kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ergun Babahan @ SABAH
 

Yeni bir yılda SABAH

Biz SABAH olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in bir çağdaşlık projesi olduğunu, Türk Aydınlanmasını temsil ettiğini yürekten benimseyen bir aileyiz. 2005'e geçen iki yıldan aldığımız güçle giriyoruz.

8 Ağustos 2002'de göreve başlayıp Merkez SABAH olarak yola koyulduğumuzdan beri sizinle bir çok kez dertleştik, sıkıntılarımızı paylaştık, medyaya bakışımızı anlattık.
2005'in başnda sizinle geçen iki yıla ilişkin içeriden bilgileri paylaşmak ve Ciner Grubu'na bağlı olarak yoluna devam eden SABAH'ın önümüzdeki döneme bakışını anlatmak istiyorum.
Öncelikle şu konuyu açıklığa kavuşturayım. İki yılı aşan bu süre içinde Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner, bu gazeteyi tıpkı sizler gibi, ancak basıldıktan sonra gazete büfesinden aldığında gördü. Bu iki yılda, grubun çizdiği temel ilke ve değerler içinde, ama tamamen özgür bir gazetecilik yapma şansı bulduk.

Özgür gazetecilik
İki yıl önce göreve koyulurken Grubumuzun Başkanı Turgay Ciner, bana "Bu gazeteyi gazeteci arkadaşlarınla beraber tamamen özgür bir şekilde hazırlayacaksınız" dedi.
Turgay Ciner ayrıca medya işinin Ciner Grubu'nun diğer işlerinden tamamen bağımsız olduğunu, hiçbir gazeteci arkadaşmızın bu işlerle doğrudan ya da dolaylı olarak bir bağlantısı olmayacağını özellikle vurguladı. Bana sürekli söylediği cümle "İyi insanlar iyi gazete yapar. Gazeteyi silah gibi kullanıp kimseyi vurmayacağız" oldu.
Kendisi medyadan çok çekmiş bir işadamı olarak gazetenin ticari rekabette silah olarak kullanılmasını kesinlikle kabul edemeyeceğini belirtti.
Turgay Ciner ayrıca Ciner Grubu'nun "Kırmızı Çizgileri"ni de özenle anlattı. Bana, "Biz Cumhuriyet'in temel değerlerinden kesinlikle sapmayacağız. Laiklik ve ulusal bütünlük bizim için en kutsal değerlerdir. Atatürk Devrimleri'nden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bunun dışında gazetecilik senin ve arkadaşlarının işi. Bu kırmızı çizgiler çerçevesinde gazeteyi istediğiniz gibi yapın" dedi.

SABAH ailesi
Gerçekten de Sayın Ciner'in bahsettiği hassasiyetler SABAH Ailesi olarak hepimizin paylaştığı değerleri işaret ediyordu. Biz SABAH olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in bir çağdaşlık projesi olduğunu, Türk Aydınlanmasını temsil ettiğini yürekten benimseyen bir aileyiz. SABAH, Cumhuriyet'in çağdaş uygarlık hedefinin bugün demokrasi, laiklik, hukukun üstünlüğü ve ulusal bütünlüğün korunması anlamına geldiğini çok iyi biliyor ve bunun kavgasını veriyor.
Bu yüzden, bu hedef doğrultusunda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğini yürekten destekliyor.

Yeni yıl armağanı
Bu hassasiyetler çerçevesinde SABAH'ta yazı yazan herkes çok sesliliğin, demokrasinin ve özgürlüğün tadını çıkarıyor. Bunun gerçekten mükemmel bir şekilde işlediğini deneyimli ağabeyimiz Mehmet Barlas, 31 Aralık gecesi açıkça ifade etti. Barlas'ın "Meslek hayatımın en keyifli ve en özgür yıllarını yaşyorum" sözleri gerek Turgay Ciner, gerekse benim için en güzel yeni yıl armağanı oldu.
2004'ü böyle bir ortamda ve bizim için mutluluk veren bir tabloyla kapattık. 2002'de SABAH'ın içinde bulunduğu koşullarla, bugün ulaştığı noktayı karşlaştırdığınızda geldiğimiz noktanın önemi daha iyi anlaşlıyor.
2002'nin 8 Ağustos'unda elimizde kapanması an meselesi olan bir SABAH vardı. İnsan malzemesi dağılmış, kağıt stokları tükenmiş, kasası tamtakır, dağıtım ağını kaybetmiş, tirajı dibe vurmuş bir SABAH'tan bugün kendi ayakları üstünde güvenle duran, çalışanlarına karş kıdem hakları dahil, tüm yükümlülüklerini yerine getiren, tirajında yüzde 100 artışı yakalayan ve kısa bir sürede Türkiye'nin en güçlü, en büyük gazetesi olmayı hedefleyen bir SABAH var.

Borcumuz yok
SABAH'ı yayınlayan Ciner Grubu'na bağlı kuruluşumuz Merkez Gazetecilik A.Ş'nin hiçbir kamu kurum ve kuruluşuna bir kuruş borcu yok. Bu da biz çalışanların en büyük güvencesi elbette.
Bugün elinizde tuttuğunuz SABAH, Türk Basını'nın çoğulculuğunun ve çok sesliliğinin, haklı rekabetin, halkın doğru haber alma hakkının güvencesi.
Bu gazetede okuduğunuz her haberi ve her yazıyı tamamen özgür bir şekilde ve tamamen gazetecilik ilkeleri çerçevesinde biz gazetecilerin hazırladığına emin olabilirsiniz.
2005'e geçen iki yıldan aldığımız güçle giriyoruz. Size yönelik sürprizlerimiz devam edecek. Hedefimiz daha mükemmel bir ürün hazırlamak. Bu konuda en büyük destekçimiz siz okurlarımız olacak.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Erdoğan'ın zaferi   / 18-12-2004
 Bir filmin ve bir ulusun öyküsü   / 17-12-2004
 Amerika'dan mesajlar   / 14-12-2004
 Kuponlu iktidar   / 13-12-2004
 Rusya hâlâ önemli   / 07-12-2004
 Tartışalım   / 06-12-2004
 Bir gazeteci   / 03-12-2004
 Mösyö yoksa haklı mı!   / 29-11-2004
 Saatli bir bomba!   / 24-11-2004
 Siz kimsiniz?   / 14-11-2004
ERDAL ŞAFAK
"Eski" dostlarla randevu
Yeni yılın ilk diplomatik...
MEHMET BARLAS
Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...
Bazı gerçekleri...
İLKER SARIER
2005'te ne olacak?
Hiç bayılmıyorum, yılbaş, yılsonu,...
UMUR TALU
İnatçı zaviye
Bir olayın, bir haberin, bir acının, bir...
EMRE AKÖZ
En zeki felsefeci
Dün size New York Times...
ERGUN BABAHAN
Yeni bir yılda SABAH
Biz SABAH olarak Mustafa Kemal...
En pahalı eve, 61 milyon YTL verdi
Amerikalı işadamı Rahr, New York'taki 14 odalı malikaneye 45 milyon...
Böyle ortak düşman başına
Hılton otellerinin seksi varisi Paris Hilton, ABD'nin Florida...
Bonservis freni
Bonservis freni
Yüksek maliyetler G.Saray'a geri adım attırdı. 2. başkan Kıran...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu