kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kar etkisi
Kar etkisi

Yurdun büyük bölümünde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Sivas Valiliği bünyesinde oluşturulan kriz merkezinden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 181 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karayolları ekipleri, kapalı köy yollarından 100'ünün açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, ağır kış şartları nedeniyle 38 köye elektrik verilemediği, 36 köyle de telefon hatlarındaki arıza nedeniyle haberleşme sağlanamadığı bildirildi.

Trakya'da 2 gündür devam eden şiddetli tip ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının şehir merkezinde 40 santimetreye ulaştığı Edirne'de, hava sıcaklığı eksi 4 derece olarak ölçüldü. Şiddetli tipi ve kar yağışının bu sabah itibariyle durduğu kentte, poyraz, don ve buzlanmanın etkili olduğu belirtildi.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''2 gündür süren şiddetli tipi ve kar yağışında can kaybının olmaması, en büyük tesellimizdir'' dedi. Tipi ve kar yağışının durmasının Karayolları ve Köy Hizmetleri ekibinin çalışmalarını rahatlattığını belirten Miroğlu, şunları
kaydetti:

''D-100 Karayolunda sıkıntımız yok. Edirne-Kırklareli arası ve TEM yolu da açık. Genel anlamda bugün fırtına olmaması karla mücadelede kolaylık sağlıyor. İpsala'da tipi nedeniyle 2 gündür görüş mesafesi sıfırdı. 230 köy yolu ulaşıma kapalı. 119 köye elektrik enerjisi verilemiyor, 101 köyle de telefon bağlantısı sağlanamıyor.''

Karayollarından alınan bilgiye göre, Uzunköprü-Meriç, Edirne- Lalapaşa, Lalapaşa-Süloğlu, Edirne-Süloğlu, Uzunköprü-Keşan, İpsala- Keşan, İpsala-Edirne arasında ulaşım sağlanamıyor. Kar ve tipi nedeniyle, Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'ndaki Gümrük Muhafaza Müdürlüğü personeli ile Kırklareli'nin Dereköy Sınır Kapısı'ndaki Gümrük Muhafaza Müdürlüğü personeli, 3 gündür nöbet değişimi yapamıyor. Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda ise ulaşımda sıkıntı yaşanmadığı belirtildi.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde tipi ve kar yağışı nedeniyle, cadde ve sokaklarda büyük kar yığınları oluştu. İlçeye bağlı 70 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, Malkara-Keşan yönünde ulaşımın tek şeritten sağlandığı, Malkara-Tekirdağ istikametinde de ulaşımın tek şeritten sağlanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. E-84 Karayolunda mahsur kalan vatandaşlar, kriz merkezinin yoğun çalışmasıyla kurtarılarak Malkara'ya getirildi. Şarköy'de, içindeki 50 yolcuyla mahsur kalan 59 SC 511 plakalı
otobüs, 32 saat sonra Köy Hizmetleri ekipleri tarafından kurtarıldı. İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Keşan ve Malkara otobüslerinin üç gündür sefer yapamadıkları, ulaşıma açılan 24 köy yolunun da gece tekrar kapandığı belirtildi.

Olumsuz hava koşulları Şarköy'de deniz ulaşımını da etkiledi. Boğazlardan geçemeyen 27 gemi geceyi Şarköy'de demirleyerek geçirdi. Yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle gemilerdeki personel dışarı çıkamadı. Sabah saatlerinde 15 gemi Çanakkale Boğazı'ndan geçmek üzere Gelibolu istikametine yol alırken, diğer gemilerin bekleyişi sürüyor.

KIRKLARELİ
Edirne-Kırklareli ile Dereköy-Kırklareli, İğneada-Demirköy-Yenice yolu ulaşıma açıldı. Vize-Kıyıköy arasında ise yol açma çalışmaları sürüyor.
Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkilileri, merkez, Vize, Kofçaz ve Demirköy ilçelerine bağlı 40 köyle 3 gündür ulaşım sağlanamadığını söylediler.

