kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Kestaneli güveç
Eti una bulayıp, tuz ve karabiber serpin. Isıtılmış 2 çorba kaşığı yağda etleri karıştırarak 5 dakika soteleyin ve tavadan alın. Ateşi kısıp, tavadaki yağ azaldıysa bir çorba kaşığı daha ilave ederek, soğan, havuz, kereviz sapı, sarımsak, adaçayının ve maydanozun yarısını katın, karıştırarak 5 dakika pişirin. Et, kayısı ve et suyunu sebzelere ilave edin, karıştırıp, kaynama noktasına getirin ve bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kapalı olarak yaklaşık 1 saat pişirin. Bu süre içinde 2 kez karıştırın, gerekirse biraz daha sebze suyu ilave edin. Pişme süresinin son 15 dakikasında kestaneleri ilave edin. Kalan adaçayı ve maydanozu ince kıyıp, üzerine serpin. Arzu ederseniz patates püresi ile servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
750 gram et (kuşbaşı doğranmış)
* 2 tatlı kaşığı un
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (iri doğranmış)
* 2 adet havuç (iri doğranmış)
* 2 adet kereviz sapı (iri doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* Tuz, karabiber
* 6 yaprak adaçayı (iri doğranmış)
* Yarım demet maydanoz yaprağı (iri doğranmış)
* 100 gr. kuru kayısı
* 5 su bardağı et suyu (kaynar)
* 200 gram kestane (pişmiş, soyulmuş)

Tatlı sevgili
Bir dilim pandispanyanın üzerini hafifçe şuruplayın. Pasta kreması ve krem şantiyi karıştırıp, pastanın üzerine düzgünce yayın. Üzerine meyve taneleri serpiştirin, krem şanti ile meyveleri kapatın. 2. dilim pandispanyayı koyun, üzerine hafifçe şurup serpiştirin. Pastayı, krem şanti ile kaplayın.Üzerini çeşitli meyveler ile süsleyin ve marzipan gıda boyası ile boyayarak kalp şekilleri vererek, pastanın üzerine yerleştirin.

Pandispanyanın yapılışı:
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın, sarısını mikserde 50 gram şeker ilave ederek iyice kabarıncaya kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazını köpük oluncaya kadar çırpın. 25 gram tozşeker ilave ederek bir süre daha çırpın. Yumurta sarısı ve beyazını bir kapta hafif hafif karıştırarak un yavaş yavaş yedirin. En son yağ ilave ederek düzgünce karıştırın. 20 cm'lik bir kalıba dökerek 180 derece fırında 45 dakika pişirin.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
2 dilim beyaz pandispanya unu
* 50 gram şeker şurubu (100 gram şeker ve yarım bardak suyun kaynatılmasından oluşuyor)
* 200 gram pasta kreması
* 350 gram karışık meyve
* 300 gr. krem şanti

Pandispanya:
*
4 adet yumurta
* 75 gram un
* 75 gram tozşeker
* 25 gram sıvıyağ

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 02-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-02-2005
 Ali nazik   / 25-02-2005
 Fındıklı hindi köfte   / 24-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-02-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 21-02-2005
 Balık uyutması   / 20-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-02-2005
HAKAN & UTKU
Nasıl temizlenecek bu Türk futbolu?
OMO reklamına baksak...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Psikopat!!!
Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kestaneli güveç
Eti una bulayıp,...
Diş ojesi çürükten korunmayı sağlıyor
Diş ojesi çürükten korunmayı sağlıyor
Çocuklara erken yaşlarda diş bakımı alışkanlığının kazandırılması...
Erkeğe hindi eti kadına çikolata!
Erkeğe hindi eti kadına çikolata!
Çin'de yapılan bir araştırmaya göre; yiyecekler mideyi olduğu kadar...
Sosyetede ilginç bahis!
Sosyetede ilginç bahis!
İstanbul'un elitleri, ünlü iç mimar Murat Atabarut ile Arzu...
Köpekleri için döndü
Köpekleri için döndü
Ender Mermerci, ocak ayında hem torunu Alexander Ata'yı görmek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.