kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Guntay Simsek @ SABAH
 

Yeni kabine ve Unakıtan

Kızılcahamam'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yetkililerinin geleceğe yönelik aldıkları kararlar, yorum ve tahminlerin ötesine geçmiyor. Bazıları elinde gidecek ve yerine gelecek bakan listeleriyle dolaşıyor. Ne kadar gerçekçi olduğu bilinmese de hadisenin bu şekilde gündeme gelmesi sebebiyle oluşan beklentiler ve değişim arzusu kabinenin yeniden şekilleneceğini gösteriyor.
Erdoğan'ın kabinede görmek istediği isimler şöyle; Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Cemil Çiçek. Kesin gidecek şekilde listelenenler arasında ise Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve Devlet Bakanı Güldal Akşit.
Fakat geriye kalan bakanların ne olacağı meçhul. Karar verilemeyenler sınıfına koymak en makulü. Fakat kabinede yapılacak değişimle birlikte bakanlık sayısının azaltılacağı gibi tartışmada henüz sıcaklığını koruyor.
Adı kararsızlar arasında geçen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın ne kadar bu koltukta oturacağı benim özel merakım. Sebebine gelince; Unakıtan, şimdiye kadar bu köşede kendisi ve iş başına getirdiği akrabalarıyla ilgili çıkan hiçbir yazıya cevap vermedi. Medeni bir şekilde gazeteye cevap vermeyen, açıklama yapmayan Unakıtan, bir nevi tehdit eder gibi mahkeme yolunu tercih etmiş.
28 Ağustos tarihli, 'Kıbrıs'ın havası Türkiye'nin maması' yazım sebebiyle bizi mahkemeye vermiş. Tıpkı Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) başına getirip sonra bu köşede çıkan yazılar sebebiyle görevinden ayrılmasını istediği akrabası Zafer Yıldırım gibi. Anlayamadığım nokta şu; Unakıtan intikam almak mı istiyor, yoksa cidden yazımdan rahatsız mı oldu?
Maliye Bakanı, aşağıdaki ifadelerim sebebiyle mahkeme kapısını çalmış.
'Türkiye'de her şeyin satılık olduğunu duyan ABD'de yaşayan zengin bir Türk işadamı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la gizli bir görüşme yaparak Kıbrıs Türk Hava Yolları'nı (KTHY) almak için yola çıkmış.
İşadamı, Maliye Bakanı ile KTHY'den kısa süre önce atılan üçüncü sınıf bir vatandaş aracılığıyla görüşmüş. Unakıtan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yüzde 50 hisseyle sahip olduğu bir kamu kuruluşunun bu şekilde pazarlanamayacağını bizden iyi bildiğine göre, bu görüşme hangi mantıkla, neden gerçekleşti? Alınan mesafe nedir? Maliye Bakanı alengirli işlere pek açıklık getirmemesine rağmen, birinci sorum bu..' Ama cevap yok.
KTHY ile ilgili yıllardır yazı yazan bu sebeple çok sayıda davaya maruz kalan, ama buna rağmen yazmaya devam eden birisi olarak AK Parti döneminde, KTHY probleminin biteceğine inandım. Ancak, Maliye Bakanı Unakıtan'ın uhdesinde olan KTHY, ANAP dönemine, DYP zamanına ve Ümit Utku'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu yıllara rahmet okutur hale geldi. Unakıtan, döneminde 3 defa yönetim kurulu başkanı değişti. Son olarak Prof. Dr. Ünver Kaynak ayrıldı.
Gelen, giden olduğu gibi bizim de eleştirilerimiz oluyor. Fakat, şimdiye dek ne Maliye Bakanlığı'ndan, ne Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan ve ne de KTHY yönetiminden tek bir satır açıklama, cevap dahi almadım. Maliye Bakanı kabine de yapılacak değişikliklere kızıp hıncını mı almak istiyor? Bilmek istiyorum. En azından bu talebime bir açıklama lütfen.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 'Erdoğan'ın kafası karışık, Baykal net'   / 29-09-2004
 Petrolün Yeni Adları; Özen, Kalemkaş   / 27-09-2004
 Dışarıdaki Türkiye   / 25-09-2004
 Kazakistan'da baba-kız yarışı olmadı   / 22-09-2004
 Kazakistan demokrasiyi arıyor   / 20-09-2004
 İhale tezgahı   / 18-09-2004
 THY farklılaşıyor   / 15-09-2004
 Unakıtan, Pakdemirli'den tüyo mu aldı?   / 13-09-2004
 Yolsuzluk değil haberi problem   / 11-09-2004
 Bu Beyrut başka   / 08-09-2004
YAVUZ SEMERCİ
270 dakika konuş 99 milyon lira öde
Turkcell'in Procell...
GÜNTAY ŞİMŞEK
Yeni kabine ve Unakıtan
Kızılcahamam'da Başbakan Recep...
SERVET YILDIRIM
Yine kira tartışması
Aynı tartışmaları 2000 yılında da...
Pop yıldızı Bangladeşli gelin
Türk diplomat Fethi Etem'le evli olan Faria Chaudhuri, ülkesi...
Biri dövmüş biri ısırmış
3.5 yaşındaki kızlarını dövdükleri ve aç bıraktıkları iddia edilen...
Şuradan önemli karar: İmar kanunu değişecek
Şuradan önemli karar: İmar kanunu değişecek
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın düzenlediği 1. Deprem Şurası'nda...
Yeni bir hayat başladı
Yeni bir hayat başladı
"Bir SABAH çok şey değiştirir" Projesi'nin 17. ayında toplanan 87.5...
IMKB
E: 21,723 D:% -1.05
DOLAR
S: 1,508,000 D:% 0.27
EURO
S: 1,870,000 D:% 0.27
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.