kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Lutfi Mete @ SABAH
 

Bir sonraki kurtarıcı Uzan mı?

Bir siyasetçiyi sevip bağlanmak için herkesin kendine göre gerekçesi vardır. Kimi boyundan, kimi kelinden; kimi huyundan, kimi dilinden lidere vurulur. Kimine göre şahanedir, kimi için ideoloji bahanedir. Kimi hemşerilikten sevdalanır, kimi hanımköylülükten.. Kimi candan, kimi cüzdandan.. Umarım ben de bir gün bir siyasetçiye iman edip ' işte bu zat memlekette gerçek dönüşümü başlatır' derim..
Aslında istediğim atla deve de değil. Temiz ama ahmak olmayan bir siyasetçi yeter bana. Lakin ' temizlik' meselesinde ' hastalık derecesi'nin peşindeyim. Adamımın kursağından haram lokma hiçbir yöntemle geçmeyecek. Ne dini fetva ile, ne ideolojik yorumla, ne gerçekçi siyaset yaveleriyle kendini ve çevresini harama alıştıracak. Ne hortumlayacak, ne hortumlatacak. Ne de ' Sen ye, ben göz yumayım ama başta kalayım' diyen ' netekimci' halaskar gazi gibi yapacak.
Siyaseti izlediğim 30 yıl boyunca hasbelkader gazeteci olarak ülkenin daima hortumlandığına tanığım.. Hangi siyasetçinin servetinin nereden nereye geldiğini ve meşru yollardan bunun olmayacağını çok iyi biliyorum.. Kimin haram yediğine inanıyorsam vicdanen ikna olmuşumdur.. Fakat aynı 30 yıl içinde benim vicdanımı ikna eden kanıtlar nedense yargıyı ya hiç tatmin etmemiş veya çok nadiren işe yaramış ve yalnızca iki siyasetçi (Tuncay Mataracı ile Hilmi İşgüzar) hüküm giymiştir..


Geçmişe doğru bir bakınca insanın Cem Uzan'da siyasi istikbal göresi geliyor. Belli ki bu millete soyan yaramış. Tabii Uzanlar'ın soyduğunu söylemiyorum; çünkü henüz kutsal yargı kararını vermiş değil. Hem zaten baba ve kardeş suç işlemiş ise bunda siyasetimize şecaat getiren taze kurtarıcı adayı Cem Uzan'ın kabahati ne? O kendisini çocukluğundan beri memleketi nasıl kurtaracağı yolunda tasarılar geliştirerek hazırlamış değil mi?. Varlıklı bir ailenin çocuğu olarak geçim sıkıntısı çekmediği için bütün enerjisini ülkeyi kurtaracak devrimler için kafa yormaya vakfetmiş değil mi? Bu sayede Genç Parti ülkenin bütün iç ve dış sorunlarını görülmemiş bir vukufla kuşatacak programlar açıklamış bulunmuyor mu? Meydanları dolduran yoksul kalabalıklar, bizzat çocuklarının ekmek parasını harcamak bahasına yollara dökülen inanmış kitleler değiller mi?.
Öyleyse Türkiye'nin yeni yahut yedek kurtarıcı adayı neden Cem Uzan olmasın?. Adam tam da 'küreselleşme' sürecinin öngördüğü şekilde mutlak ideolojisizlik ilkesiyle hareket etmiyor mu? Küreselleşmeye inanmışlığın gereği; her an her şeye karşı çıkabilir ve her an her şeyi onaylayabilir olmak gelecekte yeni vatan kurtaran aslan görevini devralmak için en elverişli özellikler değil mi? Denecek ki:
Efendim Türkiye'de kurtarıcı olmak için Amerika'dan icazet koparmak, özellikle de bu ülkedeki Musevi Lobisi'nden medyamızın deyimi ile' geçer not ' almak şarttır. Oysa Uzan feşmekan firma ile sorunu yüzünden ABD'ce asla istenmeyecek adamdır. Canınızı sıkmayın efendim. Eğer hakikaten o dediğiniz Amerikan ve Musevi Lobisi'nin icazeti şart ise, mutlaka bir yolu bulunur. ABD, her zaman sırtında yumurta küfesi olan siyasetçileri öne çıkarmaya bayılır. Yine denecek ki:
Peki ya Cem Uzan zannettiğimizin aksine hapse mahkum olursa, ' geleceğin kurtarıcısı ' senaryonuz çürümez mi?.
Sanırım çürümez.. Çünkü Cem Uzan'a hapis cezası ya hiç verilmeyebilir veya Tayyip Erdoğan'ın yattığı kadarını geçmeyebilir. O zaman da yeni kurtarıcımız, hakkında beş yüz yıl hapis gerektirecek ithamlarla iftiraya uğramış (?), ancak bir nebze kusurlu görüldüğü için yedisekiz ay hapis yatarak çıkmış bir kahraman kimliği ile meydanları fethedebililir.
Tabii ki Erdoğan'ın mağduriyeti ile, eğer olursa Uzan'ınki aynı kefeye konamaz.
Millet Erdoğan'ın şahsında 28 Şubat dayatmacılığını tasfiye etmeye çalıştı.
Oldu, olmadı ayrı şey.. Hatta imanımca 28 Şubat'ın asla yerli bir tasarı ve uygulama olmaması da ayrı bir şey.. Çünkü öyle olsaydı, bugünkü hükümetten ve çizgisinden homurdanan askerlerin talimde ' yaylalar yaylalar' yerine ' kendim ettim, kendim buldum; mağdur yarattım başıma diktim' diye türkü söylemeleri gerekirdi. Oysa homurdananı ve homurdanmayanı, subayı ve sivili ile derinliklere bakabilenler şimdi artık iyi biliyor ki 28 Şubat bir ' küresel oyun' uzantısıydı; sonuçları da büyük ölçüde öngörülmüştü. Dolayısıyla yeni bir mağdur vakası ve yeni bir kurtarıcı uyarlaması da ' yerli tasarı' olmayacaktır.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Köyün en büyük yalancısı   / 14-12-2004
 Baş olma sevdası   / 13-12-2004
 KKTC'nin sondan bir önceki faslı   / 10-12-2004
 İdamla korkut, müebbede razı et   / 09-12-2004
 Geriye devşirilmişlik hali   / 07-12-2004
 'Bürokratik oligarşi'   / 06-12-2004
 13 kurşunda 70 milyon parmak izi   / 03-12-2004
 Milli Devleti Fesih Kurulu   / 02-12-2004
 Tamaaamen hayal ürünü   / 30-11-2004
 Her yaşa bir kurşun   / 29-11-2004
ÖMER LÜTFİ METE
Bir sonraki kurtarıcı Uzan mı?
Bir siyasetçiyi sevip...
YAVUZ DONAT
AB ve Bursalı çaycı Mehmet
Kahramanmaraş' tan Ali Rıza...
Volkan'ın üç organıyla üç can kurtuldu
Geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki...
Sanık ayağa kalk!
20 yıldır üyelerden aidat toplayıp tek çivi bile çakmayan kooperatif...
'Modern' görüntünün ardında büyük ihmal
'Modern' görüntünün ardında büyük ihmal
G-Mall yangını durumu görüntüyle kurtarmaya çalışan kafa yapısını bir...
'Dekor fiyasko bina hatalarla dolu'
'Dekor fiyasko bina hatalarla dolu'
Yangın yerinde Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği İstanbul...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu