kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Buzluk böreği
Yufkayı düz bir zemine yayın. Tereyağından 4 çorba kaşığı ayırın. Yufkanın üzerine fırça ile tereyağı sürün, ikinci ve üçüncü yufkaları da yağlayarak üst üste koyun. Ayırdığınız yağı ısıtın, soğanı ilave edin, soğanlar yumuşayıp, sararıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Patates, zeytin, maydanoz, tuz ve karabiberi katıp, iyice harmanlayın. Yufkayı 8 eşit üçgen parçaya kesin, üçgen yufkanın geniş kısmına bir adet salam ve üzerine de iki çorba kaşığı hazırladığınız içten koyun. Yufkanın kenarlarını harcın üzerine kapatıp, sigara böreği şeklinde biraz gevşek olarak sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp, buzdolabının buzluk gözüne konabilecek bir kaba tek sıra halinde yerleştirip, üzerini streçle kapatın. Börekleri bir gece dinlendirip, dondurun. Buzdolabından çıkardığınız börekleri hemen yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve zeytinyağını çırpıp, böreklerin üzerine sürün. Isıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirip, servis yapın.

MALZEMELER (8 adet)
*
3 adet yufka
* 125 gram tereyağı
* 1 adet soğan
* 2 adet orta boy patates (haşlanmış, rendelenmiş)
* 1 su bardağı zeytin (çekirdeksiz)
* Yarım demet maydanoz
* Tuz, karabiber
* 8 dilim tavuk macar salam
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Baklava
Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur kabına koyun ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kap atarak yarım saat bekletin. Hamurdan 30 küçük beze yapın. Bu bezeleri nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın ve yağladığınız tepsiye yayın. Onbeş tanesini üst üste serdikten sonra üzerine dövülmüş fıstığı serpin. Kalan 15 yufkayı da tek tek açın ve tepsiye yayın. Bu işlem bittikten sonra baklava şeklinde kesin. Tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Düşük ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada bir tencereye suyu ve şekeri koyun. 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ateşten indirip soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. 5 saat dinlendirin. Tatlı şerbetini tamamen çekince servis yapın.

MALZEMELER (12 kişilik)
*
1 kg un
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 250 gr tereyağı
* 250 gr nişasta
* 250 gr antepfıstığı

Şerbeti İçin
*
1 kg şeker
* 3 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu
* Açmak için nişasta

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta lezzet güneşi   / 20-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-01-2005
 Patlıcanlı köfte   / 15-01-2005
 Mısırlı piliç çorbası   / 14-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 13-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 12-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 11-01-2005
 MUTFAKTA Lezzet Güneşi   / 10-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 09-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 08-01-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yıldızların Altında
Kabul ediyorum; kesinlikle müzikal...
HAKAN & UTKU
CHP'lileri önceden uyarıyoruz!
CHP'de olağanüstü...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Buzluk böreği
Yufkayı düz bir...
Alkol bağımlısına karşı ortak tavır takının
Alkol bağımlısına karşı ortak tavır takının
Aile fertlerinin anlaşıp ortak bir tutum izleyerek, alkol...
Hırsızlar korkuttu!
Hırsızlar korkuttu!
Ender Mermerci, hafta sonu küçük kızı Derin ile birlikte...
Terzi yamağı ders verecek!
Terzi yamağı ders verecek!
Kendisine Yıldırım Mayruk'un "Terzi Yamağı" diyen ünlü modacı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.