kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Kapıdağ esintisi

Kekik, biberiye ve mercanköşk dalı (arzu edilen miktarda) Etleri streç arasına koyup, döverek bir miktar inceltin. Kekik, biberiye ve mercanköşk karışımını etlerin ortalarına paylaştırın. Otların üzerine, tam ortaya peynir dilimlerini yerleştirip, tuz, karabiber serpin ve etleri rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz etlerin üzerine fırça ile süt sürün ve un serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sosu hazırlamak için soğan ve sarmısağı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Domatesleri ilave edip, ateşi kısın ve yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirdikten sonra otları ilave edin. Pürüzsüz ve koyu kıvamda bir sos hazırlamak için karışımı önce robottan, sonra da süzgeçten geçirin. Etleri, yanında sosla ve ot dallarıyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
o 8 adet piliç göğüs
* 2 çorba kaşığı taze kekik, biberiye, mercanköşk
* 140 gram beyaz peynir
* 1 çorba kaşığı süt
* 2 çorba kaşığı un
* Tuz, karabiber
* Kekik, biberiye, mercanköşk

*Domates sosu:
*
1 adet orta boy soğan
* 1 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 adet orta boy domates

Kahve soslu şeftali

Şeftalileri soyup, halka halka kesin, her taraflarına limon suyu sürün. Un, nişasta ve şekeri harmanlayın, sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin, kısık ateşte karıştırarak koyu bir muhallebi oluncaya kadar pişirin. Bisküvi kırıklarını 20x25 cm. ebadında kısa kenarlı bir kaba yayın, üzerine muhallebinin üçte ikisini döküp, ıslak bir kaşığın tersiyle yayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Kalan muhallebinin üzerini streçle örtün. (Muhallebinin üzerinin kaymak tutmaması için streç muhallebiye yapışmalı.) Kalıptaki muhallebinin üzerine şeftalileri dizin, kalan muhallebiyi yayın ve yine ıslak bir kaşık tersiyle düzeltin. Buzdolabında en az 1 gece dinlendirin. Mısır nişastası, nescafe ve tozşekeri harmanlayın, suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin ve hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Kalıptaki tatlıyı dilimleyin, üzerine kalan bisküvi kırıklarını serpin, ılık kahve sosu ile birlikte servis yapın.

MALZEMELER (12 dilim)
*
2 adet şeftali
* Yarım adet limonun suyu
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 150 gram tozşeker
* 500 ml. süt
* 10 adet bisküvi (ince kırıklanmış, 3 çorba kaşığı ayrılmış)

*Kahve sosu:
*
200 ml. su
* 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
* 1 tatlı kaşığı nescafe
* 1 çorba kaşığı tozşeker

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 07-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 06-10-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 05-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 03-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 02-10-2004
 Kır usulü piliç   / 01-10-2004
 Lezzet Güneş   / 30-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 29-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 28-09-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Koca manyaklığının sonu Semra Hanım'dır!
Maalesef...
HAKAN & UTKU
Saat 13:55 itibariyle...
Romano Prodi'yle Verheugen bir...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kapıdağ esintisi

Kekik,...
Hastalıklı genler ayıklanıyor sağlıklı bebekler doğuyor
Hastalıklı genler ayıklanıyor sağlıklı bebekler doğuyor
Günümüz tıp tekniği, ailesinde genetik hastalıklar olan kişilerin...
Tüp bebekte özür riski yok
Tüp bebekte özür riski yok
Tüp bebek işlemi sırasında anneden alınan yumurta babadan alınan...
'Ex'leriyle pişti oldu!
'Ex'leriyle pişti oldu!
Milano'dan dönen Deniz Akkaya, keyifli bir gece geçirmek için salı...
Portresi sergide
Portresi sergide
Ünlü ressamlarımızdan İbrahim Çallı'nın torunu Yaşar Çallı'nın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.