kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ece Vahapoglu @ SABAH
 
Rumeli Böreği'nin kokusu yeter
Ritz'de Portekiz yemekleri haftası

Rumeli Böreği'nin kokusu yeter

İki şubesi de Anadolu Yakası'nda bulunan Rumeli Börekçisi'nin Bağdat Caddesi'ndeki yerine gittim. Bir de Beylerbeyi'nde dükkanı var. Rumeli tatlarından iyi anlarlar diye teyzem ve annemi de yanıma aldım. Daha içeriye girerken mis gibi börek kokuları burnunuza geliyor. Küçük ama sempatik bir mekân. Tarihi Mostar Köprüsü ve Kandilli'den tablolar duvarlarını süslüyor. Rumelili bayanlar kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı, soğanlı ve kabaklı börekler açıyor. Hem tepsi, hem de kol böreği çeşitleri mevcut. Sabah 07.30'da börekler çıkmış oluyor, akşam 21.00'de kapanıyor. Çalışan kesimden dolayı yoğunluk sabahları fazlalaşıyor. Ev hanımları da evde gün yaptıklarında paket servisine talep hayli fazla. Böreğin kilosu 13 YTL. Koca bir tepsi paket almak yerine mekânda yemek isterseniz bir porsiyon yaklaşık 250 gr. Bu böreklerin ne özelliği var: En önemlisi hafifler... Hamurlar sıvı yağla piştiği için rahatsız etmiyor. Kokusu, ağızda dağılması rüya gibi... Dışı kıtır, içi yumuşak bir kıvamda. Sizler için tüm çeşitlerden tattım. İnanın benim anlatacak halim kalmadı, siz kendiniz tadıp anlamalısınız. Mesela yeşil biber, soğan ve domatesli bir börek var; arasına sirke tavsiye ediliyor. Benim tavsiyem kibarlığı bir yana bırakıp börekleri peçeteye sarıp elinizle yemeniz. Zevki böyle çıkıyor. Tatlı olarak da ev baklavası ve irmik tatlısını mutlaka denemelisiniz. Unutmadan, buranın sahibi Önder Öbek, ABD'de master yapıp Türkiye'de finans sektöründe çalıştıktan sonra sıkılıp börekçi dükkanı açmış. Öbek, babaannesinden beri Rumeli böreği yiyerek büyüdüğünü anlattı. Biz tam otururken Selanik asıllı bir bayan içeri girdi. Ankara'da yaşıyormuş, arada İstanbul'a geldiğinde buradan paket paket börek alıp dönüyormuş. İstanbullular'a tavsiyem yakındayken bu böreğin kokusunu duyun, tadına bakın... Tel: (0216) 478 39 09

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bir sonraki film İstanbul'da!   / 28-01-2005
 Hem Boşnak hem Adanalı...   / 15-01-2005
 Ben doğmadan Aztek vardı...   / 07-01-2005
 Siz hiç domates reçeli tattınız mı?   / 31-12-2004
 7'nci katta yaseminli odalar   / 24-12-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Pardon anlamadım... Prezervatif mi?
Prezervatif gazı...
HAKAN & UTKU
Okur, bu yazıyı oku!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın...
ECE VAHAPOĞLU
Rumeli Böreği'nin kokusu yeter
İki şubesi de Anadolu...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Katmer
Un, yumurta akı, zeytinyağı...
Dikkatli anne bebeğindeki sara nöbetini fark eder
Dikkatli anne bebeğindeki sara nöbetini fark eder
Halk arasında 'sara' olarak bilinen epilepsi hastalığı, bebeklik...
Anelka'ya 'Of' çektirdi
Anelka'ya 'Of' çektirdi
Fenerbahçe'nin 30 trilyona transfer ettiği dünyaca ünlü Fransız...
Reyting için ünlü türkücü oynatmam
Reyting için ünlü türkücü oynatmam
Şimdiye kadar "Sıcak Saatler", "Aşkın Dağlarda Gezer" gibi birçok...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.