Bu arada, Demirköy İlçesi'nde diyaliz hastaları Resmiye Örnek, Mehmet Selçuklu, İsmail Yelekçi ve Resmiye Dikmen'in bulunduğu Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait cip, Yenice Köyü çıkışında kara saplandı. Karayolları ekiplerinin yolu açmaları üzerine hastalar, Pınarhisar İlçesi'nden gelen bir otobüsle Kırklareli ve Lüleburgaz'daki diyaliz merkezlerine hareket etti.

d
BOLU DAĞI DÜZCE KESİMİNDE YOĞUN SİS
Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 40 metreye kadar indi. Karayolları ve trafik ekipleri, Bolu Dağı kesiminde sis işaret lambalarını yakarak geçişleri kolaylaştırmaya çalışıyor. Ekipler, ayrıca, sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarıyor. Öte yandan, D-655 Düzce-Akçakoca karayolunun Tepeköy mevkiinde de sisin etkili olduğu bildirildi.

KAYSERİ
Kayseri'de, dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Sarız, Pınarbaşı, Yahyalı, Develi ve Akkışla ilçelerine bağlı 55 köy yolu ulaşıma kapandı.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalara başladı. Bölge trafik ekipleri, Kayseri-Malatya karayolunun Mazıkıran, Kayseri-Kahramanmaraş karayolunun Dokuzdolambaç bölgelerindeki tipi nedeniyle, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

ADIYAMAN
Adıyaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle, merkez ilçenin dağlık kesimleri ile Çelikhan, Sincik, Gölbaşı, Gerger ve Besni ilçelerine bağlı toplam 300 köy ve 400 mezra yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Köy Hizmetleri İl Müdürü Eşref Keser, yaptığı açıklamada, kar yağışının devam etmesi nedeniyle köy yollarını ulaşıma açık tutmakta güçlük yaşadıklarını belirtti.

Keser, kapanan köy yollarını açmak için 12 ekibin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.

BOLU
Bolu'da, aralıksız devam eden kar yağışı sonrasında Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1 metre 10 santimetreye ulaştı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde 3 gün boyunca süreceğini bildirdi.

Uludağ'da kar kalınlığı 1,5 metreyi aştı
Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı bu sezon ilk kez 1,5 metreyi aştı. ''Beyaz cennet''te son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı sayesinde, oteller bölgesinde kar kalınlığı 152 santimetreye ulaştı.

Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli poyrazın etkili olduğu Uludağ'da yağışın 11 Şubat'a kadar aralıksız devam etmesinin beklendiğini, halen eksi 8 derece olan hava sıcaklığının da yağışa bağlı olarak düşeceğini bildirdiler.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Rice'ın Türkiye ziyaretine protesto
 Uçaktan kurtulan yok
 Bazı İDO seferleri iptal edildi
 'Kuzey Irak'taki Sünniler direnişte'
 96 yolcusuyla Kabil'e çakıldı
 Ekmek parası peşindeydiler
 Artık içmeyin paşam
 Kırcı nihayet Türkiye'de
 Yüzde 88 ABD'ye karşı İran'dan yana
 Ders kitaplarında 4 bin 'ayrımcı' öğe
 Anatomi profesörü kadavrasını bağışladı
 Tutuklanan profesöre el çektirildi
 'Hata yapan hapse girer
 Kavga eden öğrenciler kefaletle serbest
 25 metrelik uçuruma düştü
 Gazetecinin korkunç ölümü
 Kars Belediye Başkan Yardımcısı'na gözaltı
ERDAL ŞAFAK
Aklı, fikri trende
Şanghay

Dış ticaretimizin...
ALİ KIRCA
Her pazar isyan!
İşbu yazı 24 saat saklanıp, pazar...
MEHMET ALTAN
Kürtler, Aleviler ve yoksulluk...
Bizde "vatandaş...
Görevi: Yumuşatmak!
Bu akşam saatlerinde Ankara'ya gelecek olan ABD'nin çiçeği burnunda...
Tutuklanabilir!
Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, gelecek hafta...
La multi ani Ciga (Nice yıllara Ciga)
La multi ani Ciga (Nice yıllara Ciga)
İstanbul'da poyraz; Sami Yen'de Cimbom fırtınası vardı. Perdeyi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu