kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Siz uyurken bela akıyor gecelerden!..

Güya.. " top patlasa " çıkmayacaktım evden dışarı. " Bu gece PTT yapayım, Pijama-Terlik-Televizyon modunda oturayım " diyordum. Böyle düşünmek yaramaz ki bana. Mutlaka keyfimi kezzaplayacak, düşümü erteletecek bir şeyler olur..

Kayıttan
çıkmaz ki

Oldu da... Iskalanacak. " Boş geç, gitmesem de olur " diyeceğim türden bir şey değildi olan. Gecenin sahiplerinden biri, Show TV'nin fırtına kameramanı İlhan kaza geçirmiş hastanelik olmuştu çünkü. O çocuğu çok severim. Mert, çalışkan, çatal yürekli bir delikanlıdır. Kaç kere gördüm, beter bela anlarda dahi gözünü kırpmadan kayda girer, kendi istemedikçe hiçbir güç kayıttan çıkaramaz onu.

Takip
sırasında

Bu kez de başka bir tatsızlığa hem de kendi bodoslama olmuş. Otomobil hırsızlarını takip eden polis ekiplerinin peşinde iz sürerken o, aracın içinden çekim yapmaktaymış . Gece muhabirlerinin böyle anlarda nasıl birer haber ejderhasına döndüğünü değil siz, gündüz gazetecilerinin teki bile tam anlayamaz.

Hastane
yakın

İşte öyle bir hallerde kaçkovalayı görüntülüyormuş İlhan. Bir ara her nasıl olduysa duruvermiş öndeki polis ekibi, Show'un usta şoförü freni köklemiş ki yapışmasınlar, lakin hemen arkada takipte olan bir başka ekip, Cihan Haber Ajansı'nın aracı küüüt diye öpüştürmüş arabaları birbirine. Kameranın objektifi ön cama hızla çarpınca gözü vizörde olan İlhan'ın burnu ve kaşı dağılıvermiş. Deli çocuk, arabadan inip kan revan içinde çekime devam etmek istemiş. Bereket diğer gececi çocuklar zorla vazgeçirip, arabaya attıkları gibi en yakındaki Ataköy Hastanesi' ne kaldırmış onu.

Herkes
orada

Gece 01.30 sularında gececi Rıdvan Tezel arayıp bildirdi durumu. Daha oturulur mu evde? Fırladım. Hastaneye vardığımda gördüğüm manzara birbirini yemeyi marifet sanan tüm meslektaşlara ibretlik. Gece görevlisi ne kadar muhabir, foto muhabiri, kameraman, ulaştırma sorumlusu, merkez nöbetçisi varsa hepsi orada, İlhan'ın yanı başında .
Doktorlar, hemşireler, hastane personeli şaşkın. " Milletvekilleri, adamları, sanatçıların bile bunca yakını toplanmıyor buraya" diyorlar.
Sonra Yeşilköy'deki evinden, uykusu bölünüp konuşuluyor estetik cerrahla.
Orhan hoca apar topar geliyor İlhan'ı dikmeye .

Anons
patlıyor

Öperek, severek, şakalayarak ameliyathaneye uğurlarken kapı önüne çıkıyoruz birlikte. Derken anonslar art arda patlıyor; "Tarabya'da MAYA Sitesi yakınlarında bir rehin alma olayı varmış." İleride, Ataköy 9. Kısım' da ise son model çalıntı bir BMW'yi içindeki 3 şahısla yakalayıp, enterne etmiş ekipleri tebrik ediyor nöbetçi amir.

Oyy
anam!..

Birden bir nara yükseliyor az öteden; " YAKARIM LAN HEPİNİZİ!.. ." Zaten elde kamera bekleyen tüm arkadaşlar oraya nişan alıyor objektifleriyle. Tepe lambalarının aydınlattığı loşluktan, beyaz montlu, esmer, çevik görünümlü bir genç çıkıyor. Elinde koskoca 14'lü tabanca . Hedefinde, korkudan gaza basıp kaçamayan sürücünün kullandığı beyaz bir Renault'nun içindekiler. Biri kadın 4 kişi var. Gözleri fal taşı gibi açılmış korkudan . Kapılar kilitli. Ama silahlı genç zorluyor. Küfrün tehdidin bini bir para. Muhtemelen alkollü ya da haplı. Etrafta
en az 810 kamera var farkında bile değil. Sonra tabanca kabzasını yan camlara, öne, tavana vuruyor peş peşe. Sonra namluyu tekrar içeriye çevirip haykırıyor; " AÇIN LAN, SIKACAM YOKSA KAFANIZA!.."

