kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hâkim kararı bekleyemedi

Balkan kardeşler davasının hâkimi Nusret İnce, dava bitme sürecindeyken emekliliğini istedi.

Balkan kardeşler davasını bazı sanıkların beraatiyle sonuçlandıran Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Nusret İnce, Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasını vermesinin ardından, kararı beklemeden emekliliğini isteyip mahkemedeki görevden ayrıldı.

Balkan cinayetinde ibre döndü

Yargıtay, bir tebliğnameyle üç yıl önce öldürülen Ebru ve Işık Balkan’ın katil zanlısı olarak yargılanan Fikret Aydın’ın ‘beraat’ kararının bozulmasını istedi.

İstanbul Bostancı'da yaşayan 26 yaşındaki Ebru ile 22 yaşındaki Işık Balkan kardeşler, 2001 yılının mayıs ayında feci şekilde öldürüldüler. ODTÜ mezunu Ebru Aydın, bıçaklanarak; stilist kardeşi Işık ise boğularak öldürülmüştü. Günlerce kamuoyunu meşgul eden bu korkunç olay ortaya çıktığında gözler, Ebru ile kardeşinin çalıştığı işyerinin sahibi Fikret Aydın'a çevrilmişti. Çünkü genç kızların oturduğu evin Fikret Aydın tarafından kiralandığı ortaya çıkmış ve Aydın'ın Ebru ile aşk yaşadığı iddiaları ortaya atılmıştı. Kadıköy Cumhuriyet Savcısı tarafından haziran ayında hazırlanan iddianamede, "Fikret Aydın'ın evli olduğunu gizleyerek Ebru Balkan'la gönül ilişkisi yaşadığı, cinayetten bir hafta önce ise Ebru Balkan'ın sevgilisinin evli olduğunu öğrenince memleketi Susurluk'a gittiği,Fikret AydınFakat Aydın'ın peşini bırakmayarak onu geri getirdiği" ifade ediliyordu. Balkan kardeşlerin ABD'ye gitmek için pasaport aldıklarının da vurgulandığı iddianamede, Aydın'ın bu nedenle cinayet emrini verdiği ileri sürülüyordu. Bu iddialarla suçlanan Fikret Aydın, olaydan yaklaşık 45 gün sonra polise teslim oldu.

BİRLİKTE CEZAEVİNE
Fikret Aydın'ın Paşakapısı Cezaevi'ne konulduğu gün, daha sonra bu olayla ilgili ismi sürekli gündeme gelecek olan Seylan Çördük de başka bir suçtan aynı cezaevine konuldu.
Bundan sonraki ilk celsede Fikret Aydın, mahkeme heyetine 'gerçek katili tanıyorum, onunla aynı cezaevinde yatıyorum, bu kişi Seylan Çördük'tür" dedi. Fikret Aydın'ın iddiaları mahkeme tutanaklarına geçerken Cinayet Masası dedektifleri, dosyanın kapatılmasına rağmen soruşturmayı sürdürmeyeSeylan Çördükdevam ettiler. Bu sırada ekipler, Ebru Balkan'ın kayıp olan cep telefonunun Seylan Çördük isimli bir kişi tarafından kullanıldığını tespit ettiler. Çördük, cezaevinde olduğu için de 'adamı' Sacettin Yıldız'ı gözaltına aldılar. Çördük ve Yıldız da cinayeti kendilerinin işlediğini söylediler.

DOSYA YARGITAYDA
Bu ifadeler sonrası tahliye edilip tutuksuz yargılanan Aydın, 4 Aralık 2003'te karara bağlanan davada beraat etti.
Seylan Çördük ile Sacettin Yıldırım ise "taammüden, gasp amacıyla adam öldürdükleri" gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırdı. Balkan Kardeşler'in dosyası temyiz edilerek 4 Aralık 2003 tarihinde Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay Başsavcılığı da dosya ile bir tebliğname hazırlayarak, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gönderdi. Şimdi 1. Ceza Dairesi, "BeraatAv. Hakkı Kurtuluşeden sanıklar ile ilgili olarak tanıklar Sündüz Sütçü ve Pınar Şen'in ifadelerine dayanılmıştır. Oysa bu tanıkların ilk ifadeleri ile son ifadeleri arasında değişiklik görülmektedir. Bu değişikliğin ve çelişkinin giderilmeden, son ifadeleri değerlendirilerek karar alınmıştır" ifadelerinin yer aldığı tebliğnameyi görüşecek. Ve kamuoyunda "Balkan Kardeşler Davası" olarak bilinen cinayet dosyası yeniden açılacak.

DAVADA İKİNCİ PERDE
Fikret Aydın, davanın ilk aşamalarında Işık (yukarda solda) ve Ebru Balkan kardeşlerin öldürülmelerinin azmettiricisi olarak tutuklanmış ancak cezaevindeki Seylan Çördük'ün cinayeti üstlenmesi üzerine tahliye edilmişti. Seylan Çördük müebbet hapis cezasına çarptırılırken, Aydın beraat etti. Yargıtay ise beraat kararına "Eksik soruşturma" gerekçesiyle itiraz etti.

Pervin METİN - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kızlarım şehit oldu
 Vinsan Irak'tan çekilmiyor
 Kaplan özel uçakla Türkiye'ye getirildi
 Sedat Peker MHP'li Öncel'e yardım etmiş
 Deliller, yeterli miydi, yetersiz mi?
 TTK Basımevi'nin makineleri durdu
 Mehmetçik NATO tatbikatında büyüledi
 70 öğrenciye bir bilgisayar
 Yıkım hurdacıya yaradı
 Memura performans denetimi
 Okul kantinleri tehlike saçıyor
 Hukuk öğrencileri için modern bina
ERDAL ŞAFAK
İstanbul'da bir dava
Sultanahmet Adliyesi'nde bugün, en...
UMUR TALU
Sağlıklı yaşam
Umarım sıhhat ve afiyettesinizdir. Allah...
Avrupa Birliği'nden Ankara'ya 3 müjde
1- Müzakere için Nisan 2005 tarihi masada 2- Rum kesiminin tanınması...
Zana ödülünü yarın alıyor
Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 1995'te verdiği Shakarov Düşünce...
Söz kralların
Söz kralların
21.00'deki Danimarka-Türkiye karşılaşmasını elemelerdeki 45 randevu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.