Şeker hastalarına Rus ekmeği
Turizmci Ali Atayata, şeker hastası olunca, Başkurdistanlı eşinin yaptığı, Borodinsky'in adıyla bilinen özel ekmeği tüketmeye başladı. Atayata, kendi sağlığı açısından olumlu sonuçlar alması üzerine, Orta Avrupa'da yaygın olarak tüketilen bu ekmeği, Türkiye'de üretmeye karar verdiğini söyledi. Altı perakende noktasında satışa sunulan 500 gramlık ekmeğin maliyetinin altında, 2 milyon liradan satıldığını kaydeden Ali Atayata, üretimi artırmaları durumunda, fiyatın düşebileceğini söyledi. Gıda mühendisi Züheyla Karaburgu'nun verdiği bilgiye göre, Borodinsky ekmeğinde yüzde 60 tam çavdar, yüzde 40 tam buğday unu kullanılıyor. Bu bağırsakların çalışmasını da olumlu etkiliyor.
|