kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yuksel Aytug @ SABAH
 
Formula 1, Türkiye'de yapılırsa...
Habertürk farkıyla!
Gazetenin peşinde niye koşuyorlar?
Bizim hafiyeler yakalar!
GAF oloji

Formula 1, Türkiye'de yapılırsa...

Şöyle gözlerinizi kapatıp, Türkiye'deki ilk Formula 1 yarışını hayal edin. Yok, vazgeçtim, siz zahmet etmeyin...

Formula 1 yarışları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu sporun fanatikleri tarafından büyük bir ilgiyle izleniyor. Malum, yarışlar 2005 yılından itibaren İstanbul'- da da yapılacak. Bunun için hazırlanan pistte inşaat çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Ama kanaatim odur ki, bizim Formula 1'imiz, biraz "Türk usulü" olacak. Bir tatil gününde size zahmet vermemek için, sizin yerinize ilk yarışı ben hayal ettim. İşte bir TRT spikerinin anlatımıyla o muhteşem gün: Evet, sevgili izleyiciler dün ÖSS ile gerçekleştirilen sıralama turlarında en iyi ağırlıklı ortalamayı tutturan Montoya yarışa ilk cepten başlıyor. Yalnız ceplerin kapaklarının açılması sırasında bir sorun yaşanacak gibi görünüyor. "Cepler niye kapaklı" diye soracak olursanız, organizasyonun kreatif danışmanı Cemil İpekçi öyle uygun görmüş. Bu yılın modası öyleymiş. Pilotlar da tulumlarını önden iki düğmeli yaptırmışlar. Evet, cep kapakları açıldı ve yarış başladı. Ama o da ne? İlk virajın arkasında trafik ekipleri kontrol yapıyor. Araçlar birer birer kırmızı kukalarla belirlenen alana çekiliyor. Ehliyet, ruhsat, alkol kontrolü olaylı geçiyor.

Ralf Schumacher, "Üfle bakiyim" diyen polise "Abimle birlikte düğünden geliyoruz. Sadece birer kadeh Tekirdağ rakısı içtik memur bey" diyor ama cezayı yemekten kurtulamıyor. Bu arada ruhsatın arasına 20 Euro sıkıştırıp, polise vermeye kalkan Trulli diskalifiye ediliyor. Yarışın yeniden başlamasıyla birlikte yağış da şiddetini arttırıyor. Sayın seyirciler, şu anda pist göle dönmüş durumda. Alt geçitte iki kamyonet, bir belediye otobüsü ile birlikte iki de McLaren kaldı. Otobüstekiler inip, 'Vurduralım abi' diyerek, arabaları itmeye kalkıyorlar. Pilotlar şaşkın. Kapısında "Motorcu Mustafa Usta-Küçükyalı Sanayi Sitesi" yazan bir kamyonet olay yerine geliyor. Usta ile Formulacılar fiyatta anlaşıyorlar. Mustafa Usta, çırağına "Şurdan 11-12 lokmayı ver bakiyim" deyip, arabanın altına yatıyor. Bu arada Barrichello'nun pit alanına girdiğini görüyoruz. Pit alanında ayakları çıplak 8 yaşlarında bir çocuk, elindeki su şişesi ve süngerle camları silmeye başlıyor. Muhtemelen kardeşi olduğunu sandığım bir kız çocuğu da Barrichello'ya "Bi mendil alsana abi, evde kardeşlerim aç" diyor...

Ferrari ekibinin pompacısından önce, aracın yanına elinde bidonla biri yaklaşıyor. Arabaya eğilip. "Abi, Irak işi kaçak mazot var. Piyasanın yarı fiyatına. Doldurayım mı?" diyor... O sırada Michael Schumacher lider olarak finiş düzlüğüne giriyor. Ama o da ne, sürücülere hız kestirmek için mahallelinin yola yaptığı tümseğe çarpıp, savruluyor ve o sırada karşıdan karşıya geçmekte olan koyun sürüsünün arasına dalıyor. Çoban, sürü sahibi ve aşireti yolu kesiyor. "Bu kaçıncı kardeşim? Zararımız ödenmezse şuradan şuraya adım atmayız" diyorlar... Evet sevgili seyirciler, bu pozisyonları akşam Stadyum programında MHK eski başkanı Bülent Yavuz yorumlayacak... Hepinize iyi günler... Mithat abi, şu Montoya'ya söylesene bizi şirkete atıversin ya. Akşam bültenine yetişecek kasetler var!..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Dert yoksa, reyting de yok   / 09-10-2004
 NTV'nin Bereket'li toprağı   / 08-10-2004
 Alaturka ve "alaturkalık" üzerine   / 07-10-2004
 Gölgede kalan iyi programlar   / 06-10-2004
 "Sayın Bakanım"ın işi çok kolay!   / 05-10-2004
 Yeni programlara eleştirel bakış   / 04-10-2004
 Playboy "yayın dönemini" tanıttı!   / 03-10-2004
 Yeni çiftçilere özel tavsiyeler.   / 02-10-2004
 Bir yanlış kaç doğruyu götürür?   / 01-10-2004
 Anne karnındaki bebekler yarışıyor!   / 30-09-2004
YÜKSEL AYTUĞ
Formula 1, Türkiye'de yapılırsa...
Şöyle gözlerinizi...
ATİLLA DORSAY
TRT-2 19.50 Amen
Kitle kıyımları ve papalık2. Dünya...
26'sında zenginlik uzmanı!
26'sında zenginlik uzmanı!
Israrla 'zengin olmak öğrenilebilir' diyor Ece Vahapoğlu... Hayattaki...
Sizce de böyle mi?
Sizce de böyle mi?
Şu dünyada aşktan güzel bir duygu var mı? Varsa bile, sizi böyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.