kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Ramazan sofrası

Çerkez tatlısı
Hamur yoğurma kabına sıvıyağ, un, yumurta, yoğurt, maden suyu ve kabartma tozunu koyup, hamur yapın. İkiye bölün. Bir hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, kakao ve fındık ilave edip yoğurun. Hamurları 1 saat dinlendirin. Merdane ile beyaz hamur açın. Kakaolu hamura rulo şekli verip beyaz hamurun kenarına koyun. Rulo sarın. 5 cm. boyunda olmak üzere bıçakla kesin. Bol kızgın yağda kızartın. Soğuk şerbete atıp çıkarıp, servis yapın.

MALZEMELER (10 kişilik)

* 1 adet yumurta
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* Yarım çay bardağı yoğurt
* Yarım çay bardağı maden suyu
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 2 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 çay bardağı dövülmüş fındık
* Kızartmak için sıvıyağ
ŞERBETİ :
*
2 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limon suyu

Elmalı buse
Elmaları ayıklayın. Rendeleyip, ocakta şekerle hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. Soğutup, portakal kabuğu ekleyin ve karıştırın. Bir kapta yağ, yoğurt, kabartma tozu ve un ile birlikte hamur yapın. İyice yoğurun. Limon büyüklüğünde parça koparıp, elde açın. İçine 1 buçuk çorba kaşığı elmalı harç koyup, kapatın. Fakat birleştirmeyin. Hepsine aynı işlemi uygulayın. Tepsiye dizip, üzerine süt sürün, fındık serpin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine bol pudraşekeri serpin.

MALZEMELER (12 dilim)

* 1 çay bardağı sıvıyağı
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı margarin
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 3,5 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı süt
İÇİ:
*
3 elma
* 1 kaşık kakao
* 1 kaşık şeker
* Portakal kabuğu rendesi
* 1 çay bardağı fındık
* Pudraşekeri

Kocakarı gerdanı
Yumurta, yağ, tuz, süt ve unu bir kapta yoğurun. Hamuru 2 saat dinlendirin. 4 adet beze yapın. Nişasta ile açın. Yufkanın üzerine ceviz serpin. Kenarlarından buruşturup 4 parmak genişliğinde oluncaya dek büzün. 10'ar cm. boyunda kesin. Tepsiye dizin. Bütün hamura aynı işlemi uygulayın. Yağ eritin. Sıcakken tatlının üzerine gezdirin. Isıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğutun. Üzerine soğuk şerbet dökün.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı süt
* 4 su bardağı un
* Açmak için nişasta
* 2 su bardağı ceviz
* 2 su bardağı yeşil fıstık
* 250 gram tereyağı
* 2 su bardağı ceviz
ŞERBETİ:
*
4 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* Yarım limon suyu

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ramazan sofrası   / 11-11-2004
 Ramazan sofrası   / 10-11-2004
 Ramazan sofrası   / 09-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 08-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 07-11-2004
 Ramazan sofrası   / 06-11-2004
 Ramazan sofrası   / 05-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 04-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 03-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 02-11-2004
HAKAN & UTKU
Ünlüler bu bayram nerede ne yapacaklar?
Erman Toroğlu:...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Çerkez tatlısı
Hamur...
Suda doğum ağrıyı yarı yarıya azaltıyor
Suda doğum ağrıyı yarı yarıya azaltıyor
Özellikle Hollanda, Almanya ve Rusya'da anne adaylarının tercih...
Anne adayının az su içmesi vücut şişkinliğini artırıyor
Anne adayının az su içmesi vücut şişkinliğini artırıyor
Sanılanın aksine; hamilelik döneminde fazla su içmek değil, az su...
Cüce Bayram İstanbul'a hapsetti!
Cüce Bayram İstanbul'a hapsetti!
9 günlük bayram tatillerine alışık olan İstanbul elitleri, topu topu...
Bayramda eğlencenin en 'in' adresleri
Bayramda eğlencenin en 'in' adresleri
Ramazan ayı ile birlikte durulan eğlence hayatı, bayramın gelmesiyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.