Mutfakta lezzet güneşi
Kaburga pilavı Kaburga kafesini bütün olarak alın. Dışındaki yağları temizleyin. Büyük bir tencereye bolca su, soğan ve defne yaprağı koyun. Kaynayınca etin içine ilave edin. Üzerine çıkan köpükleri kepçe ile alın. Ocağı kısıp, bir saat pişirin. Tuz koyup, eti tencereden alın. Bir tavada arkalı önlü kızartın. Bir tepsiye koyun. İç pilavın yarısını içine, kalanını da tepsinin yanlarına koyun. Karabiber serpip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * Bir kuzu kaburgası * 4 su bardağı pirinçten iç pilav hazırlanır * 2 soğan * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 adet defne yaprağı * Tuz
Dağar kebabı Etleri toprak bir kaba koyun. Sarmısak, soğan, patates ve domatesleri iri iri doğrayın. Kestaneleri bütün koyup, tuz, kimyon, karabiber ve yağ ilave edin. Harmanlayın ve ağzını alüminyum kağıtla kapatın. Fırında ağır ağır etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak ikram edin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram kuşbaşı koyun eti * 4 kaşık margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 su bardağı dolusu arpacık soğanı * 1 baş sarmısak * 4 patates * 5 domates * 1 çorba kaşığı salça * 10 tane kestane * Kimyon, karabiber, tuz
Çerkez tatlısı Unu, irmiği, yaş mayayı, 2 adet yumurtayı, margarini, yoğurdu ve 2 çorba kaşığı şekeri geniş bir kapta karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ayrı bir kapta dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırın. İyice yoğurun. İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın. Cevizli hamuru ise elinizle parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın. Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin. İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin. Kestiğiniz parçaları kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın. Şerbet için 1.5 kg şekeri ve 1 kg suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın yarım limonun suyunu ilave edin. Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın. Yarım saat şerbetin çinde bekletin. Sonra geniş bir tepsiye dizin. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1/2 kg un * 8 çorba kaşığı irmik * 1 çorba kaşığı yaş maya * 2 adet yumurta * 125 gr margarin * 1.5 çorba kaşığı yoğurt * 2 çorba kaşığı şeker İçi * 3 su bardağı dövülmüş ceviz * 4 çorba kaşığı un * 1 adet yumurta Şerbeti İçin * 1.5 kg şeker * 1 litre su * Yarım limonun suyu Kızartmak İçin * Sıvıyağ Süslemek İçin * Antepfıstığı
|