kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta lezzet güneşi

Tahinli simit
Maya ve tozşekeri suya ilave edip eritin ve kabarması için ılık bir yerde en az 20 dakika dinlendirin. Unun ortasını havuz gibi açın ve kabaran mayayı, yumurta, sıvıyağ ve tuzu katın. Malzemeleri dairesel hareketlerle karıştırarak una yedirin. Üzerini mutfak havlusu ile örterek ılık bir yerde hamur iki katı kabarıncaya kadar dinlendirin. Mayalanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, düz bir zemin üzerinde yaklaşık 20 cm. uzunluğunda rulo çubuklar yapıp, uçlarını birbirinin üzerine bastırarak yapıştırın ve simit şekli verin. Tahin ve suyu iyice karıştırıp, geniş bir kaba alın. Hazırladığınız simitleri önce tahine, ardından da susama batırıp, yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerini mutfak havlusu ile örterek, ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

MALZEMELER (30 adet)
* 400 gram un (elenmiş)
* 1 tatlı kaşığı kuru maya
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 200 ml su (ılık)
* 1 adet yumurta
* 75 ml sıvıyağ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay bardağı tahin
* 4 çorba kaşığı su
* 10 çorba kaşığı susam

Kahve kremalı bisküvi
Tereyağı, tozşeker ve yumurtayı köpürene kadar mikserle çırpın. İçine un ve kakaoyu iki defada ekleyin. Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp, pürüzsüzleşene kadar yoğurun ve üzerini kapatıp, 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru iki streçin arasına koyup, 4 mm. kalınlığında açın ve 3x6 cm. ebatlarında dikdörtgenler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye 2'şer cm. aralıklarla dizin. Her bir parçaya, çatalla delikler açıp, üzerlerine şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Pudraşekeri, mescafe, kakao ve suyu karıştırıp, tereyağına azar azar ilave edin ve iyice karıştırın. Soğuyan kurabiyelerin aralarına kahveli kremadan sürerek sandviçler hazırlayın.

MALZEMELER (30 adet)
* 100 gram tereyağı
* 125 gram tozşeker
* 1 adet yumurta
* 250 gram un (elenmiş)
* 2 çorba kaşığı kakao
* 65 gram tozşeker
Kahveli krema:
*
60 gram tereyağı
* 200 gram pudraşekeri
* 1 tatlı kaşığı nescafe
* 1 tatlı kaşığı kakao
* 1 çorba kaşığı su (kaynar)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet güneşi   / 09-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 06-10-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 05-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 03-10-2004
 Lezzet Güneşi   / 02-10-2004
 Kır usulü piliç   / 01-10-2004
 Lezzet Güneş   / 30-09-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Grip aşısı in, yatak döşek yatmak out!
Bu, bir kaşınma...
GÜLSE BİRSEL
Pazar günü nasıl atlatılır?
Artık ofis işi yapmadığım...
AYŞE TÜTER
Mutfakta lezzet güneşi
Tahinli simit
Maya ve...
KOAH veremden daha büyük tehlike
KOAH veremden daha büyük tehlike
Dünyadaki ölüm nedenleri arasında üçüncü sıraya oturan KOAH, uzmanlar...
Şifacı eczacılar geliyor
Şifacı eczacılar geliyor
Türkiye'deki bitkilere AB standartı getirilmesi çalışmaları...
Onlar da muradına erdi!
Onlar da muradına erdi!
Mutlu Akü'nün varisi Simla Türker, dört yıldır flört ettiği beyaz...
Begüm Büyüledi
Begüm Büyüledi
Sosyetenin pek de ortalıkta görünmeyi sevmeyen hanımlarından biridir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.