Parmak sucuklu kuru fasulye
Isıtılmış bir çorba kaşığı zeytinyağında parmak sucukları 2-3 dakika soteleyip, ayrı bir kaba alın. Sucukları pişirdiğiniz tavaya kalan yağı, soğan, kereviz ve sarmısakları koyup, soğanlar sararıncaya kadar soteleyin. Piliç suyu, domates salçası ve fasulyeleri ilave edip, dibini tutturmamaya dikkat ederek kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin. Sucukları ilave edip, beraberce 10 dakika daha pişirin. Hardal, tuz ve karabiber katıp karıştırın ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket parmak sucuk * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (elma dilimlenmiş) * 4 sap kereviz (iri doğranmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 3 su bardağı sebze ya da piliç suyu * 1 tatlı kaşığı domates salçası * 400 gram konserve kuru fasulye * 1 çorba kaşığı hardal Tuz, karabiber
|