kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta lezzet güneşi

Kaburga pilavı
Kaburga kafesini bütün olarak alın. Dışındaki yağları temizleyin. Büyük bir tencereye bolca su, soğan ve defne yaprağı koyun. Kaynayınca etin içine ilave edin. Üzerine çıkan köpükleri kepçe ile alın. Ocağı kısıp, bir saat pişirin. Tuz koyup, eti tencereden alın. Bir tavada arkalı önlü kızartın. Bir tepsiye koyun. İç pilavın yarısını içine, kalanını da tepsinin yanlarına koyun. Karabiber serpip, sıcak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* Bir kuzu kaburgası
* 4 su bardağı pirinçten iç pilav hazırlanır
* 2 soğan
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 adet defne yaprağı
* Tuz

Dağar kebabı
Etleri toprak bir kaba koyun. Sarmısak, soğan, patates ve domatesleri iri iri doğrayın. Kestaneleri bütün koyup, tuz, kimyon, karabiber ve yağ ilave edin. Harmanlayın ve ağzını alüminyum kağıtla kapatın. Fırında ağır ağır etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak ikram edin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 500 gram kuşbaşı koyun eti
* 4 kaşık margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı dolusu arpacık soğanı
* 1 baş sarmısak
* 4 patates
* 5 domates
* 1 çorba kaşığı salça
* 10 tane kestane
* Kimyon, karabiber, tuz

Çerkez tatlısı
Unu, irmiği, yaş mayayı, 2 adet yumurtayı, margarini, yoğurdu ve 2 çorba kaşığı şekeri geniş bir kapta karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ayrı bir kapta dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırın. İyice yoğurun. İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın. Cevizli hamuru ise elinizle parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın. Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin. İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin. Kestiğiniz parçaları kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın. Şerbet için 1.5 kg şekeri ve 1 kg suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın yarım limonun suyunu ilave edin. Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın. Yarım saat şerbetin çinde bekletin. Sonra geniş bir tepsiye dizin. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1/2 kg un
* 8 çorba kaşığı irmik
* 1 çorba kaşığı yaş maya
* 2 adet yumurta
* 125 gr margarin
* 1.5 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı şeker
İçi
*
3 su bardağı dövülmüş ceviz
* 4 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
Şerbeti İçin
*
1.5 kg şeker
* 1 litre su
* Yarım limonun suyu
Kızartmak İçin
*
Sıvıyağ
Süslemek İçin
*
Antepfıstığı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 18-01-2005
 Patlıcanlı köfte   / 15-01-2005
 Mısırlı piliç çorbası   / 14-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 13-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 12-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 11-01-2005
 MUTFAKTA Lezzet Güneşi   / 10-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 09-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 08-01-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 07-01-2005
HAKAN & UTKU
Tüm kaçan boğalar, birleşin!!
(Dağ başında iki boğa...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuk ve ergenlerde madde kullanımı
Madde kullanımı...
AYŞE TÜTER
Mutfakta lezzet güneşi
Kaburga pilavı
Kaburga...
Tedavi için dibe vurmayı beklemeyin
Tedavi için dibe vurmayı beklemeyin
Alkol bağımlıları tedaviye karar verme aşamasından önce çoğu zaman...
Başkalarıyla yapamadılar!
Başkalarıyla yapamadılar!
Volkan Büyükhanlı ile Berrak Tüzünataç'ın arasına önceki ay...
Bu kadarı fazla!
Bu kadarı fazla!
Mine Kalpakçıoğlu, cesaret isteyen, heyecan verici sporlara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.