Lezzet Güneşi
Ali nazik Patlıcanları ince ince kıyın, süzme yoğurt ve sarmısağı ilave edin ve iyice karıştırıp, servis tabağına yayın. Eti ince yaprak yaprak kesin. Isıtılmış yağda hızlı karıştırarak yaklaşık 10 dakika soteleyin. Etin pişmesine yakın yeşil biber ve kırmızıbiberi ekleyip, birkaç dakika daha soteleyin. Domatesleri katıp 2-3 dakika daha karıştırarak soteleyin ve baharatları karıştırıp, ateşten alın. Tabağa yerleştirdiğiniz yoğurtlu patlıcanın üzerine hazırladığınız etleri yayıp, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 tane patlıcan (közlenip, kabukları soyulmuş) * 250 gram yoğurt (süzme) * 5-6 diş sarımsak (dövülmüş) * 600 gram parça et (yağsız) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet yeşil biber (ince kıyılmış) * 1 adet etli kırmızı biber (ince kıyılmış) * 1 adet domates (kabuğu soyulup, ince doğranmış) * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber * 1 çay kaşığı karabiber
|