kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Ramazan sofrası

Paşa tatlısı
Süte un ve vanilya koyun, sürekli karıştırarak göz göz olup, katılaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp, margarin koyun. Tahta kaşıkla aynı yöne doğru 20 dakika karıştırın. Macun kıvamına gelince, pudraşekeri serpilmiş tezgaha, düzgün bir şekilde yayın, 10 dakika bekletin. 15 santim kareler halinde kesin. Kenarına bütün fındıkları koyup, rulo şeklinde sarın. Hindistancevizine bulayıp, servis tabaklarına alın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
2,5 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı şeker
* 125 gram margarin
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı bütün fındık
* 2 çorba kaşığı hindistancevizi
* 2 kaşık pudraşekeri
* 1 paket vanilya

Çatlak çörek
Sütün yarısına maya ve şekeri ilave edip, eritin. Ilık bir yerde maya kabarıncaya kadar 10-15 dakika bekletin. Unu havuz gibi açıp, kabaran maya, kalan süt ve yağı ilave edip, una yedirin. Hamuru unlu bir yüzeyde özleşene kadar yaklaşık 5-6 dakika yoğurun. Mutfak havlusu ile örtüp, hamur iki katı kabarıncaya kadar ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin. Kabaran hamurun ortasını çukurlaştırın ve kalan bütün malzemeyi katıp, yaklaşık 15 dakika yoğurun. Hamura 40 cm. uzunluğunda rulo şekli verin, iki ucunu birleştirip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Halka olan hamurun dış yüzünden içeri doğru keskin bir bıçakla kesikler yapın. Üzerini tekrar örtüp, 10 dakika daha dinlendirin. Yumurta sarısı ve zeytinyağını çırpıp, üzerine sürün. Isıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

MALZEMELER (12 dilim)
*
2 su bardağı süt (ılık)
* 1 çorba kaşığı yaş maya
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 3,5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 100 gram kaşarpeyniri (rendelenmiş)
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1 demet nane (ince kıyılmış)
* 1 adet etli kırmızı biber (küçük küp doğranmış)
* 1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ramazan sofrası   / 30-10-2004
 Ramazan sofrası   / 29-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 28-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 27-10-2004
 Ramazan sofrası   / 26-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 25-10-2004
 Ramazan sofrası   / 24-10-2004
 Ramazan sofrası   / 23-10-2004
 Ramazan sofrası   / 22-10-2004
 Ramazan sofrası   / 21-10-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Helin bu işi kıvıracak mı?
Beyaz kılıklardan sorumlu,...
GÜLSE BİRSEL
Nişantaşı yaşanır paylaşılmaz efenim!
Nişantaşı'nda yeni...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Paşa tatlısı
Süte un ve...
Tıbbi yöntemlerle boy 35 santim uzatılabiliyor
Tıbbi yöntemlerle boy 35 santim uzatılabiliyor
Kısa boylu yaşamak zorunda değilsiniz. Pek çok kişi çarpık...
G.O.R.A' nın bazı detayları oyunumuzla benzerlik taşıyor
G.O.R.A' nın bazı detayları oyunumuzla benzerlik taşıyor
G.O.R.A'nın, Uğur Uludağ'ın yazdığı tiyatro oyunu 'Üçüncü Türden...
Filiz Akın Türkiye'ye döndü
Filiz Akın Türkiye'ye döndü
Uzun bir süredir Amerika'nın Houston eyaletindeki MD. Anderson Kanser...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.