kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evlilikte kadınların yaşadığı problemler ve tepkileri
Evlilikte kadınların yaşadığı problemler ve tepkileri

Bugün de evliliklerin "temel taşı" kadınları; onların sorunlarını ve buna nasıl reaksiyon verdiklerini inceleyelim. Kadınlar da, erkekler gibi mutlu olmak, sevmek, sevilmek isterler. Ancak her zaman bu mümkün olamaz. Böyle zamanlarda kadınlar hayal kırıklıklarını erkekler gibi ihanet ederek göstermezler. Ama bu, hiç olmaz demek değildir. İnsan her zaman insandır. Kadınlar da erkekler kadar sık olmamakla birlikte, ihaneti direkt bir çıkış, bir kaçış yolu olarak görebilir. Kadın niye ihanet eder?: Erkeklerde olduğu gibi, ruhsal boşluk hissettiği için. Bu boşluk bazen can sıkıntısı, bazen bıkkınlık ya da hayata renk katmak, erkeklerden (babası veya kocası dolayısı ile) onları aşık edip intikam almak, aşkta tatmin olmamak veya sevgi-aşk eksikliğinden "ihanet" kisvesine bürünür.

DUYGUSAL BOŞLUKLAR
Kadın bazen daha az tehlikeli bulduğu 'bilgisayar sohbeti' dediğimiz chat yapar.
Burada en basitinden karşı cins ile 'ekran flörtü' eder. Burada bol bol istediği gibi fantezi yapar. Bazen de işi tanışmaya ya da telefonlaşmaya kadar götürür. Şayet kocası tarafından yakalanırsa iş evlilik terapistine gitmeye, ayrılmaya veya çok tatsız aile içi şiddete kadar gider. Tabii evlilik terapistine gelinebilse neden buralara gelindiği bulunur ve çare aranır. Bir orta yol bulunur ve bu ikilemden kurtulunur. Bazı kadınlar ruhi boşluğunu, çaresizliğini, yalnızlığını veya kocası tarafından dışlanmasının verdiği eksikliği içki içerek kapatmaya çalışır. İçtikçe cesaretlenir, agresifleşir ya da sözleri ile kırıcı olur. Esasında sarhoşken söylediklerini hatırlamaz ama deşarj olarak rahatlarlar. Ama o sırada kocalarının gözünde nasıl küçüldüklerini, kadınlıklarını nasıl kaybettiklerini ve ne duruma düştüklerini bilseler, eminim ki hemen bir evlilik danışmanına başvururlardı. Burada önce kadının, alkolik olduğunu kabul etmesi ve mutlaka yardım alması gerektiğine inandırılması lazımdır. Eğer içindeki boşluğu, yalnızlığı, duygu açlığını dolduramaz ve çevresini değiştirmezse her şey aynen devam eder. Burada evlilik terapisti karı-kocanın hayatında aksayan noktaları tespit ederek yardım eder, psikolojik destek verir, kocayı yönlendirir.

DESTEK ALINMALI
Aynı şekilde kumar oynamak, aşırı yemek yemek, yalan söylemek, para harcamak, kleptomani dediğimiz hırsızlık ruhsal boşluğu doldurma gayretleridir.
Evliliğinde işler aksadıkça, dolayısı ile yemek yedikçe, kocası tarafından yağ tulumu olarak aşağılanır ve bu bir kısır döngüdür. Hayatını doldurmak, boş zamanlarını değerlendirmek; manevi hazlar alabilmek rahatlık verebilir. Ama kocası tarafından ihmal edilen, anlaşılmayan, aşağılanan, vurulan, yok farz edilen bir kadın ne yapabilir. Şartlar aynen kaldığı sürece değişen bir şey olmaz. Olaylar çığ haline gelmeden evlilik terapistine başvurulup tedavi görmelidir. Evlilikte kadınların problemlerinden biri de 'VAJİNİSMUS' denilen rahatsızlıktır. Eğer bir kadın hastalıkları doktoru tarafından bulunan fiziksel bir rahatsızlık yoksa ve kadın vajinismusu karakterize eden rahatsızlıktan muzdaripse o vakit psikolojik bir sorun olduğu anlaşılır. Eğer kadın eşini sevmiyorsa, evliliğinden memnun değilse, kocası tarafından seksüel olarak taciz edildiğini düşünüyorsa vajinismus ortaya çıkabilir. Aradaki dikenler temizlenmedikçe, sebeplerin düzelmesi sağlanmadıkça arada gevşemiş karı-koca ilişkisi kuvvetlendirilmedikçe, maalesef bu durum ayrılmaya kadar gider. Evlilik terapisi gereksiz yere ayrılmaya giden evlilikleri düzeltebilir. Evlilikler yaşlı koca ile yaşanan zorluklar, üvey evlat veya üvey anne problemleri de evlilikle ilgili irdelenecek konulardır.

İKİNCİ EVLİLİKLERE DİKKAT
Kısaca ikinci evlilik şahısların tekrar hayatına çeki düzen vermek üzere yapılan bir denemedir.
Birinci evlilikteki hatalar tekrar edilmek istenmez. Veya kadın kendini dul olmaktan kurtaracak bir sığınak arar; yahut yaşlı birini seçer veya seçilerek hayatının geri kalanını garantiye alır! Ama bu arada ruhunda ne fırtınalar kopar, kendini nasıl feda eder, istemediği kişiyle hayatını nasıl paylaşır? Hele kadının çocuğu varsa; üvey baba çocukları kırarsa; her söylenen o anneyi içten içe yıpratırsa... İşte aile terpistine gitmeniz için uygun bir sebep. Bu konulara devam edeceğiz.

Konuşalım, soralım, öğrenelim, birlikte çözelim, sorunları paylaşalım, rahatlayalım! Psikolojik Danışman Evlilik ve Aile Terapisti Selin Özkök Karacehennem'e ulaşmak için tel:(0212) 352 52 25-26 e-mail: evliliksanati@yahoo.com

Selin Özkök Karacehennem

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ben görmüş geçirmiş bir sanatçı modeliyim
 Akrepler'in hırsları ruhsal gelişimlerine yarayacak
 Mutluluk ve huzur çok uzakta değil
 Türk filminin fendi yabancı filmi yendi
 Cennet en güçlüyü test etti
 Magazin dünyasının Semra Hanım'ları
 Eşinizin ailesi ve siz
 Beyazperdenin en süperi Süpermen
HAKAN & UTKU
Kaynana Semra diyor ki...
'Bora Gencer, oğlum sayılır.
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Armutlu kek
Armutların üzerine...
Çocukların aşırı spor yapması hormon sistemini bozuyor
Çocukların aşırı spor yapması hormon sistemini bozuyor
Her yaş grubunun egzersiz seçiminde dikkat etmesi gereken noktalar...
Futbol oynamadan önce makarna yiyin
Futbol oynamadan önce makarna yiyin
Uzmanlar, düzenli oynanan futbolun kalp açısından yararlı olduğunu...
Centro yıkılıyooo!
Centro yıkılıyooo!
İzzet Çapa'nın sahibi olduğu, Sermin Çapa'nın işlettiği...
Makus talihini yenebilecek mi?
Makus talihini yenebilecek mi?
Yaşadığı aşklar hep hayal kırıklığı ile noktalanan Özlem...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.