Mutfakta lezzet güneşi
Tahinli simit Maya ve tozşekeri suya ilave edip eritin ve kabarması için ılık bir yerde en az 20 dakika dinlendirin. Unun ortasını havuz gibi açın ve kabaran mayayı, yumurta, sıvıyağ ve tuzu katın. Malzemeleri dairesel hareketlerle karıştırarak una yedirin. Üzerini mutfak havlusu ile örterek ılık bir yerde hamur iki katı kabarıncaya kadar dinlendirin. Mayalanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, düz bir zemin üzerinde yaklaşık 20 cm. uzunluğunda rulo çubuklar yapıp, uçlarını birbirinin üzerine bastırarak yapıştırın ve simit şekli verin. Tahin ve suyu iyice karıştırıp, geniş bir kaba alın. Hazırladığınız simitleri önce tahine, ardından da susama batırıp, yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerini mutfak havlusu ile örterek, ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER (30 adet) * 400 gram un (elenmiş) * 1 tatlı kaşığı kuru maya * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 200 ml su (ılık) * 1 adet yumurta * 75 ml sıvıyağ * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay bardağı tahin * 4 çorba kaşığı su * 10 çorba kaşığı susam
Kahve kremalı bisküvi Tereyağı, tozşeker ve yumurtayı köpürene kadar mikserle çırpın. İçine un ve kakaoyu iki defada ekleyin. Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp, pürüzsüzleşene kadar yoğurun ve üzerini kapatıp, 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru iki streçin arasına koyup, 4 mm. kalınlığında açın ve 3x6 cm. ebatlarında dikdörtgenler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye 2'şer cm. aralıklarla dizin. Her bir parçaya, çatalla delikler açıp, üzerlerine şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Pudraşekeri, mescafe, kakao ve suyu karıştırıp, tereyağına azar azar ilave edin ve iyice karıştırın. Soğuyan kurabiyelerin aralarına kahveli kremadan sürerek sandviçler hazırlayın.
MALZEMELER (30 adet) * 100 gram tereyağı * 125 gram tozşeker * 1 adet yumurta * 250 gram un (elenmiş) * 2 çorba kaşığı kakao * 65 gram tozşeker Kahveli krema: * 60 gram tereyağı * 200 gram pudraşekeri * 1 tatlı kaşığı nescafe * 1 tatlı kaşığı kakao * 1 çorba kaşığı su (kaynar)
|