kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yaser Arafat'ın naaşı Mısır'daki cenaze töreninin ardından getirildiği Ramallah'ta, binlerce Filistinli tarafından omuzlarda taşındı.
Son savaşçıya veda
İlk cenaze töreni Paris'te yapıldı
Ya kaos ya bağımsızlık

Arafat'ın Zaferi

Uğruna 40 yıl savaştığı topraklarda son yolculuğuna çıkan Arafat "geriye bir millet ve bayrak bırakan bir lider" oldu....

Filistin dün kurucusu, babası ve efsanevi liderini bağrına bastı. Yaser Arafat'ın Kahire'den Ramallah'a getirilen ve Filistin bayrağına sarılı naaşını 150 bin kişi 'Hoşgeldin Ebu Ammar' sloganıyla karşıladı.

EZİLME TEHLİKESİ
Naaşın, İsrail işgalinde Arafat'ın 41 ay hapsolduğu karargâhı Mukata'ya getirilişinde kaos ve izdiham yaşandı. Binlerce Filistinli, liderlerine dokunabilmek için ezilmeyi göze aldı.


Son savaşçıya veda

Filistin lideri Arafat dün son yolculuğuna uğurlandı. Mısır'da askeri törenle uğurlanan Arafat'ın cenaze törenine 60 ülkeden üst düzey yetkililer katıldı Evsahipliğini Mısır Devlet Başkanı Mübarek'in yaptığı cenaze töreninin ardından 'Filistin Aslanı'nın naaşı, toprağa verileceği Ramallah'a götürüldü.

Filistin lideri Yaser Arafat dün, son yolculuğuna uğurlandı. Arafat için daha önce belirlendiği gibi Mısır'ın başkenti Kahire'de askeri bir tören düzenlendi. İçinde hastane ve cami bulunan Galaa Kulübü'nde ve El Meza Askeri Üssü'nde 10.20'de başlayan törene 60 ülkenin üst düzey yöneticisi, devlet başkanları, başbakanlar, bakanlar ve prensler katıldı. Törenin düzenlendiği yere ne halkın ne de gazetecilerin girmesine izin verilmedi. Melik Faysal Camii'ndeki dini töreni, El Ezher imamı Şeyh Muhammed Seyid Tantavi yönetti. Güvenlik amacıyla civardakiMısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in evsahipliğini yaptığı Kahire'deki cenaze törenine, 60 ülkenin üst düzey devlet yetkilileri katıldı.caddeler trafiğe kapatıldı. Kalabalık bir polis topluluğu güvenliği sağladı. Caminin minaresine polisler yerleştirildi.

CENAZE NAMAZI İLE BAŞLADI
Cenaze töreni, devlet başkanlarının ve liderlerin katıldığı cenaze namazıyla başladı. Tantavi namaza katılanlara, "Arafat yaşamı boyunca cesaret ve onurla halkına hizmet etti. Şimdi ruhu için dua edelim" dedi. Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmed Asım törenin "resmi askeri tören" olduğu için halka kapalı olduğunu söyledi. Birkaç dakika süren cenaze namazının ardından Arafat'ın naaşı camiden çıkarılıp Mısır Tören Kıtası'na devredildi. Arafat'ınZahva ve Süha Arafatnaaşını taşıyan cenaze aracı, Galaa'dan askeri törenin yapılacağını El Meza üssünendeki alana hareket etti. Top arabasına konulan tabut tören alanına ilerlediği sırada, bir çadırda toplanan liderler Arafat'ın ailesi ve Filistinli yöneticiler tarafından kapıda karşılandı. Liderlerin, Filistin yönetimine ve Mübarek'e taziyelerini sunmalarının ardından El Meza askeri üssündeki törene geçildi.

EŞİ VE KIZI DA KATILDI
Mısır televizyonu tarafından canlı yayınlanan törene Arafat'ın eşi ve 9 yaşındaki kızı Zahva da katıldı. Törende ön sırada Arafat'ın eşi ve kızı,Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Suudi Veliaht Prensi Abdullah, Fetih hareketinin başına getirilen Faruk Kadumi ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nün başına getirilen Mahmud Abbas bulundu. Sürekli göz yaşı döken Süha ve Zahva Arafat için Mısır televizyonundan, "Ağlama Zahva, baban hiç ağlamadı. O sabırlı ve dayanıklı bir adamdı. Tüm Arap çocukları senin onurunu paylaşıyor" sözleri duyuldu. Arafatat'ın naaşı 25 dakika süren törenin ardından 11.55'de bir uçakla önce El Ariş'e, oradan 2 Filistin helikopteriyle Ramallah'a götürüldü.

DIŞ HABERLER

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Binlerce Filistinli 'Aslanı'nı uğurladı
 Türk heyeti Mısır'da eziyet çekti
 Başkan Şeşen hayatına son vermek istedi
 Yaraları çocuklar sarıyor
 MGK 66 yıl sonra halka açılıyor
 Trene kapkaç polisi geliyor
 TRT Avrupa maçı için trilyon ödemiş
 Kürtaj yapan doktora gözaltı
 Canıdemir'in zanlısı yakalandı
 Müdür yardımcısına soruşturma
 İş izni alamayan kuaför dava açacak
 Bayram namazı 7.35'te kılınacak
 500 öğrenci zehirlendi
 Gökkafes için eylem!
 Tren tanker biçti
 Bayram bereketi
 İstanbul'da iftar...
ERDAL ŞAFAK
As ama önce yargıla
CHP lideri Baykal,...
ALİ KIRCA
Ödül!
Ben, Nazım Hikmet'in " şiir "ini yazdığı "...
NEBİL ÖZGENTÜRK
George W.Bush'un vişneli keki!
Mehmet Barlas, dün...
MEHMET ALTAN
Dört yaşında annesiz kalmak
Orta-Doğu, yaşamın devlet...
Şiddete karşı sevgi çemberi
Hollanda'da Theo Van Gogh cinayetiyle başlayan saldırılara en güzel...
Musul kaynıyor
Felluceli direnişçiler Musul'a kaçtı. Polis merkezine ve Kürt parti...
Suçlu daha ilerde
Suçlu daha ilerde
Fenerbahçeli Deniz Barış, Avrupa'da yedikleri goller nedeniyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu