kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kaslı Amerikan Chrysler 300C

Sıradışı olmak isteyenlere Chrysler'in sürprizi var. 5.7 litrelik efsanevi HEMI motorla donatılan otomobil, sürüş konforu ve tasarımıyla dikkatleri çekiyor

Chrysler ve Jeep markaları, 2. salonda 1034 metrekarelik bir alanda toplam 13 model sergileyecek.Chrysler bölümü ve Jeep modellerinin sergilendiği Jeep olmak üzere toplam iki alandan oluşuyor.bölümünde toplam 8 farklı model, Jeep'te ise; farklı donanım paketleri ile giydirilecek toplam 5 model yer alacak. Chrysler'in en yeni üyesi 300C, Sedan ve Touring Station modelleri Autoshow 2004'te Türk otomobil tutkunları ile buluşacak.

Spor otomobiller ağırlıkta
Chrysler tarafından fuarda sergilenecek diğer modeller ise; Crossfire Roadster, sedanın genişliği ile spor coupenin birleşiminden oluşan yapısıyla Sebring ve Sebring Cabrio, retro ruhu taşıyan PT Cruiser ve PT Cruiser Cabrio GT, yeni dizel motoruyla ve görünümü ile Jeep Cherokee, Jeep Grand Cherokee'den oluşuyor. Chrysler'in tamamen yeni arkadan itiş mimarisini temel alan Chrysler 300C, klasik orantılara sahip. Uzun motor kaputu, kısa bagaj ve çarpıcı profil ile beraber 18 inçlik tekerlekler Chrysler 300C'ye farklı bir görünüm veriyor.

50 yıl aradan sonra dönüş
Chrysler 300C modeli, HEMI motorun yaklaşık 50 yıl aradan sonra Chrysler markasına dönüşünü simgeliyor. 1950'lerde Chrysler'in 'harf serisi' otomobillerinde kullanılan efsanevi motor yeniden tasarlanmış ve 5.7 litre HEMI V-8 motor olarak bilinen yüksek performanslı motor yeniden doğmuş. HEMI ile 0-100 km'ye 6.4 saniyede ulaşmak mümkün. Bu efsane motorun yanı sıra otomobilde 2.7 lt ve 3.5 lt'lik motor seçenekleri de yer alıyor. Elektronik Denge Programı (ESP), Acil durum fren desteği (BAS), tüm hızlarda uygulanan çekiş denetimi (Traction Control), dört tekerlekte kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS), ön ve arka koltuklarda yan perde hava yastıkları sürüş güvenliğin artıran güvenlik donanamlarından birkaçı. Chrysler 300C ile Chrysler güvenlik konusunda birçok 'ilk'e imza atmış. Örneğin araçta tek dokunuşla kapanan elektrik kumandalı camlar ve sunroof ile algılayıcılar sayesinde, camı otomatik olarak açan ve bu şekilde özellikle çocukların yaralanmasını önleyen bir sistem sunuyor. Chrysler'in ilk kez 300C'de sunduğu diğer bir güvenlik özelliği ise, lastik teknolojisiyle ilgili. İç gömlekte bulunan özel dolgu macunu 5 mm'ye kadar olan delikleri doldurarak hava kaybını önler ve seyahat halindeyken lastik patlaması sonucu yolda kalma olasılığını azaltıyor.

Jeep serisi zenginleşti
Gelelim Jeep markasına... Jeep'in amiral gemisi olan Jeep Grand Cherokee, Vision ve Black Pearl serilerini eklenmesiyle daha zenginleşmiş. Jeep Grand Cherokee Limited modelinden geliştirilen Vision Serisi modellerinin standart donanımında; 17-inç "Rogue" gümüş renkli alaşım jantlar, orta kısımları gümüş renkli uçlarında siyah kapaklar bulunan koruyucu raylar, gümüş renkli toz boya kaplı port bagaj rayları ve "Vision Series" arması yer alıyor. Tüm bu aksesuvarlar gövdenin lüks görünümünü artırıyor. Parlak alüminyum kaplamalar, Jeep logolu lüks zemin paspasları, paslanmaz çelik marşbiyel plakaları ve bagaj filesi lüks etkisinin kabinde de sürmesini sağlıyor. Serinin üst modeli olan Jeep Grand Cherokee Overland modelinden geliştirilen Black Pearl Serisi, platin renkli yeni alüminyum alaşım jantları, krom kaplı koruyucu barlı ızgarası, mat siyah koruyucu rayları ve "Black Pearl Series" arması yardımıyla kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Şık kabinde; paslanmaz çelik marşbiyel plakaları, AM/FM radyo ve CD çalar, isteğe bağlı olarak sunulan RB3 navigasyon sistemi, özel siyah kapı döşemeleri, ön göğüs ve orta konsol, çift renkli deri kaplı direksiyon simidi ve bagaj filesi yer alıyor. Vision Serisi ile Black Pearl Serisi beş farklı gövde rengi seçeneğiyle satışa sunuluyor. Grafit Metalik, Patriot Mavisi, Parlak Siyah Kristal, Parlak Gümüş Metalik ve Taş Beyazı.
DİĞER BİLGİ VE YAŞAM HABERLERİ
 İtalyanlar'ın Yeni Idea'li
 Alfa Romeo Standında Şenlik
 Citroen, C4'le Farklı Bir Çizgi Yakaladı
 Octavia'nın Yüzü Yenilendi
 60 Yeni Model Sergilenecek
 4x4 Sportage'le Araziye Çıkacak
 Kimler Katılıyor?
 Avrupalı Tüketici Mini Seviyor
 Laptop Piliyle Giden Otomobil Ürettiler
 Bmw, Yenilenen M5'le F1 Keyfi Yaşatacak
 Mini Sevenler İçin Copen Markası Doğdu
 Discovery 3, Daha Güçlü Motora Sahip
 Sonata Ab'li Tüketiciler İçin Yeniden Yaratıldı
 Megane Ailesi Tam Kadro Gövde Gösterisi Yapacak
Yurtdışına gitti bir daha dönmedi
Çocuk pornosu suçlamasıyla 2 yıl tutuklu kalan tahliye olur olmaz da...
'Çocuk hata yapıyor ceza veremiyoruz'
Bakan Güldal Akşit'e göre yurtlarda çocukların sorumluluğunu üstlenen...
IMKB
E: 23,177 D:% 0.19
DOLAR
S: 1,444,000 D:% -0.41
EURO
S: 1,882,000 D:% -0.21
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu