Lezzet Güneşi
Kestaneli güveç Eti una bulayıp, tuz ve karabiber serpin. Isıtılmış 2 çorba kaşığı yağda etleri karıştırarak 5 dakika soteleyin ve tavadan alın. Ateşi kısıp, tavadaki yağ azaldıysa bir çorba kaşığı daha ilave ederek, soğan, havuz, kereviz sapı, sarımsak, adaçayının ve maydanozun yarısını katın, karıştırarak 5 dakika pişirin. Et, kayısı ve et suyunu sebzelere ilave edin, karıştırıp, kaynama noktasına getirin ve bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kapalı olarak yaklaşık 1 saat pişirin. Bu süre içinde 2 kez karıştırın, gerekirse biraz daha sebze suyu ilave edin. Pişme süresinin son 15 dakikasında kestaneleri ilave edin. Kalan adaçayı ve maydanozu ince kıyıp, üzerine serpin. Arzu ederseniz patates püresi ile servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 750 gram et (kuşbaşı doğranmış) * 2 tatlı kaşığı un * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (iri doğranmış) * 2 adet havuç (iri doğranmış) * 2 adet kereviz sapı (iri doğranmış) * 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) * Tuz, karabiber * 6 yaprak adaçayı (iri doğranmış) * Yarım demet maydanoz yaprağı (iri doğranmış) * 100 gr. kuru kayısı * 5 su bardağı et suyu (kaynar) * 200 gram kestane (pişmiş, soyulmuş)
Tatlı sevgili Bir dilim pandispanyanın üzerini hafifçe şuruplayın. Pasta kreması ve krem şantiyi karıştırıp, pastanın üzerine düzgünce yayın. Üzerine meyve taneleri serpiştirin, krem şanti ile meyveleri kapatın. 2. dilim pandispanyayı koyun, üzerine hafifçe şurup serpiştirin. Pastayı, krem şanti ile kaplayın.Üzerini çeşitli meyveler ile süsleyin ve marzipan gıda boyası ile boyayarak kalp şekilleri vererek, pastanın üzerine yerleştirin.
Pandispanyanın yapılışı: Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın, sarısını mikserde 50 gram şeker ilave ederek iyice kabarıncaya kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazını köpük oluncaya kadar çırpın. 25 gram tozşeker ilave ederek bir süre daha çırpın. Yumurta sarısı ve beyazını bir kapta hafif hafif karıştırarak un yavaş yavaş yedirin. En son yağ ilave ederek düzgünce karıştırın. 20 cm'lik bir kalıba dökerek 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
MALZEMELER (8 kişilik) * 2 dilim beyaz pandispanya unu * 50 gram şeker şurubu (100 gram şeker ve yarım bardak suyun kaynatılmasından oluşuyor) * 200 gram pasta kreması * 350 gram karışık meyve * 300 gr. krem şanti
Pandispanya: * 4 adet yumurta * 75 gram un * 75 gram tozşeker * 25 gram sıvıyağ
|