kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mercedes, yeni CLS ile işadamlarını tavlayacak

Mercedes-Benz, yeni nesil SLK serisi ile spor otomobiller arasında kendine özgü bir yer edinirken, CLS serisi ise 4 kapılı coupe modeliyle adeta devrim yaptı Yeni CLS serisi, iki farklı araç türünün bugüne kadar görülmemiş bir sentezini içeriyor. Yeni CLS'de coupenin duygusallığı ile limuzinin konforunu birleştirilmiş

Mercedes-Benz'in SLK, CLS ve C serileri Autoshow'da otomobil tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Yeni nesil Mercedes-Benz SLK'nın, yakaladığı başarı adeta Mercedes- Benz'in dinamik yüzü haline geldi. 2004 ilkbaharında yollara çıkan yeni nesil SLK ise sportif ve güçlü karakterini ilk bakışta yansıttığı gibi bir roadsterin karakteristik özellikleri olan uzun motor kaputu, yatık ön cam, geniş kapılar ve kısa bagaj bölümü özelliklerini de taşıyor.

Arkadan öne incelen silueti, ön ızgaranın tasarımı, motor kaputunun üzerinde Formula 1'i anımsatan profili ile yeni SLK, spor otomobiller arasında özel bir yere sahip. İç tasarımı ile de dikkat çeken SLK, 'vario damı' ile yeni bir akım başlattı. Mercedes-Benz mühendisleri tarafından geliştirilen dam, daha hızlı açılıp kapanıyor. Farklı bir şekilde katlandığı için bagajda 63 litre daha az yer tutan dam, aracın üstü açıkken de 208 litre kullanım hacmi sunuyor. Modern üretim teknikleri, yüzde 40'ın üzerine çıkan özel çelik alaşımı kullanımı ve diğer önlemler sayesinde yolcu güvenliği, yeni SLK'da daha da artırıldı.

Güçlü motor seçenekleri
Kaza ağırlığına göre iki kademede açılan hava yastıkları, yine iki kademeli olarak çalışan emniyet kemeri gergi gücü sınırlandırıcısı, yeni geliştirilen baş ve gövdeyi koruyucu yan hava yastıkları yolcu güvenliğini tamamlayan ögeler. Araç takla attığında özel bir sensör ile devreye giren yan hava yastıkları ve emniyet kemeri gergi gücü sınırlandırıcısı, özel dirençli çelik borularla desteklenen A sütunları ve güçlü roll bar'lar yeni SLK kullanıcılarına üstü açıkken de güvenlik sunuyor. Mercedes-Benz tarafından SLK kullanıcılarına sunulan AIRSCARF sistemi sayesinde araç üstü açık kullanıldığında baş dayama yastıklarından üflenen sıcak hava ile sürücü ve yolcunun baş ve boyun kısmının serin günlerde de sıcak tutulmasını sağlıyor.

Mercedes-Benz'in yeni SLK'da sunduğu motor seçenekleri de tüketicinin beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanmış. SLK serisi ile ilk kez 8 silindirli (265kW/360 PS gücünde) bir motora yer veren Mercedes-Benz, 100 kilometre hıza 4.9 saniyede erişen SLK 55 AMG'yi bu motorla donatıyor. Yeni 7 vitesli otomatik şanzıman "7 G-TRONIC" de standart donanım olarak yer alıyor. Yeni 6 silindirli motorla donatılan SLK 350, yüzde 25 daha fazla güç, yüzde 13 daha fazla tork sunuyor. 100 km hıza erişmesi 5.6 saniye alıyor.SLK 200 Kompressor ise yeni nesil dört silindirli motor ile 163 beygirlik motora sahip.

CLS ile güç ve zarafet birleşiyor
CLS serisi ile devrim yapan Mercedes- Benz, dört kapılı coupe olarak yeni bir model türünün ilk örneğini üretti. Yeni CLS Serisi ile Mercedes-Benz, iki farklı araç türünün bugüne dek görülmemiş bir sentezini gerçekleştirerek, coupe modellerinin duygusallığı ile limuzinin konfor ve işlevselliği birleştirilmiş. CLS'nin en büyük özelleklerinden biri de dinamizm ve büyük ölçüler, güç ve zarafet, estetik ve işlevsellik gib zıt kutupları uyumlu hale getirmesi.

İki yeni benzinli motor seçeneği
Araçta opsiyonel olarak sunulan PRESAFE, olası bir kazayı algılayarak yolcuları ve aracı en iyi sekilde korumak üzere gerekli önlemleri çok kısa bir sürede alıyor: Hava yastıklarının en etkin şekilde koruyabilmesi için koltuklar dik duruma getiriliyor, emniyet kemerleri gerginleşiyor, sun roof kapatılıyor. Yeni geliştirilen V-6 motor ile donatılan CLS 350, 7 saniyede 100 km hıza erişiyor. Yüksek torklu bu motor (2400 dd/350 Nm) aracın standart donanımı olan yedi vitesli otomatik şanzıman (7GTRONIC) ile mükemmel bir uyum sağlıyor. 5000cc hacimli V8 motorla (225 kW/306 PS) donatılan CLS 500 ise saf kan spor otomobillerinin sürüş zevkini üst sınıf limuzinlerin konforuyla birlikte veriyor.
DİĞER BİLGİ VE YAŞAM HABERLERİ
 İtalyanlar'ın Yeni Idea'li
 Alfa Romeo Standında Şenlik
 Citroen, C4'le Farklı Bir Çizgi Yakaladı
 Octavia'nın Yüzü Yenilendi
 60 Yeni Model Sergilenecek
 4x4 Sportage'le Araziye Çıkacak
 Kimler Katılıyor?
 Avrupalı Tüketici Mini Seviyor
 Laptop Piliyle Giden Otomobil Ürettiler
 Bmw, Yenilenen M5'le F1 Keyfi Yaşatacak
 Mini Sevenler İçin Copen Markası Doğdu
 Discovery 3, Daha Güçlü Motora Sahip
 Sonata Ab'li Tüketiciler İçin Yeniden Yaratıldı
 Megane Ailesi Tam Kadro Gövde Gösterisi Yapacak
Yurtdışına gitti bir daha dönmedi
Çocuk pornosu suçlamasıyla 2 yıl tutuklu kalan tahliye olur olmaz da...
'Çocuk hata yapıyor ceza veremiyoruz'
Bakan Güldal Akşit'e göre yurtlarda çocukların sorumluluğunu üstlenen...
IMKB
E: 23,177 D:% 0.19
DOLAR
S: 1,444,000 D:% -0.41
EURO
S: 1,882,000 D:% -0.21
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu