..   / 17-09-2004
 Ersun Yanal nereye koşuyor?..   / 16-09-2004
AHMET ÇAKAR
Ruh geri mi geliyor?
80. dakika oynanıyor ve G.Saray...
HINCAL ULUÇ
Moral galibiyeti
G.Saray farklı bir galibiyet kazandı ve...
RECEP GİRGİN
Miss Sural ve Sweet Mıstress
1.AYAK: Kazandığı koşu...
Geldik, gördük, öğrendik
Geldik, gördük, öğrendik
Cem Vakfı tarafından düzenlenen "Gelin Canlar Cem Olalım" etkinliğine...
Çoban kızlar okulla tanıştı
Çoban kızlar okulla tanıştı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde okula gidemeyen kızlara umut saçan...
Hayek terk edildi
Hayek terk edildi
Bir yıldır beraber olan Salma Hayek ile Josh Lucas çifti,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.