Gizli dünya
Un, pudra şekeri, badem, haşhaş tohumu ve limon kabuğu rendesini harmanlayın. Yumurta beyazlarını kar gibi oluncaya kadar çırpıp, vanilyayla birlikte unlu malzemeye ilave edin. Tereyağını katın. Hazırladığınız karışımı 9 adet iyi yağlanmış porsiyonluk kalıba paylaştırıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 18-20 dakika pişirip, 5 dakika dinlendirin. Kayısı reçeliyle servis yapın. MALZEMELER (9 adet) * 1 çay bardağı un (elenmiş) * 2,5 su bardağı pudra şekeri (elenmiş) * 1 su bardağı badem (toz) * 1,5 çorba kaşığı haşhaş tohumu * 2 çorba kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) * 5 adet yumurtanın beyazı * Yarım tatlı kaşığı vanilya esansı * 180 gram tereyağı (eritilmiş) * 2 çorba kaşığı kayısı reçeli
|