kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Ramazan Sofrası

Köfteli tarhana
Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su bardağı suyu koyun, kaynayınca ıslatılmış tarhanayı devamlı karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Diğer tarafta bir kapta kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiberi yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan bir kaşık tereyağını tavada kızdırın. Köfteleri koyup, tavayı sallayarak kızartın. Tenceredeki çorbanın üzerine köfteleri ilave edin. Kırmızıbiber, nane ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*2 çorba kaşığı ev tarhanası
* 2 çorba kaşığı kıyma
* 1 adet soğan
* Tuz, karabiber
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Nane, kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı domates püresi
* 4 su bardağı su

Kabak keyfi
Kabakları ayıklayın, kaynayan suda 5 dakika haşlayın, soğutun. Uzunlamasına ikiye kesin, içini çıkartın. Ufalanmış ekmek, un, yumurta, zeytin, kıyılmış dereotunun yarısı, pul biber, kaşar peyniri rendesinin yarısını karıştırın. Tepsiyi yağlayın, kabakları tepsiye dizin, içlerini hazırlanan harçla doldurun, üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkınca kalan kaşar peyniri rendesini ve dereotunu üzerlerine serpiştirerek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*6 adet kabak
* 1/2 kepek ekmeği
* 2 yumurta
* 1 kahve fincanı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 10 adet zeytin
* Yarım demet dereotu
* 1 fincan zeytinyağı
* Pulbiber

Ayvalı komposto
Ayvaları istenilen şekilde doğrayın, tencereye koyun. Bir parça ayva kabuğu ve 2-3 ayva çekirdeği koyun (renk için). Su ilave ederek 10 dakika pişirin. Vişne, şeker ve tarçın ilave ederek 15 dakika daha pişirin, soğumaya bırakın. Bademleri kaynar suda 1 dakika bekletip, süzün, kabuklarını soyun. Kompostonun üstüne koyup servis yapın.
Not: Meyvelerle şeker beraber konursa meyveler zor ve geç pişer, sert olur.

MALZEMELER (6 kişilik)
*2 adet ayva
* 1 komposto kasesi vişne (donmuş)
* 1,5 su bardağı şeker
* 6 su bardağı su
* 1 su bardağı tuzsuz badem
* 1 parça kabuk tarçın

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ramazan sofrası   / 31-10-2004
 Ramazan sofrası   / 30-10-2004
 Ramazan sofrası   / 29-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 28-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 27-10-2004
 Ramazan sofrası   / 26-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 25-10-2004
 Ramazan sofrası   / 24-10-2004
 Ramazan sofrası   / 23-10-2004
 Ramazan sofrası   / 22-10-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Ustalarım dostluk mesajı verdi, tribünden ses...
HAKAN & UTKU
Yeni Türk Lirası soruları
* Eski ve yeni liraların...
AYŞE TÜTER
Ramazan Sofrası
Köfteli tarhana
Tarhanayı...
Parantez ve çarpık bacaklar estetik bir görünüme kavuşuyor
Parantez ve çarpık bacaklar estetik bir görünüme kavuşuyor
Doğuştan olan kemikeksiklikleri, çarpıkayaklar ve çarpıkbacakların...
Altıoklar kendi patronu oldu
Altıoklar kendi patronu oldu
Yapımcılara projelerini ve istediği oyuncuları kabul ettirmede sorun...
Ramazanlık Gülben Feshane'yi coşturdu
Ramazanlık Gülben Feshane'yi coşturdu
Geleneksel Ramazan konserlerinin değişmez adresi Feshane'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.