Lezzet Güneşi
Bezelye çorbası Patates ve piliç suyunu büyük bir tencereye koyarak kaynatın. Defne yaprağını ekleyerek orta ateşte yaklaşık 15 dakika, patatesler hafif yumuşayana kadar pişirin. Bezelye ve fesleğeni ekleyerek yine orta ateşte yaklaşık 5 dakika, bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Bezelyelerin, rengini kaybetmemesine dikkat edin. Defne yaprağı ile fesleğeni çıkartın. Karışımı pütürsüz bir kıvama gelene kadar robottan geçirin ve tekrar tencereye alıp ısıtın. Çorbayı porsiyonluk kaselere paylaştırıp, üzerine krema koyup, karabiber serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet patates (soyulmuş ve doğranmış) * 5 su bardağı piliç suyu * 1 adet defne yaprağı * 450 gram bezelye (şoklu) * 2 dal fesleğen * 4 çorba kaşığı krema * Karabiber (çekilmiş)
|