İHA'ya saldırı

Kameralar çekimde ama muhabirlerin çoğu Polis İmdat'ı aramış. Offf; tetik düştü düşecek, yapabileceğimiz şey yok. Sonra birden fark ediyor ki herkes kendisini çekmekte. O an büyük bir panikle aracı bırakıp sol tarafı tutmuş kameramanlara doğru koşuyor çılgınca . Silahı, öndeki İHA kameramanına doğrulttuğu anda araç şoförü gazlıyor, kaçmaya başlıyor. Patinaj sesine ayıkıyor ve oraya dönüyor hızla. Avını kıl payı kaçırmış avcı öfkesiyle nafile yere koşuyor peşinden otomobilin.

Atladı
gitti

Yeniden geri dönüp bize saldırmayı gözü kesmemiş olacak ki, ileride vitrin ışıkları parıldayan Güllüoğlu Pastanesi'ne doğru yol alıyor. Sonra da tam oradaki apartmanların arasında boşluk olan bir yere atlayıp gözden kayboluyor.
Az sonra polis merkezine dönüyor ortalık. Sivil resmi bir dolu araç kalabalıklaşıyor meydanda. Anlattıklarımızı aceleyle dinleyip çevreyi kuşatıp, her bir yanı özenle arayıp tarıyorlar.

Adım
gibi eminim

Kuş uçmuş ama. Kim bilir nerelere kırdı kirişi o silahlı genç. Gece muhabiri gençlere takılıyor gözüm yeniden. Kulak kabartıp konuşmalarını dinliyorum. Az önce silahlı bir herif üzerlerine saldırmış ama bizimkilerde şoklanmanın zerresi yok .
Hepsi " Kim daha iyi çekti? Kimin pozisyonu, açısı iyiydi?" onun muhabbetinde. Sonra hiçbir şey olmamış gibi dağılıyoruz oradan, vedalaşıp. İlhan'ı soracak olursanız sağlığı gayetle iyi. Bu gece bandajlı yüzüyle yine sırtlar kamerasını, yine düşer peşine. A dım gibi eminim. Haa bu arada; "sen ne yaptın peki?" diyeniniz vardır. Küçük kameramla baştan sona çektim her şeyi elbette. Aval aval bakacak değildim ya..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kenti kirleten her şey!..   / 05-04-2005
 Oy gidi Cerrahpaşa içmem suyunu içmem!..   / 04-04-2005
 Gazeteciyi mutlu eden işte böyle anlardır!..   / 03-04-2005
 Komedyenler savaşır mı?..   / 02-04-2005
 Güle güle Amele Erol   / 02-04-2005
 KIYMIK   / 02-04-2005
 Tepeden tırnağa insan işte!..   / 01-04-2005
 Ben neymişim be abi!..   / 31-03-2005
 Nasıl anlatayım abi gurur diye bir şey var!..   / 30-03-2005
 Seks mağazası görüp afallayan kaçak Türkler'den Afrika'nın kara bahtlılarına..   / 29-03-2005
MANSUR FORUTAN
Dargelirlinin günahı ne?
Bugün aldığınız sıfır araba...
MEHMET BARLAS
Din ve siyaset, bazen kafaları karıştırır
Bir kişi hem...
İLKER SARIER
Tiyatro
Bir tiyatro ustamız, piyesinin gala gecesine...
REFİK DURBAŞ
Edebiyatın gücü...
Türk şiirinin tarihi biraz da...
SAVAŞ AY
Siz uyurken bela akıyor gecelerden!..
Güya.. " top...
SAİT GÜRSOY
Yurtdışı danışmanlık firmaları
Araştırma Yurtdışında...
HINCAL ULUÇ
Suç işleme özgürlüğü..
Vatan iyi bir gazetecilik örneği...
EMRE AKÖZ
Milliyetçi söylem niye kabadır?
İki gündür zihnimi,...
Amerikan Kartalı
Amerikan Kartalı
Hayalim, ABD'deki başkanlık sistemini Beşiktaş'a getirmek. Önce...
Borç bitecek
Borç bitecek
G.Saray Başkanı Canaydın, "Seyrantepe ve Riva projeleri bitince...
Askerlik bilmecesi
Savunma Bakanı Gönül "Askerlik süresinin kısaltılması gündeme...
Aleviler'in 'kimyasını' bozan zorunlu din dersi savunması
Zorunlu din dersinin kaldırılmasını isteyen AB'ye gönderilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu