kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Alibeyköy yerle bir!

Dere yatağındaki gecekondu ve evlerin yıkılmasına dün başlandı. 1500 polis, 400 zabıta ve 110 işçinin katıldığı yıkımda sinirler gergindi... İstimlak bedelini az bulan ev sahipleri, gazeteci taşladı, belediye başkanını alkışlarla protesto etti.

Alibeyköy'de dere yatağında olduğu için sel baskınlarına maruz kalan gecekondu ve evlerin yıkımına başlandı. Geçen hafta yapılması planlanan yıkım, yağmurun İstanbul'u bir defa daha esir alması nedeniyle gerçekleştirilememişti. Sabah başlayan yıkım için çevik kuvvete bağlı 1500 polis ile 400 zabıta ve 110 işçi görevlendirildi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yıkım sırasında bazı gecekondu sahipleri, Eyüp ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları'nı alkışlarla protesto etti. Bazı gecekondu sahipleri de yıkıma direnmeye çalıştı ancak engellendi.

FATURA GAZETECİLERE
Belediyenin istimlak bedellerini düşük tutarak haklarını vermediğini öne süren ev sahipleri ise Eyüp Belediye Başkanı ile İstanbul Büyükşehir BelediyeBaşkanı'nı alkışlarla protesto etti. Gecekondu sahipleri her zaman olduğu gibi faturayı yine gazetecilere çıkardı ve görüntü almak isteyen gazetecileri de taşladı. 6 iş makinesinin çalıştığı yıkım sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi evlerini boşaltmamış olanlar için kamyon tahsis etti. Zabıtalar da eşyaların kamyonlara yüklenmesine yardımcı oldu. Yıkımla ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kontrol Daire Başkanı Ahmet Çınar, 20 binadaki 53 dairenin yıkımının bugün tamamlanacağını söyledi.

3 TRİLYON BANKADA
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, gecekondu sahiplerine ödenmek üzere 3 trilyon lirayı enkaz bedeli olarak bankada bloke ettiği ve isteyen vatandaşların bankadan paralarını alabileceği veyaACIYA YÜREK DAYANMADI... GÖZYAŞLARI SEL OLDU... İstanbul’daki çarpık kentleşme dün yine acı yüzünü gösterdi... Evini kaybeden yaşlı bir adam fenalaştı. Saadet Partisi eski dönem İmar Komisyonu Başkanı Selmani Çağlar’ın mağazası da yıkılırken, çalışanlarından biri gözyaşlarını tutamadı Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı sosyal konutlardan uzun vadeli taksitlerle ev sahibi olabileceği açıklandı. Tapulu olan 68 parseldeki binaların yıkımı ise kamulaştırmaları tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecek.

AVUKAT TARTIŞTI
Yıkımına karar verilen 7 bina için yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye başvuran avukat Fatma Atanur Feyzioğlu, belediyenin elinde karar olmadan yıkım yaptığını öne sürerek, yıkımın durdurulmasını istedi ve görevlilerle tartıştı. Alibeyköy Karadolap Mahallesi'nde yıkım kapsamında olan 7 bina için yürütmeyi durdurma istemiyle Eyüp Adliyesi'ne başvuruda bulunduğunu söyleyen Feyzioğlu, belediyenin dava sonuçlanmadan yıkım işlemine başladığını öne sürerek, "Büyükşehir Belediyesi burada Kamulaştırma Kanunu'nu uygulamadı. Bina sahiplerine işgalci muamelesi yaptı. DahaEVİMİZİ NİYE YIKTINIZ? Alibeyköy’deki yıkımlarda evi yerle bir edilen küçük kız, çalışan ekiplere adeta meydan okurcasına bakıp, olan biteni anlamaya çalışıyordu.fazla kamu zararının doğmaması için yetkililerin yıkımı durdurmaları gerekiyor" dedi.

AİLELER PERİŞAN
Evi gözleri önünde yıkılan Güneş Apartmanı sakinlerinden Ferhat Güner büyük bir acı yaşadığını ifade ederek "Ben bu evde dünyaya geldim. Yıllarca çalışıp daireler yaptık. Çoluk çocuğumuza ev yapmaya çalıştık ama yıkımı o kadar kolay oldu ki insanın içi acıyor. Bari Ramazan'ın geçmesini bekleselerdi" derken, Vahide Güneş ise "Yapılan insanlığa sığmaz. Bu binada 3 aile oturuyordu. 50 yıldır burada oturuyoruz. Bize verdikleri para 98 milyar lira. Bu para ile üç daire alınır mı?" şeklinde yakındı.

Ercan SARIKAYA / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ankara Barzani'yi Kerkük için uyardı
 Sedat Peker cezaevinde
 Adalet Bakanı'ndan acı itiraf: Yargı sade vatandaş için var
 Dünyada terörü yok et Allahım
 İstanbullu kadınlar tabletleri kapıştı
 Faul yaptı, kendi sakatlandı
 Avusturya Çakıcı için 'tamam' dedi
 Öğrenciler AB'ye hazır
 Ağzı yanan Topbaş Rusya'ya gitmedi
 Dereleri İSKİ ıslah edecek
 Genç nüfus tarihe karışacak
ERDAL ŞAFAK
Leylagil'in sınavı
Apo'nun "Leylagil" dediği Leyla Zana,...
ÖMER LÜTFİ METE
Paşaya hürmet, maşaya lanet!
Cumhurbaşkanlığı Muhafız...
UMUR TALU
İstiklal Harbi
"İstiklal Harbi gibi mücadele...
Süpermen'in son uçuşu
Amerikalı aktör Christopher Reeve 52 yaşında hayata veda etti. Reeve...
"İntikamımızı sessiz alacağız"
Beslan'daki katliamın yası yarın bitiyor. İntikam saldırılarını...
Sıra Rüştü'ye geldi
Sıra Rüştü'ye geldi
Japonya'da şampiyonluğa koşan Alpay'dan bomba gibi sözler: "Önce ben,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.