kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta lezzet güneşi

Yuva kebabı
Soğanı, ısıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Etleri katıp, hızlı ateşte karıştırarak 3-4 dakika pişirin. 1 kahve fincanı suyu ilave edip, kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Enginarları bir tencereye alın. Limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp, enginarların üzerine gezdirin ve kısık ateşte enginarlar hafif yumuşayana kadar pişirin. Pişen enginarları yağlanmış fırın kabına dizin. Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşarpeyniri, tuz ve karabiberi harmanlayın. Hazırladığınız harcı enginarların ortasına bölüştürün. Kalan suyu enginarların arasına gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzerlerine dereotu serperek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 adet enginar (temizlenmiş)
* 1 paket hindi kalça kuşbaşı
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 kahve fincanı su (kaynar)
* 1 adet limonun suyu
* 4 adet mantar (dilimlenmiş)
* 1 adet sivribiber (ince kıyılmış)
* Yarım demet dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış)
* 3 çorba kaşığı kaşarpeyniri (rendelenmiş)
* Tuz, karabiber

Fırında krema
Limonun kabuğundan, içinin beyaz kısmını almadan 8 adet ince jülyen şerit kesin. Limon şeritlerini havanda döverek ezin. Krema, süt ve limon şeritlerinin yarısını, süt kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Tencereyi soğuk suya oturtup, karışımın hızlı bir şekilde soğumasını sağlayın. Şekerin yarısı, yumurta ve vanilyayı köpürtmemeye çalışarak, karıştırıp, soğuyan kremaya yavaş yavaş katın. Hazırladığınız karışımı ısıya dayanıklı 4 adet porsiyonluk kaba paylaştırıp, her birinin içine kalan limon şeritlerinden birer adet katın. Kapları fırın kabına yerleştirin, yarılarına çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının en üst rafında 20 dakika pişirin. Kapları fırın kabından çıkartıp, üzerlerine şeker serpin, fırınınızın en yüksek derecesinde ve ızgara konumunda, ateşten 2,5 cm. uzaklıkta şekerleri karamelize edin. Oda sıcaklığında bekletip, en geç 2 saat içerisinde servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 160 ml krema veya süt (yarı yarıya karıştırılmış)
* 1 adet limon
* 130 gram şeker
* 3 adet yumurta
* 2 tatlı kaşığı vanilya

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 04-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 03-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 02-10-2004
 Kır usulü piliç   / 01-10-2004
 Lezzet Güneş   / 30-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 29-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 28-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 27-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 26-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 25-09-2004
HAKAN & UTKU
AB'ye girince
Pek olacakmış gibi gözükmüyor ama oldu...
AYŞE TÜTER
Mutfakta lezzet güneşi
Yuva kebabı
Soğanı,...
Çocuğunu eve kapatma hastalığa davetiye çıkarma
Çocuğunu eve kapatma hastalığa davetiye çıkarma
Adeta pamuğa sararcasına korunan çocuklar, hastalıklara karşı...
Çocuğunuzun aşı takvimi
Çocuğunuzun aşı takvimi
1- Karma aşı: (Difteri + Boğmaca + Tetanos) Bebek; iki, dört,...
Sosyete de
Sosyete de "P.T.T." modası
Önceden bir gecede birkaç kapı aşındıran İstanbul'un elitlerinde...
"İki yıl önce mallarımızı ayırmıştık"
Evlilik hazırlığındaki ve evli çiftlerin mutlaka evlilik kontratı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.