kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Suç doğurup sokağa atanlarda
"Herkes ayağını denk almalı"

Suç doğurup sokağa atanlarda

Trenden atılarak öldürülen Hakan'ın annesi SABAH'a konuştu: Yakalanan o üç çocuk değil onları sevgisiz büyüten aileleri suçlu. Sevgi ile büyüyen çocuktan zarar gelmez....

Ailesi üniversiteyi kazandığında çok sevinmişti. Çocukları Kocaeli'de İşletme Fakültesi'nde okuyacaktı... Biraz ayrılık olacaktı belki ama, "Sayılı zaman tez geçer" di... Bir yıl bitmiş, ikinci sene ise ayrılığa fazla dayanamamıştı 18 yaşındaki Ahmet Hakan Canıdemir; kendisi Kocaeli'de, ailesi ise İstanbul'daydı. Yol kısa ama ama özlem büyüktü... O gün, yine trenle İstanbul'a gelmek için yola çıkmıştı. Hem çok sevdiği Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi maçını evinde seyredecek, hem de ailesiyle hasret giderecekti. Ama kendi yaşlarında üç kapkaççının hedefi oldu. Bindiği trende kapkaççıların saldırısına uğradı, telefonu alındıktan sonra aşağı atıldı. Çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldı ama ağırdı yaraları, çok geçmeden son nefesini verdi. Ahmet Hakan Canıdemir yaşama veda ederken birçok insana da organlarıyla hayat verdi. Ancak ateş de düştüğü yeri yaktı. SABAH ateşin düştüğü yerde, Ahmet Hakan'ın evinde annesi Süheyla Canıdemir ile buluştu.

"ACIMIN TARİFİ YOK"
* Bütün Türkiye acıyı paylaştı sizinle...
Çok acı. Allah hiç kimseyi ağlatmasın. Bu acının tarifi yok, hiçbir şeyle ölçülmez. Ben çocuklarıma sevgiden başka hiçbir şey öğretmedim. Dikiş öğretmenliği yapıyorum. Bir kere bile talebelerime kaşının üstünde gözün var demedim. Herkese sevgiyi öğütledim. Sevgi var olursa dünya var olur. Sevgisiz çocuklar yaptılar bunu. Sevgiyle büyütülmeyen çocuklar yaptılar. Sevgi ile büyütülmeyen çocuklar cani oluyor. Sevgi ile büyüyen çocuklardan zarar gelmiyor. Çok acı bir şey...

* Yakalandıklarında neler hissettiniz?
Sevinmedim. Onlara karşı kinim yok. Hiçbir kinim yok. Üç tanesinin yakalanması hiç bir anlam ifade etmiyor. Bir sürü var. Daha bir sürü üç tane var. Ben devlete, insanlara kırgınım sevgisiz bir toplum oluşturdukları için. Ya hiç doğurmasınlar ya da adam gibi anne olsunlar. Doğurup atmasınlar sokağa. İşte programlarda konuşuyorlar. Babasını hatırlamıyorum diyenler var. Babasını hatırlamadığın çocuğu niye doğuruyorsun? O ne olacak. Bir gün cani oluyor işte, başka bir şey olmasını bekleyebilir misin? Başka bir şey olması beklenebilir mi? Sen onu sevgiyle dünyaya getirmediysen, sevgiyle büyütmediysen, içine de Allah korkusunu yerleştirmediysen, hak nedir, hukuk nedir öğretmediysen, başkasının bir malı, şu mendili haramdır demediysen.... Haramı öğrettiysen sen o çocuğa o çocuk alamaz ki.

* Bu tür olaylara Ahmet nasıl tepki veriyordu?
Otururduk hep birlikte ağlardık. Ama ağladığımız ağladığımızla kalıyordu. Siz tek başınıza bir şey uygulayamıyorsunuz. Üzülüyorsunuz, ağlıyorsunuz, hayatın meşkalesine dalıyorsunuz, ertesi gün unutuyorsunuz. Ama kendi başınıza geldiği zaman... Ben yaşadığım müddetçe unutmayacağım. Hiç sönmeyecek benim acım. Çünkü ben hayatımı adadım çocuklarıma. Çünkü ben çocuğum olduktan sonra çocuğum için yaşadım. Anne demek o demek. Nefsi için değil. Eğer nefsi için hâlâ yaşayacaksa anne olmasın. Ben nefsim için yaşayacaksam olur mu, çocuğum için yaşamalıyım. Şimdi hep gündemde. 'Ben hayatımı kendim için yaşamalıyım' diyorlar. Kendin için yaşıyorsan anne olmaya layık değilsin. Cennet annelerin ayakları altında deniliyor ama anne olabilirsen ayağının altında. Doğurup da sokağa atarsan ayaklarının altında değil.

ONLARIN EVLATLARI YOK MU?
* Trende kimsenin müdahale etmemesi de çok acı veriyor değil mi?
Aslan gibi bir çocuğu trenden atıyorlar da o kadar kişi nasıl müdahale etmiyor? Ya siz necisiniz, ne yapıyorsunuz demiyorlar? Nasıl Allahtan korkmuyorlar? Onların evlatları yok mu? Yarın onların evlatlarının atılmayacakları belli mi? Niçin ihbar edilmiyor? Bomboş muydu o tren?

Murat Keklikçi-İSTANBUL/MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Cezaevinde bayram sabahı
 Salonlar G.O.R.A'lı
 Satır dehşeti
 İthal kapkaççı
 Hollanda'da şiddet tırmanıyor
 Bayramda ihtiyaç duyulacak telefonlar
REHA MUHTAR
Yorgo
Dün Atina'ya gitmek için havaalanında check-...
MEHMET BARLAS
Şeker bayramı mı, turizm bayramı mı?
Bazıları Ramazan...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Orda bir "oğlum" var uzakta!
Bayram tatilinin armağan...
REFİK DURBAŞ
Hayvancılık çıkmazda...
Türkiye'de hayvancılık gerilemiş...
SAVAŞ AY
Bak şu kızın yazdığına
Bin yıllık arkadaşım Güler...
EMRE AKÖZ
Az güldüm, epey sıkıldım
Doğrusunu isterseniz,...
Gençlere pekiyi: 0-0
Gençlere pekiyi: 0-0
Galatasaray'ın genç futbolcuları AEK ile oynanan ikinci hazırlık...
33 bin az mı geldi?
33 bin az mı geldi?
Ergun Gürsoy, Karaiskaki Stadı'nın kapasitesini az bulunca Özhan...
Sezer ve Arınç AB umuduyla bayramı kutladı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve TBMM Başkanı Bülent...
Yunanistan, Rum kesimini ikna etti
Yunanistan Başbakanı Karamanlis, Papadopulos'u ikna etti. Rum kesimi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu