kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Asli Aydintasbas @ SABAH
 

TRT'de soruşturma başladı

Parti içi toplantılarda "yolsuzlukla mücadele" temasına vurgu yapan Başbakan Erdoğan'ın, bir süre önce sessiz sedasız, kendi atadığı TRT yönetimiyle ilgili teftiş kurullarının devreye girmesine yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu, TRT'deki iddiaları araştırmak için devreye girmeye hazırlanıyor.
Hükümet kaynakları, Erdoğan'ın TRT yanında Enerji Bakanlığı ve TMSF kontrolündeki Star gazetesiyle ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla da yakından ilgilendiğini söyledi.
Hükümetin Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu devreye sokmaya hazırlandığı bir noktada, TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz bizzat Devlet Bakanlığı'na resmi bir yazı göndererek Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun denetim için gelmesini istedi. TRT Radyo Televizyon Dergisi'nin şubat sayısında bir demeç veren Demiröz, "Spekülasyonların önüne geçmenin başka yolu yok" dedi.
TRT'deki soruşturma için Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun devreye girmesi yolundaki niyetin yaklaşık bir ay önce alındığını belirten hükümet kaynakları, 31 Aralık'ta göreve gelen yeni TRT Yönetim Kurulu'nun da Demiröz'ün bütçesine onay vermediğini doğruladı. Bakanlar Kurulu tarafından atanan 4 kişilik yönetim kurulu, Demizöz'ün bütçesini "sıkı sıkıya inceliyor."
TRT'deki yolsuzluk iddiaları, reklam ve tanıtım harcamalarının yüksek oluşu ve kurum dışındaki programlara yüksek ücret ödenmesinden oluşuyor. Kurum içi iddiaların ortaya çıkmasıyla, aralık ayında TRT üst yönetiminde çok sayıda müdür görevden alınmış ya da yer değiştirilmişti.
Hükümet kaynakları, Başbakan'ın Güney Asya dönüşü yakın çevresine "Yanlış yapan kimse bedelini öder. Benim getirdiğim adam tavrı olmasın" dediğini belirterek, Enerji Bakanlığı'ndaki soruşturmayı da buna örnek gösterdiler. Enerji operasyonunda gözaltına alınan bürokratların AK Parti döneminde atandığına dikkat çeken bir kaynak, "Hükümetin onları korumak gibi bir tavrı yok. Başbakan, yanlışı yapan kimse bedelini öder, görüşünde. 'Benim getirdiğim adam' tavrımız yok" dedi. Aynı kaynak, Erdoğan'ın hem Enerji bakanlığı hem de diğer iddialarda "sonuna kadar gidilsin" görüşünde olduğunu söyledi.

Star didikleniyor
Hükümetin araştırılmasına yeşil ışık yaktığı bir diğer yolsuzluk iddiasının da TMSF kontrolündeki Star gazetesinde olduğu ortaya çıktı. AKP döneminde atanan ve daha sonra görevden alınan Adem Gürses yönetimiyle ilgili usulsüzlük iddialarının TMSF tarafından "didik didik" edildiğini öğrenildi. Star'la ilgili iddialar arasında, görevden alınan yönetimin personel alımında ve dış hizmetlerde usulsüzlük yaptığı var. Başbakan'ın tüm yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla yakından ilgilendiğini belirten hükümet kaynağı, Star'daki yolsuzluk iddialarının da yargıya intikal edebileceğini söyledi.
Erdoğan'ın özellikle 17 Aralık sonrasında AKP'nin Kızılcahamam toplantısı ve Merkez Yönetim Kurulu gibi parti içi platformlarda yolsuzluklar temasını yoğun olarak işlemeye başlamasının, soruşturmalara yeşil ışık yaktığı dönemle örtüşmesi dikkat çekiyor. Basında çıktığı kadarıyla aralık sonunda yapılan bir parti içi toplantıda milletvekillerine "Yolsuzluklara göz yummayın. Bir şey duyarsanız doğrudan bana gelin" diyen Başbakan, "Bizi vururlarsa bundan vururlar" demeyi de ihmal etmemişti.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Konsantrasyon   / 09-02-2005
 Rice'dan Erdoğan'a: İş size düşüyor   / 05-02-2005
 Olacak şey değil   / 04-02-2005
 Başbuğ ve Erdoğan farkı   / 02-02-2005
 Ya Erdoğan "Haçlı Seferi" deseydi?   / 30-01-2005
 CHP'den Irak'a: İki seçimin anatomisi   / 29-01-2005
 Başbuğ'un yolsuzluk vurgusu   / 27-01-2005
 CHP daha özgürlükçü olmalı   / 24-01-2005
 İran'la neler olabilir?   / 19-01-2005
 Abizaid burada PKK sandıkta   / 12-01-2005
ASLI AYDINTAŞBAŞ
TRT'de soruşturma başladı
Parti içi toplantılarda ...
YAVUZ DONAT
Aynı tas, aynı hamam..
Polis gözaltına alacak... Savcı...
'Aşk' sergisi açıldı
Tanınmış isimlerin aşkı anlatan tasarımlarıyla katıldıkları '40 Gün...
Trilyonluk şans kâbusa dönüştü
Milli Piyango 2003 yılbaşı çekilişinde 2 trilyon kazanan Yeşim Akyol...
Kalbiniz mutlaka uyarıyor
Kalbiniz mutlaka uyarıyor
Kalp hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Murat Gülbaran kalp krizinden...
Kapkaç bir yılda yüzde 31 arttı
Kapkaç bir yılda yüzde 31 arttı
2004 yılında kayıtlara geçen 16 bin 790 olay yaşandı. En güvenilmez...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu