kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
85 ÖĞRENCİYE MEZAR OLMUŞTU: Bingöl’de meydana gelen depremde öğrencilere mezar olan Çeltiksuyu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu yerine SABAH, kısa sürede depreme dayanıklı modern bir okul yaptırmıştı.
Sabah'ın okulu örnek

Çelik, SABAH'ın yaptırdığı okulu örnek göstererek kendini savundu: Eğitimde kısıntı olmaz, olursa bedeli ağır olur.

CHP'nin, okul ihalelerine fesat karıştırdığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Çelik hakkında verdiği soruşturma önergesi Meclis'te reddedildi. Çelik, Bingöl depreminde yıkılan ve daha sonra SABAH tarafından modern bir şekilde yaptırılarak eğitime kazandırılan Çeltiksuyu ilköğretim okulunu örnek göstererek, "Ucuz diye yaptırılan okullar öğrencilere mezar oldu" dedi.

Sabah'ın yaptığı okul Meclis'te örnek oldu

Milli Eğitim Bakanı, kendisini Bingöl depreminde yıkılan daha sonra Sabah tarafından yaptırılarak eğitime kazandırılan okulu örnek göstererek savundu: Ucuz yapılan okullar çocuklara mezar oluyor.

CHP'nin okul ihalelerine fesat karıştırdığı gerekçesiyle Milli Eğitimi Bakanı Hüseyin Çelik için verdiği soruşturma önergesi TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi. Önergenin oylamasında Çelik, kendini Bingöl depremi sonrasında yıkılan ve SABAH Gazetesi tarafından yaptırılarak eğitime kazandırılan Çeltiksuyu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu yerine yaptırdığı okulu örnek göstererek savundu. Bakan, en düşük fiyatla yaptırılan kamu binası ve okulların depremler sırasında yıkıldığını, birçok vatandaşa ve öğrenciye bu binaların mezar olduğunu belirtti ve ekledi: "Ucuz diye okul yapmam,yaptırmam." TBMM Genel Kurulu'nda dün CHP'nin Milli Eğitim Bakanı Çelik hakkında verdiği soruşturma önergesi ele alındı. Önergesi 161 kabul oyuna karşılık, 304 oyla reddedildi, 11 çekimser, 3 boş, 2 de geçersiz oy çıktı. Önergenin görüşmeleri sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanların tam kadro Meclis'e gelip Çelik'e destek vermesine karşın iktidarın oylamada 63 fire vermesi dikkat çekti. Kamu İhale Kurumu'nun da "düzeltilmesi" yönünde karar verdiği bazı okul ihaleleriyle ilgili CHP'nin eleştirilerini yanıtlayan Çelik, "Bir firmanın ihaleyi alması sadece ucuz fiyat vermesine bağlanamaz. Aşırı düşük fiyat verilmesi de sorgulanması gereken bir konudur. Geçmişte bazı okullar ucuza yapılmış gibi geliyor ama bedeli ağır olmuştur. Bingöl Çeltiksuyu Yatılı Bölge Okulu, 86 öğrencimize mezar oldu. Bugün olsa yine ucuz diye okul yapmam, yaptırmam. Tek başına ucuz fiyat doğru bir yaklaşım değil" dedi.

BEDELİ AĞIR OLUR
Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Depremlerde kamu binalarında yüzlerce vatandaşımız can verdi. Fiyatı ucuz görünen ihalelerin bedeli ağır olmuş,bu binalar vatandaşlarımızın mezarı haline gelmiştir. Yatılı bölge okullarımızın yüzde 20'si depreme dayanıksız çıkmıştır. Çürük binaların büyük çoğunluğu geçmişte en yüksek kırımı yapan firmalara verilmiştir. 450 milyar liraya yaptırdığınız bir okulu depreme dayanıklı hale getirmek için 350 milyar lira daha ödemeniz gerekiyor." Çelik gerek partisinin kapalı grup toplantısında gerekse Genel Kurul'da yaptığı konuşmada eleştirilere şöyle yanıt verdi.

VEKİL KARDEŞİ DE İHALE ALIR: Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen'in kardeşinin ihale aldığına ilişkin haberler çıktı. Bunu ihbar kabul ettim ve hemen hukuka uygun olmayan bir durum olup olmadığını araştırmak üzere Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdim. CHP'liler, AKP'li birinin oğlunun Antalya'da ihale aldığını söyledi. Ben böyle bir şey duymadım. Size kuşlar mı söylüyor? Eğer ihale şartlarını yerine getirmiş, hukuka uygun davranarak sizin de kardeşiniz başkası ile ihaleye girip alıyorsa bunun yadırganacak bir şeyi yok.

KİK'E SUÇLAMA: Kamu İhale Kurulu (KİK), bu ihaleler ile ilgili hiç alışık olmayan bir üslup kullandı. Kararlarını bize bildirmeden kamuoyuna açıkladı ve dosyayı Başbakanlığa da gönderdi. Ayrıca KİK'in yayınladığı ve en düşük fiyatı veren firmaların teklifinin dikkate alınması yönündeki tebliği biz ihaleye çıktıktan sonra yayınlanmıştır ve yasaya aykırıdır. Ben de KİK'i dava edeceğim. Çünkü taraflı davranıyor.

GEREĞİNİ YAPARIM: Ucu kime dokunursa dokunsun, bana ihaleler ile ilgili bir delil ulaşırsa gereğini yaparım. İhaleleri doğulu firmaların aldığı söyleniyor. Ben bölgesel ayrımcılık yapmam. Böyle bir şey bu çağda olur mu? Bunu iyi araştırın.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bebeğini ağaca çıkardı
 Ailesi hasretle yolunu gözlüyor
 'Öleceğimi sanıp son duamı ettim'
 İki Türk ölü bulundu
 Kızıltepe polislerine 12 yıl hapis istendi
 4.6 şiddetli deprem başkenti korkuttu
 Gülen'in tavsiyeleri cemaat için emirdir
 Alsancak Stadı'nın altı iskeletlerle dolu çıktı
 Musul Gazisi evinde
 Müebbetten tahliye
 Irak'ta Türk şoför öldürüldü
ERDAL ŞAFAK
Kazan hep doğuruyor
Meclis'te 2005 yılı...
ÖMER LÜTFİ METE
Yangının boyutlarını görmek..
17 Aralık'ı -biraz da...
UMUR TALU
Bir bakıma katliam
On binlerce insanın ölümünün ardından...
Depremi 4 gün önce bildiler
Hintli bilim adamları 22 Aralık'ta hazırladığı raporla, depremin...
Bush'a suikast var
11 Eylül saldırıları, Prenses Diana'nın ölümü, Körfez Savaşı'nı bilen...
Dağa kaçırıldı
Dağa kaçırıldı
Giovanni&Victor Becali kardeşler, kuzenleri Gigi'nin takımı Steaua'ya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu