kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TÜRKÜNÜN KAFİYESİ TUTMUYOR.....   Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise komisyonda ortalığı yatıştırmaya çalıştı. Bakan Çiçek yaptığı konuşma sırasında Özgürlük türküsü hoş bir türküdür. Ben de seviyorum. Ama bazen bu türkünün kafiyesi Türkiyeye uymuyor. Türkiyenin realiteleri unutulmamalı. Bazı durumlarda savcı isterse bu yetkisini kolluğa verebilmeli diye konuştu.
Polisin CMUK isyanı
Polisin tasarıda itiraz ettiği noktalar

Ürküten isyan

Polis "CMUK böyle çıkarsa biz de kimseyi yakalamayız, görmemişiz der geçeriz" diyor.

Ceza Muhakemeleri Usul Yasası tasarısının görüşülmesi sırasında komisyondaki polis ve jandarma temsilcileri, çalışmalarını aksatacağı eleştirisiyle tasarıya sert itirazlarda bulundu.
Kolluk kuvvetlerinin yetkilerini sınırlayan, keyfi uygulamaları daraltan yasa tasarısı için bir polis şefi "Üstümüze gelinirse gözlerimizi kapar, vazifemizi yaparız" uyarısını dile getirdi.


Polisin CMUK isyanı

Ceza Muhakemeleri Usulü Kanun Tasarısı'nın görüşüldüğü komisyonda emniyet ve jandarma yetkilileri, tasarıya sert sözlerle karşı çıktı... Keyfi uygulamaları daraltan yasa tasarısı için bir polis şefi "Üstümüze gelirseniz gözlerimizi kapar vazifemizi yaparız"diye konuştu.

Emniyet ve Jandarma Ceza Muhakemeleri Usulü Kanun (CMUK) Tasarısı'na itirazları TBMM Adalet Komisyonu'nu üçe böldü. Emniyet ve Jandarma, acil durumlarda aramalarla ilgili daha çok yetki isteyince Komisyon üçe bölündü. Emniyet ve Jandarma bir tarafta, vekiller diğer tarafta yer alınca, Adalet Bakanı Cemil Çiçek orta yol bulmaya çalıştı. Ancak, sert tartışmalar sonrasında milletvekilleri galip geldi. Komisyonun dünkü toplantısında tartışma konusu arama ve belgelerin incelenmesiydi. "Ancak savcı veya hakim izniyle arama yapılabilir" hükmüne itiraz eden Emniyet ve Jandarmanın, "savcıya ulaşamadığı durumlarda" kolluk amirine arama ya da elde edilen belgeleri inceleme yetkisi verilmesini istedi. Bazı üyeler Emniyet ve Jandarmaya destek verdi. AKP ve CHP'li üyelerin yanı sıra, Barolar Birliği ile uzman olarak toplantıya katılan öğretim üyeleri de bu talebe karşı çıktı.

ARA ÇÖZÜM ARANDI
Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile Komisyon Başkanı Köksal Toptan ara çözüm aradı. Çiçek, savcıya ulaşılamadığı durumlarda, daha önceÇİÇEKİN DİŞİ APSE YAPTI.....   Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Meclis Adalet Komisyonunda CMUK görüşmelerine katıldı. Çiçek, ameliyat eldivenini buz torbası haline getirerek acısını azaltmak için elindeki buz torbasını sık sık yanağına bastırdı. savcıdan alınan yazılı izne dayanarak güvenlik güçlerinin arama yapmasına izin verilmesini önerdi. Ancak Bakanlığın önergeleri de reddedildi. Maddenin yeniden düzenlenmesi için görüşmeler ertelendi.

SIKINTI KAPIDA
Komisyonda iki konuda istekleri reddedilen Emniyet ve Jandarma adli kolluk düzenlemelerine de karşı çıkıyor. Emniyetçiler, "Polis pasifize edilmek isteniyor. Bu yasa suçluya yarar. Türkiye suçlu cenneti olur" diye tepki gösteriyor. Adli polis uygulamasına ise tamamen karşı çıkıyor. Bir polis şefi, "Adli polis uygulaması AB ülkelerinde bile terk edildi" derken, "Fazla üzerimize gelinirse, gözlerimizi kaparız, vazifemizi yaparız. Sorulduğunda, 'Biz onu görmedik. Sonradan vakıf olduk' der geçeriz" dedi. Emniyet telefon dinleme süresi ile silahlı çetelerin takibinde gizli izleme kararının hakim kararıyla üçer ayı aşmayacak şekilde yenilenmesini istiyor. Yer gösterme yetkisinin poliste de bulunması, organize suçlarda gözaltı süresinin 4 gün olmasını, savcının yanı sıra polise de tanık dinleme yetkisi verilmesini istiyor.

Zübeyde YALÇIN/ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Elkatmış'a Gül'den 'dikkatli ol' uyarısı
 İsrail'den Gül'e davet
 AKP'li Hüsrev Kutlu'dan iddia: Telefonlarımız dinleniyor
 CHP'de fiili bölünme
 Demirel-Ağar-Uzan Papa için yan yana
 Askeri hâkimler Anıtkabir'de
 GBF'de uzmanlık bölümleri kalkıyor
MAHMUT ÖVÜR
İstanbul AB için ne yapmalı?
AB'den müzakere tarihi...
YAVUZ DONAT
İşte o pano
Zafer Çağlayan anlattı... Önceki gün...
Türkiye'de Beckham arayan adam
Beckham'ı dünya markası yapan Stephen Curnow bugünlerde bir Türk...
AIDS bulaştırdığı eşini kümeste ölüme terk etti
Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan AIDS'li...
İlk yerli füze sistemi Erdoğan'dan tam not aldı
İlk yerli füze sistemi Erdoğan'dan tam not aldı
Aselsan tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli hava savunma...
Babacan'dan kişi başına gelir müjdesi
Babacan'dan kişi başına gelir müjdesi
Türk-İtalyan Forumu'nda konuşan Devlet Bakanı Babacan, Türkiye'nin bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu