kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet güneşi

Armutlu piliç

Zeytinyağı, soğan, sarımsak, tarhun ve hardalı derin bir kaseye alıp, tuz ve karabiber serperek karıştırın. Etlerin her tarafını bu karışıma bulayıp, üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 5-10 dakika buzdolabında dinlendirin. Etleri süzüp, marinatı ayırın. Etlerin her iki tarafını derin bir yapışmaz yüzeyli tavada pişirip, ayrı bir kapta sıcak tutun. Marinatı tavaya koyup, kaynama noktasına getirin ve unu serpin. Tavuk suyu, elma ve cevizleri katıp, kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Etleri tekrar sosun içine koyup, kremayı ilave edin. 2 dakika karıştırarak ısıtın. Salata malzemelerini harmanlayıp, üzerlerine sosuyla birlikte etleri koyarak servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 6 adet arpacık
* 1 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı taze tarhun
* 1 çorba kaşığı hardal
* 6 adet piliç göğüs
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı tavuk suyu
* 1 adet elma
* 1 çorba kaşığı ceviz
* 2 çorba kaşığı krema
* Tuz, karabiber
* 1 buçuk su bardağı pirinç
* 3 adet armut
* 150 gram rokfor peyniri
* 1 adet etli kırmızıbiber
*1 çorba kaşığı susam

Kedi küllümbe kurabiyesi

Sıvıyağ ve margarini mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pudraşekerinin üçte birini ilave edip, eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Kalan pudraşekerini de katıp, koyulaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız şekerli karışımdan bir su bardağı ayırın. Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar unun yarısını ve kabartma tozunu ilave edip, yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlak kurabiyeler hazırlayın. Ayırdığınız şekerli karışıma yumurtayı ilave edin, mikserle çırpıp, açılabilecek hamur kıvamına gelinceye kadar unu ilave edip yoğurun. Küçük parçalar koparıp 5-6 cm. çapında daireler açın. Açtığınız dairelerin ortasına hazırladığınız kurabiyeleri oturtup, ağzını torba şeklinde kapatın ve ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine tırtıklı bıçakla şekil verin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

MALZEMELER (80 adet)

* 250 ml. sıvıyağ
* 125 gram margarin (eritilmiş)
* 200 gram pudraşekeri
* 400 gram un
* 1 adet yumurta

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 08-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 06-10-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 05-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 03-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 02-10-2004
 Kır usulü piliç   / 01-10-2004
 Lezzet Güneş   / 30-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 29-09-2004
GÜLSE BİRSEL
Avrupalı'yız ezelden!
Zannediyorum, yaşlanmadan, resmi...
EMEL MÜFTÜOĞLU
Kendimizdeki arızaları görmüyoruz
Uzun bir süredir...
AYŞE TÜTER
Lezzet güneşi
Armutlu piliç

Zeytinyağı,...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Niçin evleniyoruz?
Antropolojik olarak evlenme nedeni;...
Türkiye'de sinsice yayılan yeni tehlikenin adı 'KOAH'
Türkiye'de sinsice yayılan yeni tehlikenin adı 'KOAH'
Türkiye'de sinsi şekilde yayılan yeni tehlikenin adı: KOAH. Bu kronik...
Esmerken de çok güzel
Esmerken de çok güzel
'Cani' filmiyle 'En İyi Kadın Oyuncu Oscarı' kazanan güzel yıldız...
Ünlülerin aşk trafiği İstanbul trafiği gibi..
Ünlülerin aşk trafiği İstanbul trafiği gibi..
Bir internet sitesinin hazırladığı 'Kim, kimi, kiminle?' haritasında,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.